Értékeljünk # 22/23

Na, miről is kéne írni? Legszívesebben kitörölném a picsába az egészet. Amikor belekezdtünk az alábbi kérdőív kitöltésébe, akkor még épp hogy csak elküldték Maldinit, de még élt a Don, és még szó sem volt arról, hogy Tonhalat elűzik Newcastle-be. Azóta minden nappal csak egyre szarabb, és ez olyan szinten aláássa a motivációt, hogy mindig találok kibúvót, miért csúszik ez a poszt még egy nappal. Ehh, és közben ott volt a szezon, ami ugyan kimondottan nem volt jó, de legalább még nem kevésszer egészen szar is. Na de nem siránkozok tovább következzék a szokásos kérdezz-felelek, hajtás után pedig ne légy rest, válaszolj a negyvenmilliós kérdésre tenmagad is — RIP Vágó István.

  1. Ugye hogy mennyire fog hiányozni Sanyi?

Csirko: Nagyon

Harkness: Pótolhatatlan lesz, az elmúlt két év egyik legjobb mém alapanyaga volt. Sosem feledjük, már csak k kolléga meze miatt sem.

k: Már hogyne hiányozna, egy boldog kor aranyböngyörője, amikor még, még és még. Igazából román volt, de bírtam. Bár ő lenne a legnagyobb bajunk még mindig. Ha eladjunk Mikit, akkor szerintem lehetne első számú kapus, igazság szerint majdnem egy félszezont el is vitt, gólt kapott is annyit tuti, mintha annyi metsen védett volna.

  1. Értékeld ezt a nagyszerű szezont 1-től 10-ig!

Csirko: Maldini elkuldesevel 1-es

Harkness: Ha csak az eredményeket nézem, BL elődöntő, BL hely a bajnokságban (igaz épphogy megszerezve, szerencsésen), akkor egy 8-as mondjuk, viszont a szezon gyötrelmes második felét nézve, hozzátéve itt az év végi eseményeket, ez bizony elég gyenge, mondjuk egy 5-öst tudok adni.

k: Mondjuk a Verona-meccs után adtam volna én is egy ötöst, mert a BL-elődöntő mégis szép, bár a bajnoki szereplés ergya, igazából csak a bundások leszopatása miatt leszünk ott jövőre is. A játék az viszont legtöbbször a simán gatya és a hamvasztani való mocsok között hullámzott, hát kinek volt ebben öröme? Jó meccsünk főleg a BL-ben volt, főleg tavasszal. Az, hogy csak a naptári évben négyszer kaptunk ki a kuzinoktól, úgy, hogy gólt sem rúgtunk, és a legjobb meccsünk a visszavágó 0-1 volt, az mindent elmond. És az a legtöbbet, hogy most ez a legkisebb bajunk.

  1. Pista bácsi nagyfarok energia?

Csirko: E = mc2

Harkness: Brahim legalábbis biztos daddynek hívja.

k: Pista bácsit gondolom innentől azért tartják, hogy kihozzon a fiatalokból 100%-os értéknövekedést, meg ne nagyon pofázzon bele a dolgokba. 4 éve lesz már az Maestro, és ez önmagában komoly teljesítmény, előzi Allegrit, Ancelotti mondjuk még nagyon messze van. Amit idén kimondottam a nyakába tudok írni, az a vesszőfutás volt Miklós sérülése után, amikor nem akarta észrevenni, hogy nem lehet Sanyival ugyanazt kapni. Bajnoki címvédő ekkora puding mutatványt nem szokott előadni.

  1. Cardinale egy seggfej?

Csirko: Irgalmatlan nagy

Harkness:  Az, de ehhez elég volt csak ránézni is.

k: Ja. Olasz neve van, de nem tud olaszul, meccsre nem jár. Az az igazság, hogy ami most történik, az simán szarabb a banter éránál. Anno nem tudtam haragudni Fasszónéra, a kínai bohócokra vagy éppen Cercire vagy bármelyik tökelütött balfaszra. Egy pár évre elképzelhetetlen volt, hogy lesz egy ilyen csapatunk, karakterrel, hősökkel, eredményekkel, bajnoki címmel, és bazdmeg ezek a gyíkok idejönnek, és földrengésszerűen széjjelbasszák. Ez rosszabb, mint egy tizedik hely Pippóval, mert az legalább, ha kínosan is, de vicces volt. Ez nagyon nem az. Az a baj, hogy leszoktam a káromkodásról, magamhoz mérten, de ezek a szájbakúrt patkánykurvák nem hagyják, hogy jó legyek.

  1. Mikor volt, amikor azt érezted, hogy nagyon szar? Elég 3-at is mondani!

Csirko: Maldini tavozasakor


Harkness: Sassuolo elleni 2-5, mert hogy az istenbe kapsz a San Siroban 5 gólt egy középcsapattól. Aztán az Inter elleni BL párharc első 15 perce, szépen helyre lettünk téve, pokol volt. Harmadiknak meg mondjuk a Cremonese elleni hazai, amikor Okereke beverte azt a gólt a 80. percben, ott akkor realizálódott bennem, hogy basszameg tényleg nem lesz BL, elkúrtuk. Lehetne még többet mondani, de ez egy szép triumvirátus úgy érzem.

k: Ezt én adtam fel, de anno még nem tudtam, hogy mit kérdezek.

  1. És amikor azt, hogy nagyon jó? Többet is ér mondani?

Csirko: Bl-ben tovabbjutas, Tottenham, Napoli

Harkness: Az őszi Inter elleni 3-2-es győzelem és Leao magic, a Napoli meggyalázása a Maradonában, Maignan tizenegyes védése és ezzel a BL elődöntőbe jutás. Azért ez is erős hármas, kár, hogy összességében idén ezek számítanak a kivételnek, a fentiek meg normának.

k: A Juventus 2-0-ás legyőzése után összeszámoltuk Harkness mesterrel, hogy 8 közös meccsnézésünk volt – ez egy nagyon szép szám. Ez bizony jóleső érzés volt, erre nem számítottam egy éve. Meg hogy sok más között láttam Bulucz Bandyt élőben, kétszer is <3. MK mesterrel meg felszaladtunk a Csóványosra. Flagstaff báró akkora Da Vincit nyomott a pszichedelikus Széleslepénnyel, hogy beszartok. Na, ezek a nagy dolgok.

  1. Milyen volt a védelem?

Csirko: Kozepes

Harkness: Bőven rosszabb, mint tavaly, de ennek a nagy része betudható nálam Mike hiányának, vele korrektek voltunk hátul. Theo pl kifejezetten sokat fejlődött, a baj persze, hogy Tomori és Kalulu inkább visszaestek, de ez a tavalyi közel tökéletes szezon után azért benne volt a pakliban, én továbbra is megbízhatónak tartom őket, és most még SziaUram is csatlakozott.

k: Gyenge. És ez volt a jobbik eset, mert nem egyszer kurvagyenge.

  1. A támadójáték?

Csirko: Leao az isten, Giroud Giroud, a tobbi minimal.

Harkness: Leao egyszemélyben, de cserébe ő idén még jobb volt, mint tavaly. Zsír számai szépek, de a limitáció azért meglátszottak és sokszor fájtak, a jobb oldalon Széle tisztes cserévé nőtte ki magát, Messit hagyjuk is, Brahim elképesztő magasságokba jutott, hogy aztán visszazuhanjon a szakadék aljára mindig, Antal, Eredet meg szót sem érdekel. CDK pedig bukás egyelőre, lássuk vissza tudja-e hozni (már ha megtartjuk), szeretnék még hinni benne, de Stef láthatóan nem tudja és akarja használni, úgy meg nehéz lesz.

k: Igen, Leao. Hihetetlen, hogy Zsír volt idén is a prima punta, és hogy legalább télen legalább egy gyenge Arnával vagy tök mindegy kivel, de nem sikerült kozmetikázni. Majd most érkezik Thuram, de nem az, hanem a világbajnok.

  1. És közötte?

Csirko: A BeTon atom, Krunic meglepoen jo, de osszessegeben igy is keves.

Harkness: Bár Keszit nem pótoltuk, nagy gond azért itt nem volt, Bennacer és Tonali baromi jók, mindkettőnek kirajzolódott egy újabb szerepkör is ráadásul idén, Benya 10-esben ment szép meccseket, Tonhal meg sokkal több támadó szerepet kapott sokszor, és ez jól is állt neki. Radó megbízható és rendben is van, Pobega sajnos nem ez a szint, Vranckx valahol kurva jó játékos lesz, csak nem itt, Adli meg méltatlanul lett ennyire jegelve.

k: Igen, Keszi kurvára hiányzott, fajsúly és izom nélkül maradtunk.

  1. Csalódások voltak?

Csirko: Voltak

Harkness: Bőven, főleg az újak között. A tavalyi csapatból meg a legjobban talán az fáj, hogy Rebic tényleg teljesen elfelejtett futballozni.

k: Most csak ilyesmik jutnak eszembe.

  1. Kellemes meglepetések?

Csirko: Azok is

Harkness: Hogyne, bár a legtöbb jó teljesítményt nyújtó embertől ezt is vártam el. Thiaw mindenképpen nagy pozitívum, egy ilyen védőre pont szükségünk is van, a megszokott arcok közül meg talán Tonalira mondanám, hogy én nem számítottam rá, mennyire jó lesz idénre összességében.

k: A pályán kevesebb.

  1. Hogy szereted a halászlét?

Csirko: Modjaval

Harkness: Bajai vagyok, úgyhogy már csak a kérdés feltevését is támadásnak veszem, egy mód létezik.

k: Én meg Szegeden voltam kollégista, de akkoriban olyan idők voltak, hogy a Globus májkrém és a lédig lókolbász volt az nekem, amit Jókai abszurdumnak nevezett „A kiskirályok” című művében. Persze ez túlzás, mert azért jutott elég gyakran.

  1. Karcsinak van érettségije?

Csirko: Diakigazolvanya

Harkness: Az szerintem igen, mert buta gyereknek nem tűnik, de a Tinderen nem sok sikere lehetett annak idején annak ellenére, hogy magas és focista.

k: Alkoholt max a 90-as években kapott volna, ha nálunk próbálkozik.

  1. Maldini mennyire fog hiányozni?

Csirko: Vegtelenul

Harkness: Nem is lehet mérni, annyira. Még ha tegyük fel a szakmai munka jobb is lesz, akkor sem pótolható az, amit ő hozott a klubhoz, már csak hitelesség terén, játékosokkal való kapcsolatban, karizmában. Ahogy elbántak vele az meg örök szégyenfolt, egy kibaszott Twitter búcsúposztot nem tudtak adni neki, az ilyen szentimentalizmusokat mint Milan család inkább ne is használják többet, mert ez ezzel végleg meghalt.

k: Most erre mit mondjak? Mindenki látja, hogy mi történik. Mindig azt mondtam, hogy Maldini szerepvállalása az indikátora annak, hogy jó irányba mennek-e a dolgok szeretett klubunknál. Merthogy sokakkal ellentétben neki ő se nem unatkozott, se a pénz nem számított, és azt gondolom, hogy egyike azoknak, akik bár játékosként is klublegendák voltak, nem azért kerültek oda a vezetőségbe, hogy vigyorogjanak, mint a vadalma.

  1. A nutellás lángos szentségtörés?

Csirko: Majd az olasz birosagok eldontik

Harkness: Nem ettem még sohasem, de ha annak számít, és a Juve kap mínusz 15 pontot emiatt, akkor nem fogok panaszkodni.

k: Ezek után? Természetesen jöhet, de csak csípős gulyáskrémmel és a legolcsóbb csípős kínai levesporral.

  1. Kiket szeretnél nyáron?

Csirko: Akiket telen is

Harkness: Hosszú lista lenne. Egy csatárt – Thuram játszik jelenleg, de elég sokat kér, és a PSG is vinné, szóval esélytelen. Jobbszélsőt – a villarrrealos srác jó lenne, sok problémát megoldana, mégha nem is tökéletes opció oda. Középre kell minimum 2 ember, mert Bennacer jó sokáig nem lesz, és AFCON-t is játszik. SMS jöhetne és szép lenne, de hagyjuk is, majd kukázunk valakit. A védelem szerintem rendben van, egy Theo helyettest adnék, meg persze kell egy cserekapus is a legenda távozásával, Sportielloval remélem az le van zsírozva.

k: Én igazából azt szeretném, hogy ez a Redbird húzzon el a jó kurva anyjába, de tudom, hogy nem ez volt a kérdés.

  1. Ehhez képest mi a realitás?

Csirko: Nihil

Harkness: Ja ezt véletlen leírtam fent. Jönni fog egy komolyabb igazolás olyan 20 millióért, de nem lesz minden lyuk betömve, és halászunk az ismeretlenben. Remélhetőleg nem adunk el senki fontosabbat, de erről sem vagyok meggyőződve, a resztlitől pedig szabadulni kell mindenképp.

k: Mindenki eladó, csak ki kell perkálni, ami az árcédulán van. Lesz valami bevásárlás is, de nem lesz tele a Dóm tér a bemutatón.

  1. Te hogyan védekezel a magas infláció ellen?

Csirko: Szakszeruen

Harkness: Minden reggelemet egy “mocskos Brüsszel, mocskos Soros” felkiáltással indítom, ezzel meg is vagyok, úgy már nem fáj.

k: A Westend szökőkútjából szerzem be a halászléra valót.

  1. Kiket adnál el azonnal két Kőbányaiért a keretből?

Csirko: Cardinalet

Harkness: Erre a kérdésre csakis Sanyi lehetne a válasz, de a körülmények miatt már nem mondhatom őt, el is szomorodtam.

k: Két Kőbányai bármikor jöhet. Balogh Rudit mondjuk nem tartanám itt, de nem ez a legfontosabb most.

  1. Sokan elköszöntek a szezon végeztével – bevállalsz egy búcsúposztot?

Csirko: Igy is lehet fogalmazni

Harkness: Nagyon rejtélyes. Vállalok persze, Ibra-Maldini-Sanyi, kinek kell még?

k: Melyik Sanyi, mert a másikat elviszem. Haha.

  1. Lidl ananászkonzerv, csípős gulyáskrém, Katica tortabevonó, 2 kiló féltiszta pacal és egy fenékformáló harisnya – mit főzzünk?

Csirko: Fozeleket

Harkness: Ételmérgezést?

k: Főzzünk lófaszból kocsonyát!

  1. Eljössz jövőre egy blogos meccsnézésre?

Csirko: Az kizart dolog, mert nem tudom

Harkness: Nem is kérdés, vár a Score! Megvan persze az 1-2 x-faktor, akikkel gyakorlatilag veretlenek vagyunk, nekik kell igazán ott lenniük mindig.

k: Én be fogom dobni, aztán meglátjuk – rajtam nem fog múlni.

  1. Mi mindenre jó a disznózsír?

Csirko: Sok

Harkness: Elküldtem a kérdést nagymamámnak, várom a választ és szerkesztem majd a posztot.

k: Simogat, csókol és táplál, mint a legjobb szerető.

  1. Charles de Ketelaere – mondj erre egy rímet!

Csirko: Akinek meg egy rim se jon ossze

Harkness:
Charles de Ketelaere

marad ő az ötödik csere.

k: Ez most nem akarom, mert csak trágár kiszólások jönnek ki.

  1. Értelmezd a következő régi magyar mondást: „Ott a’ pénznek leg kevesebb böcse, ahhol verik.”

Csirko: Magaert beszel

Harkness: Ott nem értékelik igazán a klublegendát, ahová tartozik. Sanyira gondolok, nem Maldinire.

k: Hát erre aztán verhetik, az biztos!

  1. Bíztató szép szavak így a végére?

Csirko: Szep szavak igy a vegere

Harkness: Még 2 hónapig nem kell az eret vágós Frosinone elleni Stefballt néznünk.

k: Azt gondolom, ezek a bitangok összerakják a stadionbizniszt, utána kiszállnak a projektől. Igazság szerint nem tart ez sokáig, 3-5 évig, de lehet, hogy addig se. Utána meg hátha olyan valaki jön, aki érti, hogy miről szól ez a kibaszott klub.

**********************************************************************************************************

És a kérdéssor:

Meg kell mondjam, az összemásoláshoz sok kedvem nincs, de ha vénólánzsahlef kifejezetten hiányolta múltkor, akkor ez most igazán nem maradhat el!!!

  1. Ugye hogy mennyire fog hiányozni Sanyi?
  2. Értékeld ezt a nagyszerű szezont 1-től 10-ig!
  3. Pista bácsi nagyfarok energia?
  4. Cardinale egy seggfej?
  5. Mikor volt, amikor azt érezted, hogy nagyon szar? Elég 3-at is mondani!
  6. És amikor azt, hogy nagyon jó? Többet is ér mondani?
  7. Milyen volt a védelem?
  8. A támadójáték?
  9. És közötte?
  10. Csalódások voltak?
  11. Kellemes meglepetések?
  12. Hogy szereted a halászlét?
  13. Karcsinak van érettségije?
  14. Maldini mennyire fog hiányozni?
  15. A nutellás lángos szentségtörés?
  16. Kiket szeretnél nyáron?
  17. Ehhez képest mi a realitás?
  18. Te hogyan védekezel a magas infláció ellen?
  19. Kiket adnál el azonnal két Kőbányaiért a keretből?
  20. Sokan elköszöntek a szezon végeztével – bevállalsz egy búcsúposztot?
  21. Lidl ananászkonzerv, csípős gulyáskrém, Katica tortabevonó, 2 kiló féltiszta pacal és egy fenékformáló harisnya – mit főzzünk?
  22. Eljössz jövőre egy blogos meccsnézésre?
  23. Mi mindenre jó a disznózsír?
  24. Charles de Ketelaere – mondj erre egy rímet!
  25. Értelmezd a következő régi magyar mondást: „Ott a’ pénznek leg kevesebb böcse, ahhol verik.”
  26. Bíztató szép szavak így a végére?
  27. Kérdezz Te is egyet!