Egy újabb stáció # Bologna v Milan

Pajtások, úgy másfél óra múlva pályára lépnek Stef mester fiai a Dall’ Arában. Mint ahogyan azt már mindenki tudja, a BL-negyeddöntő visszavágóra történő felkészülés érdekében most azok a játékosok lépnek pályára kezdőként, akik általában legfeljebb csereként kapnak néhány percet, ha egyáltalán. A kérdés, mennyire választás és mennyire szükségszerűség mindez? Hajtás után néhány felvezető gondolat. És persze emlékezzünk Szinisa mesterre, szinte hihetetlen, hogy egy éve még ő vezette a Bolognát ellenünk, már gyógyultan. És most nincs már az élők sorában, helyét Thiago Motta vette át.

A rotációs kapa

A közvélekedés inkább abba az irányba mutat, hogy István edző döntése, hogy ilyen szinten megforgatja a csapatot, viszont, ha jobban belegondolunk, jóval több itt a kényszer, mint a döntési szabadság. Először is, már a szezon korai szakaszában bebizonyosodott, hogy ez a csapat egy héten kétszer nem tud jól teljesíteni. Miért gondoljuk azt, hogy a szerdai kezdő megváltaná most a világot? És ez hatványozottan igaz, ha észrevesszük, hogy április van, benne vagyunk a hajrában, túl sok tartalék nem lehet a rendszerben. Pihentetni muszáj, nem pedig lehetőség. Persze, ezzel nem azt mondom, hogy jól fel lett építve ez a szezon — mert szerintem sem lett — de az adott körülmények között ez egy jó döntésnek tűnik. Ez pont akkora fostelep helyzet, mint amikor az Inter ellen beálltunk 3-5-2-ben védeni a 0-1-et. Ez van, és nem azért, mert ez jó, hanem mert nem tudunk jobbat. Mi vagyunk a legjobban meglepődve, hogy áprilisban még BL-meccset kell játszanunk — ez van, innen kell megoldani.

A nyerőember

És tegyük még azt is hozzá, hogy az egyébként is mélyen szálló ligában a 2-3-4 helyre aspirálók közül többen is ugyanebben a helyzetben vannak — a kuzinok, a farkasok, a csíkosak, ha számítanak még valamennyire is. A falusi kékek beleférnek, hogy elmennek, a bio szendvicsautomata fiai meg idén semmilyen törésteszten nem mentek még át. Tehát még így is bőven versenyben tudunk maradni.

Az a mosoly

Amit még hozzá szeretnék tenni, a ma pályára lépők pont ugyanúgy a Milanhoz tartoznak, és pont ugyanúgy megérdemlik a lehetőséget. Nagy kár, hogy csak a szükség miatt kerülnek elő többen is, ez bizony keményen el lett baltázva, viszont most ők lesznek a csapat, biztos vagyok benne, hogy semmivel sem fognak kevesebbet hozzátenni, mint amennyit a szerda esti hősök tennének, a végére emberelőnyben is elfogyó srácok.

A kapuban Magic Mike, csak ő meg ne sérüljön, mást nem is kérek.

A jobb szélén Urbán Flórián, a baloson régi idők nagy kedvence, a méltatlanul elfeledett (?) Balogh-Tóth. Középen meg Csáó Anulu <3. Előttük Asterix és Bodega fognak operálni, bármit is jelentsen ez. A támadó-alakzat fergeteges lesz, Széles lesz a nyerőember, Károly király végre megkoronáztatik, Antal pedig megmutatja, miért nem a török bajnokságban levezet éppen. Az ék meg a zseniális Origami.

A hazaiak elég kemények, ránézek a nevekre, és már nekem fáj a mindenem. Viszont vannak hiányzóik: Arnautovic, Cambiaso, Orsolini, Soriano. Persze így is lesz elég bajunk, de jó lesz, ez meglássátok!!!

Hamarosan kezdünk, csapassátok a kummantszekciót!!!

Tipp: Bologna – Milan 0-3 (Charles, De, Ketelaere)