°32 Giornata: Milan – Sassuolo / Szuperliga helyett kevésbé szuper meccs

Egy őrült 48 óra után jön az újabb bajnoki, és még 24 órával ezelőtt is úgy nézett, ki ez már gyakorlatilag egy teljesen tétnélküli meccs lesz, mert a BL hely mint fogalom megszűnik létezni számunkra azonnali hatállyal. Na, ehhez képest borult minden, a Szuperliga off, hozzánk meg jön a (korábbi) nagy mumus, hogy bosszúra szomjazva próbáljanak beszopatni minket ismét a régi idők emlékére.

Sajnos nincs most időm hosszabban írni az ESL-ről, pedig elképesztően érdekes, ami itt az elmúlt napokban történt, és a mi csapatunk szempontjából különösen érdekes több szempontot is figyelembe venni. Na de majd a közeljövőben érkezhet erről egy poszt, addig legyen elég annyi, hogy végül elbukott a nagy összeborulás, mi gyakorlatilag a közleményünk alapján kiléptünk meg nem is, szóval megy a tánc, de az tuti, hogy ez a dolog így jelen formájában nem fog megvalósulni. A lényeg ebből: marad a BL hely utáni hajsza, márpedig kötelező jelleggel, ma pedig egy újabb olyan meccs vár ránk, amit ha nem nyerünk meg, komoly bajban lehetünk.

A Sassuolo mindig veszélyes tud lenni, ha jó napjuk van, senkinek nem kell bemutatni Locatelli, Berardit, vagy esetleg Bogát. Annak ellenére, hogy volt egy időszak, amikor istenesen elpicsáztak minket rendszeresen (az a legendás Allegi buktató Berardi négyes ugye…), az utóbbi időben általában jól megy ellenük a csapatnak, a legutóbbi 10 meccsből 7-et nyertünk, 2 döntetlen és 1 vereség mellett.

Egy kiváló hír, hogy Dávidka felépült, és ott lesz a kezdőben, hiányzott. Nagyon rossz hír viszont, hogy megint kulcsemberek fognak hiányozni, Ibra például izomfájdalmakra panaszkodik az eltiltása letöltése ellenére nincs ott a keretben, Benya azonos okkal szintén, hát ez már csak egy ilyen elátkozott 2021. Theofil is hiányozni fog, szóval felkészül Daló balbekkben, Kebab pedig a keretben ugyan ott van,  de ő sem 100%-os. Nem tudom, mit tolnak edzésen a srácok, de ez durva.

A Sky riogatott itt elképesztően csúnya kezdőkkel, többek között Mátéval Keszi mellett Kylo rovására, a Krunic balszélső, Leao 10-es, Rebic ék felállásnak pedig már csak az ábrázolása is instant gyomorgörcsöt jelentett nálam. Reméljük megjön Pioli esze, én leírom most, hogy szerintem hogy kéne kinéznie a kezdőnek, hátha valósággá válik (valószínűleg nem fog, és egészen más lesz): Donna – Calabria, Kjaer, Tomori, Dalot – Kessié, Tonali – Saelemaekers, Calhanoglu, Rebic – Leao 

Kezdés 18:30-kor, szokásos 5 szép gól bemelegítésnek:

Tipp: Milan – Sassuolo 3-2 (Tudjátokx3, Locatelli, Berardi)