1. Giornata-Bologna-Milan-Kezdődik

Indul a szezon. Új kezdet új játékosok megújult szerkesztőség új vezetőség komoly elvárások. Legalább is részemről. Az első felvonás pedig rögtön Bolognában lesz. Ez egy kötelező három pont kellene, hogy legyen ha valamit szeretnénk elérni ebben a szezonban. Meglátjuk, hogy sikerül. 

Most pedig nézzük a csapatokat és kezdjük is rögtön a Bolognával. Első tippre idén is egy stabil középcsapat szintet fognak megcélozni ennél többre nem is nagyon számíthatnak. Thiago Motta dirigálja majd őket tőle lehet kicsit tartani a Spezia edzője ként anno tréfált már meg minket ki ne emlékezne rá. Valamint az utolsó meccsünk az előző kiírásban egy unalmas 1-1 lett gondolom az is mély nyomot hagyott mindenkiben. 

Talán picit élesebbek lehetnek mint mi. Volt már nekik egy tétmeccs a Coppa Italiaban a Cesena ellen ahol simán továbbmentek. Tavaly leggyakrabban 4-2-3-1 játszottak ez erre a szezonra változni látszik a felkészülési meccsek alatt is többször váltottak formációt próbálkoztak háromvédős rendszerrel is, elég kevés sikerrel illetve 4-3-3 ami talán megmarad ezzel verték ki a Cesenat, is ahogy feljebb írtam.

Komoly távozóik voltak nyáron mint például Arnautovic vagy Schouten , illetve kiszórták a komolyabb fizetéssel rendelkező nagy öregek egy részét is akik helyet érkeztek ígéretes fiatalok mint Beukema,Zirkzee vagy Ndoye. Őket érdemes lehet majd figyelni később.

Várható kezdő Bologna: Skorupski; Posch, Lukumi, Beukema, Armori; Dominguez, Aebischer; Orsolini, Ferguson, Ndoye; Zirkzee.

Most pedig nézünk szét egy kicsit Milánóban. Ez az idei mercato nem nevezhető eseménytelenek, ez egészen biztos, de erről majd talán később bővebben.

Ami a felkészülési meccseket illeti nem sikerültek valami jól hagyjuk is ezt ennyiben. Próbálkozót Pioli új formációval talán végül váltunk is és érkezik a 4-3-3 kíváncsian várom. Leginkább az lehet érdekes, hogy fog ez az új középpálya kinézni és mennyire fogjuk megérezni Bennacer illetve Tonali hiányát spoiler következik nagyon.Legalábbis az első pár fordulóban biztosan. Az is okozhat komoly gondokat, hogy sok az új arc és még nem valószínű, hogy megvan a teljes összhang érdekes lesz az biztos. Ami viszont tutira működni fog az a Leao-Theo páros ez pedig önmagában már elégnek kellene lenni a három pont begyűjtéséhez, reméljük sikerül győzelemmel kezdeni a szezont ez talán adna némi megnyugvást a darálás előtt. 

Ami a várható kezdőt illeti Calabria játéka kérdéses sérülés miatt. Viszont vannak olyan oldalak ahol már a kezdőbe írják meglátjuk, ha esetleg nem tudja vállalni a játékot akkor érkezhet helyette Kalulu .

Valamint Bennacer is a sérülteket erősíti de ő még jó pár hónapig kimarad sajnos.

Várható kezdő Milan: Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, Hernandez; Loftus-Cheek, Krunic, Reijnders; Pulisic, Giroud, Leao.

Tipp: 0:1(Leao)