°9 Giornata: Milan- Juventus / Antal derby

A Juventus ellen soha nincs nem fontos meccs, de ez a mostani különösen nagy jelentőséggel bír. Mindkét csapat számára vízválasztó lehet: ők jönnének fel, nem csak a tabellán, hanem hitben is, hogy akár a liga legjobb csapatait is meg tudják verni, és versenyben lehetnek velük, nálunk pedig azokat a kételyeket kell eloszlatni, amik az utóbbi hetek során keletkeztek, hiszen nem vagyunk túlságosan jó passzban. Tét tehát bőven van, a tavalyi két meglehetősen unalmas derbynél izgalmasabb meccsre van kilátás este 6-tól.

A Chelsea elleni komoly vereség után nálam itt most nincs kérdés, ha ma sem nyerünk, akkor már kisebb válságról beszélhetünk. Ez a Pioli csapat mindig abban volt igazán jó, hogy egy-egy komolyabb bukás után újult erővel álljon fel és bizonyítson – most pontosan erre van szükség. Egy teltházas San Siro előtt ezt meg kell csinálni, és az is megnyugató lenne, ha ez viszonylag simán történne.

Főleg hogy az ellenfélnek is hasonlóan fontos a meccs, Allegri terrorfociját mindenki ismeri, komoly csapat pedig nem igazán kívánná már őt menedzsernek 2022-ben. Így ment eddig a rabruhások szezonja is, viszont a válogatott szünet után előbb a Bolognát verték magabiztosan 3-0-ra, majd pedig hétközben a Maccabi Haifát 3-1-re. Egyik sem világverő ellenfél, de 3 gólt így sem sokszor rúgtak eddig, pláne nem egymás utáni két meccsen. Szóval nekik az a tét, hogy elhihessék, talán tényleg van itt keresnivalójuk ezzel az edzővel és kerettel, na ezt kéne megakadályozni.

A kezdőben lesz örömteli változás, de nem a kapuban, ott Sanyi villog továbbra is, az 1 évvel ezelőtti Madonnina szereplését kéne megidéznie. A védelemben Dest annyira megbízhatatlannak bizonyult, hogy lehet Anulu megy jobbra, és Gabbia kerül be középre, ami azért kicsit ijesztő, emlékszem én még milyen volt a legutóbbi meccse Vlahovic ellen, ott szintén Tatával a kapuban. A jó hír viszont, hogy Theo visszatér, szóval minőségi ugrás várható minden téren. A lehetséges nagy változtatás pedig az, hogy lehet egy 4-3-3-nal próbálkozunk meg, a középpályára bekerülne Pobega a szokásos Bennacer-Tonali duó mellé, elől pedig Leao a balon, Giroud ékben, és Brahim Díaz indulhat jobbról. Ez persze lehet egy 4-3-1-2 vagy 4-3-2-1 is, valójában ez már csak részletkérdés. CDK kihagyásával nem feltétlenül értek egyet, pláne Brahim javára, Rebic tudjuk mekkorát megy mindig a rabruhások ellen, ott kéne lennie a kezdőben. Aztán hátha Stef magic lesz a vége így is, el kell kenni a szájukat, forza!

Tipp: Milan – Juventus 3-1 (Rebic ‘82, Antal ‘85, Ribi ‘90+1; Orsato ‘1)