Lazio – Milan 3-0 / Bye bye BL

Hát ez van srácok. A két hónappal ezelőttig meglepően sikeres elmúlt 1 év dicstelen véget fog érni, és sajnos megcsináljuk azt a bravúrt, hogy hiába vezettük vagy 20 fordulón keresztül a bajnokságot, hiába voltunk magabiztos előnnyel a többiekhez képest a második helyen, nem fogunk végül BL helyen végezni. Megmondom őszintén ez nekem most nagyobb gyomros, mint bármelyik szar év a rengetegből, mert azt hiszem az azért jól dokumentált, hogy a bajnoki címet egy percig sem hittem el, a top 4-et viszont biztosra vettem gyakorlatilag december óta. Rövid letargia a tovább után.

Ne legyenek kétségek, ez tényleg egy olyan meccs volt, amit mindenképpen meg kellett volna nyernünk, még az 1 pont sem lett volna olyan hatalmas segítség, itt gyakorlatilag el is buktuk a BL-t. Persze, papíron ott vagyunk holtversenyben még, játszunk is az egyik riválissal, de hát őszintén el tudja hinni valaki ennek a csapatnak, hogy majd 5-ből 5-öt nyer (mert nagyjából az kéne) 3 kiesés ellen foggal körömmel küzdő csapat, plusz a Juventus-Atalanta duó ellen? Még az őszi formánkban sem kockáztatnám ezt meg, nemhogy így, mert teljesen leépültünk, ennek egy része az, ami Pioli karrierjét végigkíséri, hogy egy idő után teljesen kiismerik az ellenfelek, és képtelen változtatni.

Viszont szerintem nagyobb hatása van annak, amit mindenki simán meg is tippelt a szezon előtt, a felesleges EL körök miatt előbb kellett formába lendülni, sok meccs van a lábakban, erős volt a menet a covid naptár miatt, most vagyunk abban a fázisban, amikor már minden játékosunk kipukkadt. És mivel a játékunk alapvetően az erőteljes letámadásra épít, ez bizony halálos ítélet is egyben. És persze egyénileg is sokan visszaestek, Bennacer mai teljesítménye például teljesen értékelhetetlen volt, Tomoriból pedig bohócot csinált Correa, őszintén szólva az utóbbi meccsek alapján szerintem BL pénz nélkül nem fogjuk megtartani 28 millióért. És akkor csak olyan embereket emeltem ki, akiket keveset lehet/szoktunk kritizálni.

Jó kérdés mi lesz így, egyetlen öröm amit találtam ebben, legalább nem úgy úszik el a BL, hogy az Atalanta 5-0-ra leszopat minket az utolsó fordulóban, elintézték ezt előre a srácok. Nem tudom a nyárra mik voltak Maldini tervei, de az biztos, hogy nagyon kicsi lesz a mozgástér így, betömni való lyuk pedig bőven akad majd, Donna és Kebab ingyen távozásával még az eddigieken felül is. Olyan brutálisan nagy csalódás ez a szezon, hogy igazán gondolkodni sincs kedvem ezen, hasonlóan jó lehetőségünk amúgy sem lesz még egy az előrelépésre, de a gödörből való kimászás helyett inkább csak feltettük a koronát az elmúlt 8-9 évre, ilyet még úgysem csináltunk, mint idén.