Roma-Milan 2-1 / Értékelhetetlen

Hát ez is megvolt,  megint elbuktunk egy abszolút nyerhető meccset, de nem lepődik már ezen meg senki sem szerintem. A tovább után rövidebb értékelés, mert most nekem sem volt gyomrom újra megnézni még csak részleteiben sem ezt borzalmat.

Pioli felrakta ugyanazt a kezdőt, amit a Lecce ellen is, ami érthető, viszont vissza is ütött a dolog némileg, hiszen Conti például úgy nézett ki a pályán, mint aki valamilyen nyereményjáték által kapta meg a lehetőséget, hogy focizzon kicsit a profik között, sajnos ez éppen tétmeccsre esett, úgyhogy ha a Roma szempontjából értékeljük egy 10/10-et rakott le az asztalra. Na persze nem mintha Calabria jobb lett volna, durva, hogy két ígéretes jobbhátvédünk volt, most meg ott tartunk, hogy ide kell először igazolni januárban, mert mindketten használhatatlanok. Ha már január, elvileg az Elliott megadta az engedélyt Maldiniéknak, hogy végre ne csak fiatalok érkezhessenek, hanem tapasztalt játékosokkal is erősíthessék a keretet, hétről hétre látjuk, miért is van erre szükség, nagyon gyenge mentálisan ez a csapat.

A meccset támadásban amúgy ugyanabban a 3-2-4-1-ben kezdtük, mint a Lecce ellen, úgyhogy nem is részletezném a dolgot, az előző összefoglalóban leírtak érvényesek ide is. Piatek becserélésekor váltottunk egy tradicionálisabb 4-3-3-ba. Így persze megint a gyakorlatilag balszélsőt játszó Theo volt a csapat húzóembere, még egy góllal is meg tudta koronázni a teljesítményét, kár hogy az ott keletkezett mentális boostot 4 perccel később megölte Calabria egy óvodás hibával, ez tényleg a lehető legrosszabb szituáció egy ilyen nagy bakira, végre meccsben van a csapat, elhiszik a játékosok, van bőven esély a győzelemre, erre tálcán kínál nekik egy gólt. Többet szerintem nem is kell ragozni a kapott gólokat, mindkettő nevetséges hibából adódott, és ezeken kívül is bőven adtunk még lehetőséget a Romának a gólszerzésre, keringett egy videó twitteren az összes leolvadásról a meccsen, de sajnos már törölve lett a szerzői jogok miatt. Egyébként ha már ezt a formációt használjuk a továbbiakban is, akkor szerintem Duarte bőven betehető jobbhátvédbe, mivel azon az oldalon sokkal kevesebb a támadó feladat, Conti és Calabria pedig nem tartható pályán jelenleg, szóval egy próbát nálam megérne.

És persze nem maradhat el a Biglia ekézésem sem, hozta a szokásos tragikus rangadós formáját, eladott labdák, nulla vezér szerep az életkora ellenére, róla sem írnék ennél többet, mert annyiszor részleteztem már a problémáimat vele kapcsolatban. Bennacerben is ott van a hiba lehetősége, ezt nem vitatom, de így sem látok okot arra továbbra sem, hogy miért nem neki kéne játszania és fejlődnie.

Ez van, három pontra a kiesőzóna, és a sorsolás alapján elképzelhető, hogy november végén az utolsó háromban leszünk, ami azért elképesztően gáz, szerintem a 2011 óta tartó időszak abszolút mélypontja lenne, pedig van miből válogatni.

Pontok:

Donnarumma: Megint vagy 2-3 ziccert védett. 7,0

Conti: Sajnos tökéletes példája annak, hogyan tör ketté egy sérülés egy karriert. 4,0

Musacchio: Dzeko minden fejpárbajban könnyedén megverte, ez van, ha 180 centisen középső védő az ember. 5,0

Romagnoli: Szerintem pszichológushoz jár, máshogy nem tudom, hogyan viseli el hétről hétre ezt, ami körülötte van. 6,0

Theo: Tökéletes mentalitással játszik, ami nem sokakról mondható el ebben a csapatban. Donna mellett a szezon játékosa eddig, nagy meglepetés nekem. 7,0

Biglia: No comment. 4,0

Kessié: Az első gólnál ő maradt le, előtte egyszer nekiállt cselezni a tizenhatoson belül, elég ennyi kiemelni. 4,0

Paquetá: Kicsit hasznosabb volt talán, mint a többi támadónk, de ez nem túl nagy szó. 5,5

Suso: Ő szimbolizálja leginkább ezt a jelenlegi csapatot, értékelhetetlen teljesítmény. 4,0

Calhanoglu: Pályán volt? 5,0

Leao: Tökéletes M’Baye Niang tribute. 4,5

Cserék:

Calabria: Adott egy gólpasszt, aztán óvodás hibát mutatott be, nagyon leépült. 4,0
Piatek: Nem meglepő módon láthatatlan, ha nem kap megfelelő labdákat, ez volt a helyzet itt is. 4,5
Bennacer: Sokat ő sem tudott hozzátenni abban a 20 percben, a csapat persze már a padlón volt. 5,0

Pioli: Ezeket az egyéni hibákat nehéz lenne ráhúzni. 6,0