°24 Giornata: Roma – Milan / Merre tovább

Még fel sem tudtunk eszmélni a sokkoló elmúlt 1 hétből, máris itt egy újabb rangadó, mégpedig komoly téttel. Ha nem nyerünk, sőt esetleg kikapunk, akkor tényleg izzadás lehet itt a BL helyért, mert nagyon sűrűvé fog válni a mezőny az Inter mögött. Ha viszont sikerül megverni a Romát, akkor kicsit fellélegezhetünk, és talán valamennyire visszatalál a helyes útra a csapat. A Lazio szombati vereségével és a rabruhások döntetlenjével pedig különösen értékes lenne a 3 pont ma este.

A legutóbbi hírek szerint Stef mester meghúzza azt, amit mi is pedzegettünk már itt az utóbbi időben, elvileg Tomori veheti át Romagnoli helyét a kezdőben, nagyon kíváncsi leszek, hogy néz majd ki így a védelem, csodákra nem számítanék azért sokakkal ellentétben, de a sebességbeli különbség sokat segíthet. Az mindenesetre jó hír, hogy a tökösség megvan Piolinál, hiába vagy csapatkapitány, ha szarul teljesítesz meccseken keresztül, akkor a padra kerülsz, ennek így kell lennie. A kezdő többi részén nem lesz változás a szokásoshoz képes, Bennacer és Mandzukic pedig továbbra sem bevethető: Gigio – Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez – Kessie, Tonali – Saelemaekers, Calhanoglu, Rebic – Ibra

A vereség azért is lenne nagy bukás, mert a Románál elég fontos hiányzók lesznek. A védelmük a leginkább sebezhető, mivel Smalling és Ibanez is biztosan hiányozni fog az alapemberek közül, Kumbulla pedig bár elvileg felépült, kezdeni valószínűleg nem fog. Így pedig Mancini mellett az alapvetően középpályás Cristante, valamint az eléggé lassú és sebezhető Fazio kezdhet majd, ezt mindenképpen ki kell használnunk. Rajtuk kívül pedig Dzeko is sérült, ő azért komoly mumusunk, szóval hiába megy a helyén játszó Mayoral korrekt szezont, ez mindenképpen jó hír. A farkasoknak amúgy nagyon nem fekszenek a rangadók, nem nyertek még egy meccset sem a top 6 másik 5 csapata ellen, pár döntetlen jött össze nekik sok vereség mellett, például ellenünk az az őszi őrült 3-3. Ott szerintem egyértelműen látszott azért, hogy mi vagyunk a jobbak, kérdés persze ugye, hogy a jelenlegi Milanban mennyi van még meg abból a csapatból. És az is igaz, hogy közben hazai pályán már 17 meccse veretlenek a bajnokságban, szóval itt valamelyik sorozat könnyen megszakadhat majd. Leginkább a Pellegrini-Mkhitaryan duó félelmetes náluk, mindketten nagy szezont mennek, és a Roma játéka egyértelműen tőlük függ.

Nyilván elég nehéz meccs lesz ez, pláne jelen állapotunkban, de az ellenfél hiányzóit és nagy meccseken nyújtott eddigi teljesítményüket elnézve ezt be kellene húzni, elképesztően fontos lenne minden szempontból. Reméljük összeszedik magukat a fiúk, forza!

Tipp: Roma – Milan 1-3 (KesziKesziKeszi)