°36 Giornata: Milan – Sampdoria / Érdeklődés hiányában

Végéhez közeledik a bajnokság, és papíron a szezon legkönnyebb meccse következik nekünk, a liga leggyengébb csapata ellen, hazai pályán. Friss még a BL zakó, a bajnokságban nyújtott teljesítmény meg január óta kritikán aluli, úgyhogy az a minimum, hogy itt ma lássunk valami szórakoztatót is, és futballra emlékeztető momentumokkal örvendeztessen meg bennünket a csapat.

3 meccs maradt még a szezonból, és ez nem is nagy baj, elnézve hogy játszunk. Azért ezeken itt leszünk és maximális forzázás kell, legalább fejezzük be szépen, győzelmekkel, mert az 5. helyre be kell jönni, hátha pontbüntetést kapnak még idén a rabruhások. A hírek szerint a FIGC legalábbis ezt szeretné elérni, és május 22-én érkezhet is valamilyen hír. Tegyük hozzá mondjuk, hogy 8 ponttal vannak előttünk, és ha az egymás elleni meccsen megvernek, akkor az a 11 különbség lehet még a büntetéssel együtt is előttünk tartaná őket – be kell tehát húzni azt a meccset biztos ami biztos, nincs mese. 

De előre szaladtam nagyon, itt van még ez a Samp addig, és hát na, nem tudom mit lehet írni egy ilyen meccsről, mert ez tényleg egy csont nélkül kieső, teljes szétesőben lévő klub, szóval elképesztően simának kellene lennie – az a szomorú, hogy még lehet itt is szenvedni fogunk ismerve a csapatot. Amúgy én nem ezt várom, szerintem most kiesik egy nagyarányú győzelem, a teher lekerült teljesen, és érik is már egy ilyen meccs – jobb lett volna ez mondjuk a Cremonese vagy a Salernitana ellen, de hát ez van. Írnék bármit az ellenfélről, de azt sem érdemelnék meg, kőkemény 3 győzelemmel állnak a szezonban, 18 ponttal, ez még 20. helyezettként is erős, a 20 pontot általában megüti mindenki.

Az a jó hír ráadásul, hogy úgy látom Stef nem fog pihentetni a jövő hétvégi fordulóra, szóval felkerülhet a legerősebb kezdő – már persze Bennacer nélkül. Be kell húzni, aztán figyelhetjük a riválisokat, hátha valaki képes pontokat szórni – nem bíznék nagyon benne, de ki tudja.

Milan – Sampdoria 3-0 (Rafa tripla+aláírt szerződés)