Családi derby # Milan v Monza

Drága Cimborák, egy igazi bennfentes, meghitt, barátságos mérkőzésre készülhetünk ma este, legalábbis amennyire ez az A liga keretein belül értelmezhető. A Monza már több mint 20 éve a fiókcsapatunknak számít, nevében is ACM, közel is vannak, na meg persze a klub talán legfényesebb 30 évét meghatározó Don Silvio és Fester bácsy vezetése alatt állnak, telis tele korábbi játékosainkkal. Azt már hozzá sem kell tegyem, hogy történetük első élvonalbeli sikerét a sittesek ellen érték el, edzőjük pedig egy hamisítatlan antilegenda az évezred egyik legócskább zebrahordájából. Nekünk most nem is jönne rosszul egy kellemes, laza métázgatás, egy kedélyes 4-2 mondjuk. Hajtás után röviden felskicceljük a dolgokat.

Harczos

Ami a vendégeket illeti – kezdjük velük, hisz igazából ők most hazatérnek – egészen rendben vannak. A lényeg, hogy a Don még mindig a címlapon, még így 90 felé fordulva is az események középpontjában, Putyinnal 20 üveg vodkát meg édes bort és érzelmes leveleket küldözgetnek egymásnak, ha rajta múlna, már holnap világbéke lenne, és úgy élnénk tovább, mint a nyulak. Persze a képlet ennél bonyolultabb, bezavar mindenféle karótnyelt, eukonformista nőszemély, ahelyett, hogy otthon csutakolná kifelé a paradicsomszószt az ura atlétájából, nagy kár, hogy már az egyszervolt, derék, tisztességes fasiszta pártok is itt tartanak. No de sebaj, attól még az ACM egészen korrekt módon kikupálta a kezdeti hitvány formáját, és mára elmondható, hogy beleerősödött a középmezőnybe. Oda ahová várták is őket a bukik, hiszen a nyári börzéjük erősre sikeredett, Fester apa megtolta, és megpakolta a keretet a ligában már bizonyított, ütőképes spílerekkel. Pénzért nem is adtak el, és a 23 milliós nettó kiadás is alátámasztja, hogy itt alapos vérátömlesztés történt, van itt ambíció, ők nem akarnak kipottyanni év végén. Különös figyelemre érdemes mindenekelőtt Raklap, immár Allegri-frizkóban, Valoti, Petagna és természetesen Massimo Donati, róla nem is tudtam, hogy játszik még. Aki nem ex, de komoly figura, az Pessina, Caprari és Sensi, na meg a Szatyorból kölcsönvett Marlon. Lesz itt kire figyelni, meglássátok!!!

Szék

Ami a mieinket illeti, itt most komoly pihentetések lesznek, valószínűleg anno úgy adta el a Don anno a klubot, hogy ha feljut a kis ACM, akkor a nagy ACM leadja neki a pontokat. Nyilván mindenki kedvenc Sanyó mestere a kapuban, a védelembe visszatér Szék, Zsuzsival jó páros lesznek. Baloson Theo, jobboson Célállomás, az még vicces is lehet. BETON-t ír nekem a forrás, de jó eséllyel Bodega/Közért/Security Encryption lesz valaki helyett. Bence elvileg lázas. A támadóharmadot jobbról Pizza King, balról Antal, középen meg Brahimimho fogja dúrni. Eredettől meg nagyon várjuk már azt az első gólt, ha nem is annyira, mint ő maga. Ha meg gond lenne, akkor bevetjük a nehéztüzérséget, de hát az elmúlt hetekre visszagondolva ez nem tűnik semennyire sem valószínűnek, és azt hiszem, tudunk majd erőt nyerni az elég fontos zágrábi hétközi BL-körre.

Harkness kollégának innen is küldjük az erőket, mielőbbi gyors kéz- és lábtörést! Ilyenek ezek a legénybúcsúk, egy kicsit nem figyel az ember, aztán ott is a baj könnyen ebben a nagy hidegben!!!

Ha úgy van még mindig, akkor írjatok, Grimi kolléga nélkülözhetetlen egy közös meccsnézésen, plusz még ha Jessica Bulucz is megugorja a lécet, akkor már négyen leszünk, mert a blog házitrollja nálam leledzik, haha. Szóval írjatok, bárki és még akár össze is hozhatjuk. Most lassan elindulok a kocsmába edzeni, mint minden tisztességes ember szombat kora délután, de figyelem majd a kummantszekciót ígérem.

Tipp: Milan 4-2 Monza (mind Kalitka-csukafejes, miközben a VIP páholyban egy kockás abrosszal megterített asztalnál a Don, Putyin, Viktor és persze Singer papa rabló ultizik, Barbara pedig Oktoberfest kosztümben keni nekik a libazsíroskenyeret ecetes lilahagymával meg utántöltögeti a fröccsöket, de szigorúan csak sváb szódásüvegből)