°4 Giornata: Sassuolo – Milan / Szép emlékek

Egy éve még úgy íródott volna ez a poszt, hogy jaj megint megyünk az irritáló zöldekhez, kinek van ehhez kedve, akkora mumusok, Berardi megint mesternégyest vág stb stb. Most viszont már a lehető legjobb emlék jut eszünkbe róluk, pár hónappal a bajnoki cím után megint hasonlóan domináns teljesítmény kéne a Mapeiben a derby előtti önbizalom növelésnek. Szokatlan időpont, kedd 18:30-as kezdés, rövid beharangozó a tovább után.

Mivel kőkemény menetelés lesz, Stef meg is kezdi a rotálást – már amennyire tudja, mert meg is érkeztek a sérülések, a támadósorban kevesebb lett az opció, mivel Rebic és Origi is kidőlt, elvileg egyik sem nagyon komoly sérülés, de ezt hisszük ha látjuk. Pech, mert mindkettejüket kezdőbe jósolták, főleg Eredet játékát lett már volna jó megnézni végre hosszabban.

Így maradhat a két gólszerző az előző meccsről, Raffaello és Zsír is ott lesz a pályán, csak maradjon a tankban szombatra is. Mellettük CDK helye nem biztosított a kiváló játéka ellenére, gondolom itt elsősorban erőnlétbeli problémák vannak még, inkább pihentestjük a derbyre, Brahim meg reméljük jobb napot fog ki, esetleg Adli beugrik végre tét mellett is. A jobboson Széle fog parádézni ezúttal, Messi eljátszotta az esélyeit három katasztrofális meccsel. Bennacer kihagyhatatlan jelenleg, és a középpálya vékony is, úgyhogy neki kezdenie kell, Tonhal fog pihenőt kapni, Pobega meg az első nagy tesztet, kicsit félek tőle, a Bologna ellen sem volt túl magabiztos a mozgása, de cáfoljon rám, legyen remek meccse. És végül hátul is lesz pihentetés, Maignan, Tomori és Theo maradnak, Anulu helyett viszont Szék 9 hónap után ismét a kezdőben lehet, ennek pedig mindenki örül, nagy harcos, megérdemli. Dávidka pozíciókát pedig Florenzi veszi át, ott nem lesz nagy gond. 

Maignan – Florenzi, Kjaer, Tomori, Theo – Bennacer, Pobega – Saelemaekers, Brahim Díaz, Leao – Giroud

Pihentetünk tehát a hétvégi derbyre, meglátjuk belefér-e, a Sassuolo hagyományosan nehezebb meccs nekünk, persze most a jó emlékek élnek mindenkiben 3 hónappal ezelőttről, meg aztán Raspadori és Scamacca sincs már ott, szóval papíron gyengültek Pinamonti leigazolása ellenére is. 19 meccse vagyunk veretlenek, tartsuk ezt még pár fordulóig minimum, igazából sziporkázni nem is feltétlen kell itt, tipikusan ‘csaklegyenmegazahárompont’ féle meccs ez. Tavaly nagyon jól hoztuk az ilyeneket, folytatni kéne a trendet, tőlem lehet kamutizivel is, úgyis már 2 forduló óta nem kaptunk egyet sem, ez azért felháborító, több járna a bajnoknak. Forza!

Tipp: Sassuolo – Milan 0-3 (Széle, Pobega, Brahim)

Zárásként még itt hagyom az egyik kedvenc banter éra meccsemet is, eszembe jutott a poszt írása közben, nem tudtam nem röhögni egyszerűen már csak a játékosokon, aztán van elképesztő védelmi hiba, Acerbi fullos gólöröm volt csapata ellen, majd kedvenc pillanat, amikor Niang mutogat, hogy ő elvégzi a büntetőt (nem végezhette), Air Raklap levegőben úszó győztes fejese pedig hab a tortán, ott meghaltam. Micsoda csatákat vívtunk anno a 8. helyért velük!