Bologna – Milan 1-1 / Idegenben jó?

Alapból az lett volna a poszt címe, hogy idegenben ezúttal nem jó az x, de mire eljutottam a megírásáig felülmúlt minket lúzerkedésben az Inter illetve a Juventus, szóval végülis szarul nem jöttünk ki a fordulóból. Azért jól sem, és elég csúnyán mutat ez a 2023-as mérleg, 5 győzelem – 5 döntetlen – 5 vereség, nem BL helyhez méltó teljesítmény, persze ha kedden úgy alakul az eredmény, ahogy szeretnénk, akkor ezt a szombat délután könnyen el tudjuk majd felejteni.

Felületes összefoglaló lesz ez most, de azzal nyugtatom magam, hogy csak annyira veszem komolyan, mint Stef a meccset ezzel a kezdővel – ez konkrétan Football Manager a való életben , hogy 10 embert lecserélszt a kezdőben, főleg egy elég keménynek ígérkező meccsen. Láttam valami statisztikát, amit sajnos most nem találok, szóval nem vállalom, hogy pontos, de olyasmi szerepelt benne, hogy ennyi embert a kezdőben utoljára valamikor a 2000-es évek elején cserélt egy meccsről a másikra az aktuális Milan menedzser. Krasnaja kolléga a beharangban szépen megindokolta a mögöttes okot, én egyet is tudok érteni, de ez azért erősen fejvakarós döntés volt. 

Viszont most jön az a rész, hogy azt kell mondani, igazából nem tévedett nagyot Pioli, mert az első perces bekapott gólt (ami egyébként szabálytalan volt, ezt utólag is megerősítették) abszolút domináltuk a félidőt, egész korrekt teljesítményt lerakva – persze ez 1-2 kezdővel még jobban nézhetett volna ki –  Bodega meg rendesen bebaszta, a pontos passzolás még mindig nem az erőssége, de jól játszott ezen a meccsen, főleg a középpályás párját alkotó Asterixhez képest. Uttóbit talán csak Karcsi tudta alulmúlni, akármennyire is fájó szívvel írom le ezt.

A második félidőben beállt néhány kulcsember, és be is kellett volna húzni a meccset, Brahim és Rebic is nagy helyzeteket hibáztak. Kár érte, mert Bolognában nem könnyű 3 pontot szerezni, nekünk meg ez most ha nem is tálcán volt kínálva, legalábbis meglepően könnyen elhozható lett volna. Ha továbbjutunk a BL-ből, meg tudjuk ezt bocsátani, de nagyon nagyon necces lesz ez az utolsó 8 kör.

Főleg mert a Lazio már nagyon messze, és jelenleg a Roma is 3 ponttal előttünk az Udinese lesimázása után. Oké, ahogy a bevezetőben is írtam, sikerült 1-1 pontot hoznunk 2 riválison, az Atalanta meccse meg még hátravan. Viszont a probléma az, hogy az Inter ugyan nálunk is nagyobb lúzer, de elképesztő módon bukják el ezeket a meccseket, általában bőven több xG-t összehozva, mint az ellenfelek, amitől kicsit félek, hogy vissza fog lengeni nekik az inga a szezon utolsó szakaszában. A sorsolásuk mondjuk brutál, ebben bízhatunk. A rabruhások esetén meg azt sem zárom ki teljesen, hogy azt a 15 pontot valahogy visszakapják végül, úgy meg akkor szépen beszopódnánk egy 4. hellyel. Reméljük egyik sem fog megtörténni, csak felvázoltam a legrosszabb forgatókönyveket, senkit ne érjen meglepetés nélkül esetleg. Addig is egyelőre maradunk a top 4-ben, kedd este pedig ahogy mondani szokás, a szezon legfontosabb meccse következik.