°38 Giornata: Milan – Verona / Búcsú

Hölgyek-urak, egy felemás szezonon vagyunk túl, és elérkeztünk a végéhez. Nem nagy baj ez, hogy végre zárhatjuk ezt az évet, elfogytunk nagyon, változtatásokra van szükség, új arcokra a csapatban, úgyhogy ez a mercato most létfontosságú. De előtte még letudjuk ezt a 90 percet, az előző két évvel ellentétben most nem lesz semmilyen izgalom az utolsó fordulóban, a BL hely bebiztosítva, lötyögünk egy kicsit és ünnepeljük, amit és akit lehet.

Mert bizony van mit, két dolgot elsősorban. Az egyik Rafa hosszabbítása, aki a héten végre tényleg aláírt, nagyon jó feltételekkel, ez az év egyik legjobb híre mindenképpen, így már jobb hangulatban kezdi meg a mercatot az ember, kicsit nagyobb a hit az egész projektben, Maldini ezeket a hosszabbításokat idén szépen lehozta, most Cardinalen a sor, hogy legyen della a nyáron.

A másik fontos dolog meg Ibra ünneplése lesz, ő távozik a szezon végén (ki tudja, akar-e még játszani, Galliani biztosan tárt karokkal várja Monzában), sajnos sérülés miatt játszani nem fog tudni valószínűleg – ez egyben szépen össze is foglalja ezt a szezonját – de a meccs után várhatóan lesz egy ceremónia. Meg is érdemli a legendához méltó búcsút, már a 2011-es bajnoki cím miatt is fontos alakja a klubnak, de amit hozzátett az elmúlt évekhez a romokban lévő csapathoz való érkezése után, az előtt tényleg le a kalappal. Játékban, mentalitásban is rengeteget adott a 2019-es év végi visszatérése után, a tavalyi bajnoki szezonból is jelentősen kivette a részét, egyedül azt sajnálhatjuk, hogy idénre már tényleg feladta a teste, úgyhogy már nem játszott sokat, és nem is jól. Lesz róla nagyobb búcsúposzt természetesen, mert nem lehet ennyivel elintézni, addig is ma este egy nagy taps jár majd neki a kummantszekcióban is.

A meccs tétje ahogy mondtam, nem sok, igazából a 70 pontot érhetjük el egy győzelemmel, ami a tavaly 86 után elég karcsú, de ha egyszer BL-t ér, akkor megfelel. A Veronának ellenben ezen múlik minden, a Speziával azonos pontszámmal állnak, utóbbiak egymás ellenije jobb (és a Romával meccselnek), szóval a veroniaknak több pontot kell szerezniük itt az utolsó fordulóban. Annyira nem bánnám, ha nem nyernénk, és sikerülne a Speciált kigolyózni, az jövőre egy garantált vereséggel kevesebb, sokat jelenthet.

Stef várhatóan felküldi a gálakezdőt, marad mindenki a múlt heti győzelmet követően a hírek szerint talán CDK bekerülhet Diaz helyett. Annyira nem értem a logikát, most kaphatnának lehetőséget sokan, de úgy tűnik Adli pl. tényleg meghúzta a Mister feleségét.

A szezon utolsó kezdője tehát:

Magic Mike – Dávidka, SziaUram, Zsuzsi, Theofil – Radó, Tonhal – Wolt, Dikaz, Raffaello – Zsír

Tipp: Milan-Verona 4-2 (Messi, Diaz, Pobega, Origi)