Derűs szombat este # Milan 2-0 Bologna

Pajtások, ez nagyon kellemesre sikeredett, nagyon lazán, nagyon simán, nem túlságosan sokat kiadva magából gyakta le a Milan a Bolognát 2-0-ra szombat este. Nem nagyon volt itt izgalom, a kummantszekció ritkán ilyen csendes. CDK ügyes volt, Rafa végre megrázta magát a sok szidalom hatására, Zsír nagymester is elindította a gólgyártást. Most már el lehet mondani ennyi idő után, hogy az őszi szezon során a bajnokságban azért jellemző a csapatra, hogy magabiztosan és hatékonyan le tudja nyomni a közép- és kiscsapatokat, ennek láttuk egy nagyon szép példáját tegnap este. Hajtás után néhány momentum kiemelve a látottakból aki mindenre kíváncsi lenne, és a krumplilevesről azt gondolja, hogy legyen krumplileves, nem biztos, hogy jól jár velem!

Ad 1 — Ezek a „zöld mezek”

Honnan kerültek elő ezek a borzadványok, skacok? Arra tudok gondolni, hogy egy pár hete a Sherlocki Roverek vezetőedzője a Milanhoz hasonlította a Fratyi játékát — és akkor valahol elkezdtek forogni a fogaskerekek? Nem jött össze, mert az itteni zöldek zöld meze teljesen más ligában játszik, mint ez a Shreck-pizsama vagy Dr. Moszat-köpeny. Még azzal a „pink” tés plecsnivel is. Igazán kölcsönkérhettük volna akkor már a Mapei raktárából valamelyik géprongyos ládát, az sem lett volna ennél nagyobb esztétikai terrorcselekmény. Ilyenkor persze mindig elszomorodom, mert arra gondolok, hogy a „fő irányvonalakat” meghatározó dizájnmukiknál már „N/A” vagyok életkorom, anyagi helyzetem, szociális körülményeim és egyéb szempontok miatt. Mindegy, remélem, legközelebb rossoneri lesz a rossoneri, még akkor is, ha az előbbiek miatt bizony vannak a múltban szériák, amelyek sokkal bejönnek az újhullámosoknál. Mondjuk az a fehér galléros, nem is volt az olyan régen. Ja, nem is, csak 2012-ben.

Ad 2 — Leao az új Ronaldinho

DélKeletet szokás az új Kakának nevezni, de itt még azért erősen hümmögök. Bár a gólpassza előtti beindulás erősen adta, és mondjuk ki, hogy berúgta az ólajtót a gyerek. Viszont, a Rafa, gyerekek, na. Először is, ezek a hangulatingadozások, ez az ultralazaság már alapból visszahoz valamit, viszont tegnap volt két erős momentum. Ugye a gólja előtt Sikorski úgy megijedt, hogy elugrott a hosszúra. Ugye emlékeztek legutóbb, még a bajnoki hajrában kivédte a szemünket, ócska 0-0 lett. Na, ehhez képest most nem állt a helyzet magaslatán, de azt is mondhatjuk, hogy megijedt adott helyzetben. És a hosszúra várt labdát aljas, huncut, vásott gyerekhez illő pofátlan módon besvindlizte laposan a rövidbe. Vagy csak a földbe rúgott, én meg hallucináltam. Viszont a gólpassza előtti benyesés, na az, amikor az ösztönös felismerés és a legcsillogóbb pengeség találkozik, erre mondják, hogy szeme volt a labdának. Taníthatatlan.

Szóval Kaká

Ad 3 — jobban tudjuk felépíteni a szezont, mint korábban?

Ezt így nem is szabadna leírni, mert úgyis rám cáfol a sors viharos kegyetlenséggel. De, egyrészt alig van sérült. Másrészt, mintha többen lennének olyanok a keretben, akik be tudnak majd épülni, és érdemben be tudnak szállni a rotációba. Persze, tegnap ebből sok nem jött még ki, de na, például. Bodega és Jácint ugyan eléggé koordinálatlanok voltak, viszont ott voltak, ahol történt valami, avagy ott történt valami, ahol voltak. Főleg az utóbbi. Balog is talán jobb lesz, mint tavaly. Bajusz kollégáról meg elkezdtem írni valamit, és már 80-szor törlöm vissza + a Szállító is előkerült, szóval róluk legyen most inkább ennyi. Plusz, mintha mélyebben védekeznénk, visszavennénk a presszingből, főleg, amikor vezetünk, Ennek lehetnek plusz/mínusz oldalai, de ha tudunk spórolni a kilométerrel meg a sprintek számával, akkor az csak jól jöhet. És ugye igazoltunk is még a bekkbe egy úriembert a Schwalbe 1-6-tól, épp most mosták fel velük a padlót az Egyesült Berlin erői — nyilván Hertha negyedet leszámítva, mert az Dárdai tiszteletére Pécshez számítódik — de nyilván ott a pont, hogy kellett már valaki megint a 2. osztályból, és ez a szebb napokat megélt egylet épp onnan jött elő mai napság, vagy még előjövőben van, pontosabban.

Malick Thiaw, benvenuto.

Megyünk a ragasztósokhoz kedd este, nehogy a kellemesnél vastagabbat szippantsunk belőle!!!

P.S. Ha igazak a hírek, Szinyó mester a 2. kanyarban is lenyomni látszik a betegségét, le tud most már ülni rendszeresen a padra. Szurkolok neki nagyon ehhez is, meg vicces lenne, ha szobrot kapna majd Splitben!!! Dybala torinói, pontot érő gólpasszát már csak rosszmájúságból jegyzem meg, nekem bejött.