6° Giornata: Udinese – Milan / Trükkös matiné

3 meccs van még az újabb kis szünetig, vasárnap délben Udinébe látogatunk, ami nekünk mindig egy nehézkes meccs, abszolút mumusnak számít a Zebrette, de itt az ideje, hogy Pioli csapata az ezzel kapcsolatos PTSD-t is enyhítse egy győzelemmel.

Az a nagyon jó hír, hogy Tatarusanut csak eddig kellett elviselnünk a kapuban, Gigio máris kigyógyult és negatív covid tesztett mutatott be, szóval visszatér a kapuba. Gabbia és Hauge szintén túlestek a betegségen, Rebic pedig felépült a sérüléséből, így gyakorlatilag a teljes keret Pioli rendelkezésére áll. Igaz, Gabbia, Castillejo és Colombo végül nem kerültek be a meccsre utazók közé. A kezdőt még így sem kell túlgondolni, maradni fog az elmúlt hetekben remekül teljesítő 11:
Donna – Calabria, Kjaer, Romagnoli, Theo – Bennacer, Kessié – Saelemaekers, Calhanoglu, Leao – Ibra

Összehasonlításképp, tavaly az Udinese elleni idegenbeli meccsen Dzsámpi irányítása alatt ezzel a kezdővel álltunk ki, 14 hónap alatt nagyot fordult a világ, 5 ember már nincs is a csapatnál, 2 padmelegítő lett, a vereségeket pedig győzelmekre cseréltük le:

Az ellenfél meg az az Udinese lesz, akik papíron mocskos szarul néznek ki eddig idén, 1 győzelem, 4 vereség, azonban nem is lehetne csalókább csak ezeket a számokat nézni. Az a helyzet, hogy abszolút nem játszottak ennyire szarul, és eléggé balszerencsések eddig, a 90 percre levetített xG különbségüket nézve (tehát, hogy mennyi az eltérés a kidolgozott helyzeteik és az ellenük kialakított helyzetek minősége között) a hatodik helyen állnak a tabellán, +0,62-es mutatóval, ami az Atalantát és a Juvét is simán veri. Persze azt meg kell jegyezni, hogy az 5 meccses minta rendkívül kicsi, de azt látni kell, hogy sokkal jobbak voltak ők eddig annál, mint amit a tabella mutat. Toronymagasan legjobb játékosuk továbbra is De Paul, valahogy őt még mindig nem szabadította ki onnan senki. És persze Lasagnát kell még említeni, mert ő mindig nagyot megy ellenünk, de Kjaer tanár úr mellett már talán nem fog gólokat szerezni. Na meg van náluk egy régi ismerősünk is, Deulofeu, ő eddig nem volt sokat a pályán a szezonban, ellenünk persze extra motivált lesz majd, ha beállhat.

Ahogy Pioli is lenyilatkozta a meccs előtt, a tabella élén akarunk maradni, tehát ez egy kötelező győzelem, nem is kell mást hozzátenni. Kezdés 12:30-kor, nehogy lemaradjatok!

Tipp: Udinese – Milan 0 – 2 (Keszi és Keszi góljával)