°23 Giornata: Milan – Inter / Az év meccse

Vagy inkább az utóbbi 5 évé? Esetleg annál is több? Akárhogy is legyen, ez a derby most elképesztően komoly téttel bír, kár is lenne tagadni. Ha közvetlenül nem is dönt a bajnoki címről, azért könnyű azt elképzelni, hogy aki nyeri ezt a meccset, az fogja végül behúzni a scudettot is. A tovább után kombinált összefoglaló és beharangozó a csütörtöki EL meccsről és a vasárnap délutáni (!) Madonnináról.

Azért is nem akartam külön posztot szentelni annak a belgrádi bohóckodásnak, mert nem érdemelte meg, tipikus elmúlt évek Milanjára emlékeztető módon lőttük tökön saját magunkat, pedig azért legalább az önbizalom helyretétele szempontjából jó lett volna egy győzelem ott. Az eredmény maga persze nem szar, tovább kell jutni így is, tudtunk tartalékolni is, de azért 10 ember ellen nem illik ilyen gáz egyenlítő gólt kapni a végén. A legbosszantóbb talán még így is az volt a meccsen, hogy Bennacer megint megsérült, sajnos most már hónapok óta tart ez a kálvária, és nem tud kilábalni belőle, pedig nagyon kéne. A Spezia ellen látványosan formán kívül és szar erőnléttel játszott, ezért kezdette Pioli csütörtökön is, hátha szintre tudja hozni az Inter meccsre. Nem sikerült, visszaütött a dolog, így kell tovább menni. 

De elég is ennyi arról a meccsről, térjünk rá a derbyre. Itt most egyértelműen az a konszenzus, hogy az Inter esélyesebb, de nekünk meg nincs mese, a múlt heti Spezia elleni bukta után itt a győzelemre kell rámenni, nincs más opció. Októberben megtörtük azt a hosszú átkot, hogy nem tudunk bajnokit nyerni ellenük, a teher lekerült, most pedig a 2010/11-es szezon óta először húzhatnánk be mindkét meccset egy szezonon belül. A csapat nagyjából már teljes, Bennacer mellett még Díaz fog továbbra is hiányozni, na meg Mandzukic is összeszedhetett valamit a csütörtöki meccsen, mert ő sincs ott a keretben. Nagy esélyt kap tehát Kylo, hogy bizonyítson, eddig azért igazán nem robbantott, hát ez a meccs tökéletes alkalom lesz erre. A kezdőben két nagyobb kérdés van még, egyrészt, hogy a Capitano párja Kjaer vagy Tomori legyen (bár lehet lassan utóbbi kettőt egyben is ki lehetne majd próbálni), valamint hogy Rebic vagy Leao kezd-e majd balszélsőként. Előbbi esetben szinte biztosan Kjaernek fog bizalmat szavazni a Mister (helyesen), ahogy az is valószínű, hogy Rebic fogja majd Ibrát támogatni, erre is azt tudom mondani, hogy jobb döntésnek tűnik, kelleni fog a horvát munkabírása, még úgy is ezt mondom, hogy tudjuk, ősszel nyerőember volt.

A kuzinoknál teljes lesz a csapat, gyakorlatilag egy hiányzójuk van, Sensi sérült, de hát nála ugye inkább annak lenne hírértéke, ha játszani tudna. Legerősebb kezdőjét küldheti majd fel tehát Conte, náluk az egyetlen nagyobb kérdés az, hogy az az Eriksen fog-e kezdeni, akinek végre valahára megtalálta a helyét Conte, vagy esetleg Vidal. Akárhogy is, nyilván minőségre jobbnak tűnnek, de a mi legalább tényleg ki is fizettük a játékosaink vételárát!

Várható kezdők:

A legfontosabb párharcok, amikre majd figyelni kell: ahogyan ősszel, a Theo-Hakimi oldalon most is kulcskérdés, melyik gyalogkakukk tud dominálni, októberben mondjuk mindketten elég szarul nyomták, most ez valószínűleg nem lesz így. Aztán a Tonali-Keszi duónak, talán inkább utóbbinak a lehető legjobban meg kell fognia Barellát, aki az Inter legfontosabb játékosa Lukaku mellett. És ha már Lukaku, Romagnoli azért szokott ellene szenvedni bőven, főleg a belga fizikuma és gyorsasága miatt, szóval az most is nagy kérdés lesz, hogyan alakul ez a párharc. A másik oldalon pedig Ibra ezúttal nem tudja majd azt kihasználni, amit ősszel, ott rongyosra szopatta Kolarovot, most nehezebb feladat vár rá, de a kupameccs piros lapja után biztosan extrán motivált lesz.

Nem olyan nagyon jók tehát az előjelek, de lepett már meg ez a csapat minket, azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy még eszünkben sincs kihátrálni mögülük, nyerhető ám ez a derby is. Úgy értesültem, Singer papa intézte is a minimum kettő tizenegyest, bizonyos információk szerint akár már a kezdőrúgást is onnan végezhetjük majd el, csak hogy még édesebb legyen az ellenszurkolók sírása. Azért remélem Keszi lövi majd!

Ne feledjétek, délután 3-kor kezdődik a meccs, ez is a Suning hibája, csődöljön már be tényleg az a klub. Bemelegítésnek itt az én egyik első és máig nagy kedvenc Madonninám, See papa a nyitóképen ezt a győztes bombagólját ünnepli, aztán reméljük most nem kell majd 0-2-ről visszajönni:

Nagy nagy Forza, csapjuk meg őket!

Tipp: Milan-Inter 3-2 (Keszi egy Ibra által kihagyott tizi utáni kipattanónál befújt második tiziből; Keszi simán még egy tiziből; Keszi BOMBÁBÓL)