Megmondunk mindent is előre # 2022/23 szezonfelvezető


Minden, amit tudni szeretnétek az előttünk álló évadról. Meg az is, amit nem. Lesz-e hatósági áras vihar karácsonykor? Hány nap homofiszt kapsz januárra? Mikor lép fel Madonna legközelebb a Szigeten? Vajon a konyha melyik elérhetetlen zugába szart be a bezárt macska? Mikor lesz végre zöld első számú meze szeretett csapatunknak? Hajtás után inkább el se olvasd, csak görgess a végére, másold le a tételsort, és kummantold meg, hadd szórakázzunk mi is!!!

  1. Címvédés?

Csirko: Alap

Harkness: Legalábbis harcban leszünk érte.

k: Ja, annyira már csak jók leszünk, még ha nem is vagyunk topfavoritok. Idén is Milánóban dől el, sorozatban ez lehet a harmadik év, hogy 1-2-ben toljuk a kuzinokkal. A többiek nem tudtak elénk kerülni a nyáron, úgy hiszem.

  1. Mire lehetünk jók a Bajnokok Ligájában?

Csirko: Itt mar eleg nagy a szoras, elegge sorsolasfuggo meg. Azert a csoportbol jo lenne tovabbjutni, az mar mindenkepp elorelepes lenne. Ha pedig az egyenes kiesesesben is tudnank mutatni valamit, az mar csak a hab lenne a cseresznyen.

Harkness: Én itt boldolok egy negyeddöntőt, valahogy megcsináljuk, ott is tisztesen helytállunk, mindenki elégedett lesz.

k: Egy zágrábi útra. A csoportban az első kalapból leszünk meghúzva, pontosan 3 pozíciót javítottunk, ezt nevezhetjük előrelépésnek. Én már látom a leosztást, a 3. kalapból érkezővel jó eséllyel komoly meccseket fogunk tolni, a Dortmund-Benfica-Leverkusen-trió tűnik fázósnak, a Salzburg-Szatyor-Sporting pedig egy fokkal könnyebbnek ― lesz mit forzázni. Én nem mondanám 100-ra a csoportból való továbbjutást sem, de azért meglesz, na. A 16 között meg már egyszerűbb lesz, mindenhol idegenben 1-1, otthon 0-0.

  1. Értékeld a mercatót 1 és 12 között!

Csirko: 10. Egyreszt erosodtunk, masreszt teljesen tudatos es fenntarthato vonalon mozgunk. De Ketelaere nagy durranas lesz, Origi pedig az Originator 2 foszerepet fogja elvinni. Adli es Pobega pedig elvileg nem uj igazolas, de mindkettoben van rendesen spiritusz. Bonusznak pedig ott van, hogy a keret jo resze viszonylag sokoldalu, igy meg ezzel is varialhat a Maestro. Eladni senkit sem kellett, Romagnoli es Kessie pedig inkabb csak a nosztalgikus pillanatok miatt hianyoznak.

Harkness: 7-8-nál nem tudok többet adni most, pedig a Maldini-Massara mercatokat az elejétől fogva dicsérem és védem. Tátongó lyuk van jobbszélsőben, Kessiét nem pótoltuk (Pobegában én nem látok nagyon sokat sajnos, főleg egyelőre), és egy középső védő is elfért volna. CDK ugyan meglett, és remek húzás, de az a huzavona elég kínos volt 2-3 millió eurón. Adlit tavalyhoz számolom, Origi meg valóban ütős húzás lehet, azzal megbarátkoztam, hogy nagyobb név nem tud jönni csatárposzton jelenleg. Megtartani legalább mindenkit sikerült (eddig), viszont Leao szerződéshosszabbítása is csak csúszik és csúszik. Persze a folyamatban lévő tulajdonosváltás is szerepet játszott, de bajnokcsapattól ez akkor is kevés nálam, nőttek az elvárások. Aztán persze beeshet még 1-2 ember simán, és akkor nőni fog ez a pontszám.

k: Nekem ez 12, mert maradt Maldini meg Massara. Ha ők elmennek, akkor lehúzhattuk volna a klotyón, amink most van, és azt nagyon nem szerettem volna, pedig sajnos reális esély mutatkozott rá. Igazoltunk egy komolyat, meg kisebbeket, ahhoz elég, hogy ott legyünk ott is az elején, legyenek kurva jó sorozataink a bajnokságban és a meghúzzuk egyszer-egyszer a BL-ben is. Ja, és nem volt kényszereladásunk sem, együtt maradt a mag, csak az ment el, aki tényleg el is akart, és pótólható kategória.

  1. Melyik posztra hoznál még valakit, ha tényleg már csak két kiló uborkára van pénzünk?

Csirko: Az tevedes, hogy csak ket kilora futna. Inkabb arrol van szo, hogy jo, hogy uborka, de azert nem kell tulzasba vinni. Mindenesetre tovabbra sincs eleg olaszorszagi nevelesu jatekosunk, igy pedig lehet, hogy erdemes lenne Ballo helyere hozni valakit, ha benne egyebkent se nagyon bizik Pioli. Szoval, ha Toure menne, es Murru jonne, azt birnam. Bar azt nem gondolnam, hogy ez be is fog kovetkezni.

Harkness: Ha egyet lehet mondani a fent említettek közül, akkor jobbszélsőbe, és úgy legalább egy elképesztően ütős kezdőt ki tudnánk állítani a legnagyobb meccsekre.

k: Ja, vennék ennek a Stan és Pan párosnak először egy tandembiciklit, hogy hordják ki azzal, végre értéket teremtenének nekünk. Utána meg inkább nem is vennék oda senkit, mert ami pénzünk van, az oda kevés. Flóri lehozná.

  1. Mennyire szottyadtak a riválisaink egy tízes skálán?

Csirko: Valtozatosan. Az Inter koteltancot tol igy, hogy ott log a levegoben, hogy el kell adniuk valamelyik kezdojuket. De igy is ok lesznek a legnagyobb rivalisok a scudettoert. A Napoli rengeteget vesztett Insigne-Mertens-Koulibalyval, de Raspadorival velhetoen eleg jot huztak, Kvarat es Kimet meglatjuk. Viszont itt Spalletti ad egy nagyon komoly padlot, szoval a Bl-indulas ott is meglesz, szerintem meg a dobogo is. Az Atalanta tavaly szetesett, de Gasp tovabbra is erti, ebben az egeszen suru szezonban pedig extra sokat szamit, hogy nem jatszanak europai focit. Nalam ok lesznek a meglepetes csapat es bejonnek negyedik helyre. Juveeknel nagy a lelkesedes, azt mondjuk nem teljesen ertem mire. Kozepszeru keret, panikolas a mercaton, ennek megfeleloen tovabbra is nagyon durvan tulfizetnek, aztan csodalkoznak, amikor Khedira, Can, Ramsey, Rabiot, Arthur rajuk rohad. Azzal pedig, hogy toljak az idiotizmust a bajnoki cim meg Vlahovic harminc gollal, csak magukra raknak meg tobb nyomast, aminek aztan plane a kozelebe nem ernek. Az otodik hely talan meg meglesz, de egy jo delnerizest se tudok kizarni. A Lazio Sarrival eros, de azert annyira nem, hogy a vegen odaerjenek a Bl-helyre. Ahhoz egy combosabb mercato kellett volna, de igy is lesznek egesz pofas pillanataik. Ezzel ellentetben a Roma a mercatot megtolta, hamarosan kijonnek a fizetesi listak, ott azert vicces lesz latni, amikor a Roma hasonlo nagysagrendet vagy tobbet kolt, mint mi. Szoval lehetnenek jok, de amig Mourinho ott van, eselyuk nem lesz a Bl-helyekre. Abban bizhatnak, hogy a vb-szunet alatt kirakjak, es hoznak helyette valakit, aki komolyabban is ert hozza. 

Harkness: Attól függ, kit számolunk egyáltalán a riválisok közé, mert azt hiszem jó párukat már megugrottuk. De ha a top 7-et nézzük: az Inter nem annyira szottyadt, mint vártam, úgy néz ki mindenkit meg tudnak tartani, a PSG-ben bízhatunk még, hogy lenyúlják Skriniart. A Juventus eléggé az, Di Maria jó lesz, Chiesa visszatér, viszont a védelmük és a középpályájuk nem túl acélos, Allegri meg továbbra is jobban ért a vallatáshoz, mint a futballhoz. Napoli – ki tudja, ők a fekete lovak, az első két forduló alapján jók lesznek eléggé. Roma, tőlük sokat vár mindenki, de hát José Mourinho az edzőjük és 2022 van, plusz ők is orrnehezek, a védelmük cseppet sem meggyőző. Lazio és Atalanta – nálam ők egy szinttel lejjebb vannak már, mint a többiek, de meglátjuk, nekünk nem kéne, hogy a riválisaink legyenek.

k: A kuzinok sajnos jobban egyben maradtak a vártnál, játékerőben még mindig előttünk vannak, de mélységben azért érdemben nem bővültek, meccsben leszünk velük. A Napoli pont olyan lesz, mint tavaly, üde színfolt. A bundásoktól többet vártam, szerencsére olyan a hajójuk, hogy ha egy léket befoltoznak, támad helyette egy új. Bergamóban már voltunk, már meghaladtuk őket, még ha ez nem is mutatkozott meg a végeredményben. A farkasok EL-álmokat kergetnek majd, tetszik amúgy ez a szimbiózis a Hókuszpókkal, nem gondoltam volna, de összeillő páros. A Coccolino meg akkor volt nekünk rivális, amikor még Gatta kezében volt az ostor.

  1. Visszasírjuk-e Keszit?

Csirko: Inkabb csak a nosztgiazos sztorikban, kiralyok leszunk nelkule is.

Harkness: Igen, nálam nagyobb Bennacer fan nincsen, és jobb játékosnak is tartom Keszinél, Tonhal szintén nagy király, de amit a Presidente tudott, azt nem pótolja senki jelenleg, csak hogy egy példát mondjak, Theo beindulásait ő fedezte javarészt.

k: A tavalyit nem, a tavalyelőttiért pedig már tavaly is sírtunk.

  1. Te is csináltad már HÉV-állomáson?

Csirko: Family Guy Farts

Harkness: Méz nélkül.

k: Csak pergetem, pergetem … a … lantomat.

  1. Rafa a következő fecske?

Csirko: Nem hiszem, de azert van ra esely boven. Mindenesetre van meg ket ev a szerzodesebol, legrosszabb esetben kiralykodik meg ket evig otodakkora fizetesbol, mint amit Arthur keres. De inkabb alair egy uj szerzodest, es mindenki orulhet majd. Szoval egyaltalan nem olyan gyaszos a helyzet. 

Harkness: Őt pénzért fogjuk inkább eladni, le kell majd húzni egy jó összeget mindenképp. Aztán lehet marad még jó pár évet, szeret itt játszani, és nyilván egy klasszist meg is kell tartani ameddig csak lehet.

k: Lazán benne van. Egy klasszikus brazil játékos, egy ösztönlény, akinek a vérében van a boogie. Csoda, hogy nem tudták kiölni belőle az akadémián. De még baromira nem kiforrt, befutott, érett játékos, és a legkevésbé sem vezérbika, No 1, ezért nem lehet ebbe a státuszba helyezni. Fejben nem tűnik elég erősnek ehhez az egészhez. De lehet, hogy csak túlgondoljuk, és neki lesz a legjobb péesgézni mondjuk évi 10 milcsiért. Én azt mondom, ne várjuk meg, hogy csak egy év maradjon a szerzijéből, abban lehet, hogy nem lenne sok köszönet.

  1. Tényleg gáz a Kőbányai?

Csirko: Olajos

Harkness: Ez kérdés még egyáltalán?

k: A két lityós családi kiszerelés örök kedvencem, és még a lélektani 1000 forintos határ alatt van.

  1. Miben léptünk előre tavalyhoz képest?

Csirko: A tavalyi scudettos szezon szerintem nagyon sokat jelent majd a keret nagy reszenek, ez a tapasztalat sokat segithet. Ez egyebkent is egy elonye, ha inkabb a fiatalokra megyunk ra. Nagyobb a kockazat, de lenyegesen nagyobb a fejlodesi lehetoseg is. Nalunk pedig csapat es egyeni szinten is van elorelepes. De Ketelearevel es Adlival pedig a kreativitasban is szintet lepunk, ami szinten nagyon pozitiv, kulonosen, hogy tavaly eleg erosen az volt a gyenge pontunk. 

Harkness: Keretmélység – kissé paradox módon a fentiek után – plusz minden fiatal egy évvel tapasztaltabb és fejlődik, most már el is hisszűk és hiszik, hogy nagy királyok és győztesek vagyunk, ezt nem szabad alulértékelni.

k: Egy scudettó megszerzés tapasztalatával plusz 6 kemény BL-meccsel is még a csoportban ősszel. A sérülésekkel lenne jó olcsóbban megúszni, de ez sose akar összejönni.

  1. És mi lesz az Akhilleusz-sarkunk?

Csirko: Ez a nagyon suru menetrend sok csapatnak jelenthet majd problemat. Nekunk is. Az mindenesetre biztato, hogy eleg sokoldalu jatekosaink vannak, igy konnyebb lesz kezelni majd a combosabb seruleshullamokat.

Harkness: A néhány túlzottan átlagos játékos, akire számítani kell rendszeresen.

k: Az idei őrült menetrend + játékstílusunkból adódó visszatérő hullámzás, formahanyatlás, a rengeteg sérülés. Ha a francia és a belga válogatott odateszi, az nem biztos, hogy jó lesz nekünk.

12. Nálad hány fok lesz télen?

Csirko: 360 fokos panorama

Harkness: Milan meccsek alatt fűteni sem kell majd, olyan a pulzus.

k: 40-ről indulunk, de előkerülhet a 72 is, vagy akár a 80 is, pillanatnyi hangulat függvénye.

  1. Merre repülnek a Piros Madarak?

Csirko: Sikerre

Harkness: Skarlátdalnokok, rózsás pirók vagy piros tangarák? Így nem tudom megválaszolni sajnos.

k: Még azt se biztos, hogy ők tudják egyáltalán. Nem tűnik egyszerűnek az indulás velük, de bőven lehetne kettővel rosszabb is. Én már eleget szívtam, nem vágyom a világuralomra, elég lenne bőven, ha a mostani pózt ki tudnánk tartani egy jó ideig – jó, na, nyilván nem, kell a minden is.

  1. Mi a reális elvárás Charles De Gaulle-lal szemben?

Csirko: Erre a szezonra, hogy nagyon jo lesz. A tovabbiakban pedig meg annal is tobbre. Vagyis eleg magasak az elvarasok.

Harkness: Ki kell húznia emigrációban, akarom mondani a kispadon, amíg a Vichy  Brahim-kormány meg nem szűnik, aztán majd alkot valamit szépet. Jó lesz nagyon amúgy, lehetnek komolyak az elvárások.

k: Első év tanulóév. Remélem, tudják majd kezelni, és nem fog idő előtt kiégni. Nagyon fiatal, új bajnokság, szokni kell még meg tanulni. Mutassa meg az első évében, hogy benne van, amit beleláttak, aztán fussa be azt a pályát, ami benne van.

  1. Hol veszi fel az Origó deriváltja a maximumot?

Csirko: 15 bajnoki golnal tobbet nem latok benne, de igy is hasznos lesz.

Harkness: Lokálisan vagy globálisan? Lokálisan egy választott derby győztes találatnál, globálisan meg úgy 12 gólnál.

k: Nagyban hasonlít Zsírosra abban a tekintetben, hogy európai topcsapat peremembereként érkezett. Tessék folytatni a mintát!

  1. Zlatan hol lesz a pályán?

Csirko: Az edzopalyan

Harkness: A 0. perc előtt és a 90. után ahol csak szeretne, övé a San Siro.

k: Én látom azt a fejest Udinében.

  1. Bedől a Bodega?

Csirko: Inkabb felujitjuk

Harkness: Fáj a szívem, de igen. Nagyot akarok tévedni.

k: Benne lehet egy Ambrosini, de nem azonnal. Calma, calma, calma.

  1. Kell ide Adli? Még rendes hülyeneve sincs!

Csirko: Dali

Harkness: Jön majd az magától. Kell és ő is nagyon ügyes lesz, csak a helyét találja meg Stef, és kapjon elég játékidőt.

k: Kicsit olyan jó kommunistának tűnik, aki mindent is tud, de igazából semmit se. A türelem neki is jár, nem hiszem, hogy azonnali csodát kellene várjunk tőle.

  1. Reggel felkelsz és ezt a 3 TikkTokkert csekkolod le azonnal:

Csirko: Nyek, Megyer, Kurgyarmat

Harkness: Öööö, Zlatan Ibrahimovic, Rafael Leao, Alexis Saelemaekers?

k: Végigpörgetem a rajokat, aztán irány is a HÉV-megálló…..

  1. Mikor megyünk az új San Siróba?

Csirko: Elobb jutunk el a Holdra

Harkness: A BL győzelem utáni évben kezdünk ott.

k: Majd ha kapunk hozzá Teams-linket.

  1. Hol nézzük meg a kuzingyalázást szeptember 3-án?

Csirko: A teveben

Harkness: Pontosan hogy hol még nem tudom, de hogy közösen kummantolva, azt igen. 

k: Így van, legyen közös forzázás! A kurva jó tippeket várjuk ezúton is!

  1. A bajnokságban legtöbb gólig jutó játékosunk neve és góljainak száma:

Csirko: Origi 11

Harkness: Tavaly amúgy itt a játékost szépen eltaláltam, erre büszke vagyok. Megint ő lesz, Leao – 15.

k: Antal 32

  1. Hol van most Michael Agazzi?

Csirko: A tengerparton

Harkness: Üvöltök.

k: Épp most csippantja le a kiegészítő jegyemet a zöld mesevonaton.

  1. Tetszik az új mezünk?

Csirko: Nyilvan, passzol a bloghoz.

Harkness: A hazai nekem nagyon nem, de majd megszokom, kérdés kinek a nevével vegyem meg.

k: Van rajta valami új díszítőelem, azt mondják, de még nem vettem észre.

  1. Mi lesz idén a sérülésekkel?

Csirko: A szokasos, lesznek boven. Ahogy mas csapatoknal is.

Harkness: Lesznek, mindig a legjobbkor.

k: Szopunk, ahogy az lenni szokott.

  1. Ami sajnos nem fog megtörténni a szezonban, pedig nagyon adnád és kellően aljas is:

Csirko: A Juve utolso fordulos utolso perces egyenlito goljat ervenytelenitik, igy kiesnek. 

Harkness: Kizárják az Atalantát az elmúlt évek doppingolása miatt, Gasperini bekéreckedik az Inter stábjába bosszút esküdve ellenünk, majd az utolsó forduló utolsó perceiben ellopjuk előlük a Scudettot egy kamutizivel.

k: Kebabbal kétszer is újrarúgatnak egy teljesen jogos tizit a Madonninán, harmadszor kihagyja, utána a kipattanónál Sanyi faltolja, de a VAR elengedi.

  1. Amitől leesne az arcod:

Csirko: Ha Galliani megkeresne minket, hogy hangoljuk at a diavolit ForzaMonzara

Harkness: Gerry Cardinale megjelenik egy meccsen, vagy legalábbis úgy tesz, mint akit érdekel is a futball valamennyire, és tudja melyik klubot vette meg.

k: 2013 óta mindig mondom a srácoknak, hogy írjanak ők is kérdést. Na, ha egyszer majd kapok végre egyet 😀

  1. Egyetértesz a következő népi bölcsességgel?

Szegény embertől ne kérj kölcsön, csunya lányt meg ne csókolj. (Nincs köszönet benne.)

Csirko: Az elso felevel igen, a masodikkal mar nem feltetlen.

Harkness: A hanyatló nyugaton ezt már ki sem lehetne mondani, mert offenzív!4!

k: A szegény enbert inkább megcsókolnám, a csúnya lányt pedig … ööö …. kölcsön kérnék tőle!!!

  1. Kire ismersz rá?

Nyughatatlan mint a kutya seggiben a savó.

Csirko: Az ismeretlen koltore

Harkness: Theo Hernandez. 

k: Nem tudok rájönni, milyen apropóból szülte ezt meg a néplélek…

  1. Pioliról most már végre kiderül, hogy kókler?

Csirko: Nem. De nem lehet mindig mindent.

Harkness: Olasz bajnok edző, ennyike.

k: Még mindig Pioli is on Fire!!!

     +1. Mondj valami megnyugtatót!

Csirko: A blog lassan 12 eve pusztul le, mi pedig a scudettorol ertekezunk

Harkness: Olasz bajnokként kezdjük a szezont, és egy nagyon ígéretes, csapatunk van, tele szimpatikus játékossal, és továbbra is itt kummantolunk. Kell ennél több? Nekem a Pippo-Brocchi stb időkre visszagondolva biztos nem.

k: Lepereg ez a hét is.

És akkor a kérdéssor, ha valaki eljutna idáig:

  1. Címvédés?
  2. Mire lehetünk jók a Bajnokok Ligájában?
  3. Értékeld a mercatót 1 és 12 között!
  4. Melyik posztra hoznál még valakit, ha tényleg már csak két kiló uborkára van pénzünk?
  5. Mennyire szottyadtak a riválisaink egy tízes skálán?
  6. Visszasírjuk-e Keszit?
  7. Te is csináltad már HÉV-állomáson?
  8. Rafa a következő fecske?
  9. Tényleg gáz a Kőbányai?
  10. Miben léptünk előre tavalyhoz képest?
  11. És mi lesz az Akhilleusz-sarkunk?
  12. Nálad hány fok lesz télen?
  13. Merre repülnek a Piros Madarak?
  14. Mi a reális elvárás Charles De Gaulle-lal szemben?
  15. Hol veszi fel az Origó deriváltja a maximumot?
  16. Zlatan hol lesz a pályán?
  17. Bedől a Bodega?
  18. Kell ide Adli? Még rendes hülyeneve sincs!
  19. Reggel felkelsz és ezt a 3 TikkTokkert csekkolod le azonnal:
  20. Mikor megyünk az új San Siróba?
  21. Hol nézzük meg a kuzingyalázást szeptember 3-án?
  22. A bajnokságban legtöbb gólig jutó játékosunk neve és góljainak száma:
  23. Hol van most Michael Agazzi?
  24. Tetszik az új mezünk?
  25. Mi lesz idén a sérülésekkel?
  26. Ami sajnos nem fog megtörténni a szezonban, pedig nagyon adnád és kellően aljas is:
  27. Amitől leesne az arcod:
  28. Egyetértesz a következő népi bölcsességgel?

Szegény embertől ne kérj kölcsön, csunya lányt meg ne csókolj. (Nincs köszönet benne.)

  1. Kire ismersz rá?

Nyughatatlan mint a kutya seggiben a savó.

  1. Pioliról most már végre kiderül, hogy kókler?

     +1. Mondj valami megnyugtatót!