8° Giornata: Napoli – Milan / Erőpróba

Visszatérünk a válogatott szünetről, és újabb maratoni széria kezdődik, 9 meccset fogunk lenyomni 1 hónapon belül, elsőként pedig rögtön nagyon fel van adva a lecke, mert Nápolyba utazunk kissé foghíjasan, ez egy igazi erőpróba lesz a jó öreg Rino ellen.

Kezdjük a lényeggel: Pioli és asszisztense Murelli is kiestek a covid miatt, így vezetőedzőként a meccsen a Legenda, az egyetlen Ikon, azaz nem más mint Bonera fog a csapat élén állni. Emlékszem tavaly Dzsámpi szar első meccse után poénkodtunk azzal, hogy novemberre már Bonera lesz a padon, hát tessék, be is jött, csak 1 év csússzással és némileg másképp. Mivel amúgy Pioli természetesen nem eltiltott, és komolyabb tünetei sem voltak az első híradások szerint, így nyilván végig összeköttetésben lesz a padon ülőkkel, és részt fog venni a csapat irányításában, hétközben az edzéseket drónon keresztül követte, plusz hanggal is becsatlakozott, úgyhogy talán nem kell annyira nagyon aggódni a hiánya miatt, még ha mindenképpen meg is fogjuk érezni.

A játékosok között is lesz nagy hiányzónk, Leao a portugál U21-es válogatott szereplése alatt sérült meg, elvileg minimum 3 meccset kell majd kihagynia. Nyilván ez szarul jön, mivel rohadt jó formában volt, de balszélső poszton legalább mennyiségre és minőségre is megvagyunk, Rebic visszatérhet a kezdőbe 2 hónap után (ennek szerintem Theo örül a legjobban, végre megint komolyan melózik a társa a szélen), az elsőszámú cseréje pedig Hauge lesz majd. Több hiányzónk viszont nincsen, így a kezdő szinte biztosan az alábbi lesz: Donnarumma – Calabria, Kjaer, Romagnoli, Theo – Kessié, Bennacer – Saelemaekers, Calhanoglu, Rebic – Ibra

Az ellenfélnél is egy komolyabb hiányzó lesz, Gattuso nem számíthata szupergyorsan berobbanó Oshimenre, nélküle pedig visszaállhatnak majd az évek során jól megszokott 3 apró, de gyors támadós felállásra, Mertensszel középen. Nyilván nagyjából mindenki tudja, kikre kell igazán figyelni, az Ibra-Koulibaly párharc komolynak ígérkezik, ha Zlatan valahogy itt is felül tud kerekedni, és meg tudja nyerni a fejpárbajok többségét, akkor lényegesen javulni fognak az esélyeink. A középpályán valószínűleg ott lesz a kezdőben Bakayoko, csak hogy még nehezebb legyen majd a mostanában amúgy ismét rosszabb formát mutató Calhanoglu dolga, Fabián Ruizt pedig a Keszi-Benya falnak kell megfognia, igaz a spanyol eddig azért gyengébb szezont megy az előző évekbeli önmagához képest. És akkor a csatársorban a Mertens-Insigne duó mellett még Politani vagy Lozano fog rohamozni. Tehát a várható kezdőjük: Meret – Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui – Fabian Ruiz, Bakayoko, Elmas – Politano/Lozano, Mertens, Insigne

A Napoli 1-2 eléggé furán becsúszó vereségtől eltekintve nagy szezont megy egyelőre, Gattuso természetesen jól összerakta a védekezésüket, de egyébként kifejezetten látványos, sok gólos focit tudnak játszani, az Atalanta egy félidő alatti lemészárlásakor ezt jól megmutatták. (És csak zárójelben, de ugye ha megvan neki hozzá az emberállomány, akkor lám Rino is tud és akar ám ilyen focit nyomatni…)  Nem kérdés tehát, hogy ez lesz az eddigi legnehezebb meccs a szezonban, egyértelműen ők az esélyesek, persze azért a gyakorlatilag legjobb kezdőnkkel, pihent Ibrával bőven lesz keresnivalónk itt, a vereség kisebb csalódás lenne számomra, a döntetlennel így előzetesen kiegyeznék. Amúgy legutóbb a San Paoloban 10 évvel ezelőtt nyertünk, összességében a Napoli 11 meccse veretlen ellenünk, sok ilyen szériát szakítottunk már meg az utóbb pár hónapban, ezt még a nyári csúcsformánkban sem sikerült, de talán most jön majd el az ideje. 

Kezdés 20:45-kor, Forza!

Tipp: Napoli – Milan 3-3 (Yoko x3 ill. Keszi x3, a végén közös baráti Acerbi meztartással)