Spaghetti alla bolognese-Bologna-Milan

Utálatos, dög meleg hétfő után azért este csak lecsúszott az a bolognai egy kis sörrel. Bevallom nem gondoltam, hogy ennyire sima lesz, ugyan még egy góllal lehetett volna simább, de akkor nem mi lettünk volna. Jöjjön a hétfői edző meccs, tehát.

Este 20.44 a sport tv még mindig nem szeret időben kapcsolni, lehet tudták ők is, hogy egy sima sörmeccs lesz, de akkor is utálom, amit ott művelnek. Viszont tényleg edző meccs lett még, ha a 2. félidőre azért sikerült felkavarni a bolognait kicsit, de nem lett paradicsomos a szánk tőle.

Első félidő első percében kicsit ránk ijesztettek, hogy itt ma komoly dolog várható, de a bődületes kapufát mondhatni szemmel védte a Mágikus, persze azért rajta volt valószínű nem ment volna be. Aztán pár perc ismerkedés után a fiúk és főleg az újak az öreg Olivérrel kiegészülve úgy döntöttek ideje megnyerni a meccset. Mondhatni kész lett a Puliszka. Apropó a hülye kommentátor, nem tudom mit magyarázott, hogy gondok vannak az amcsi nevével, nincs itt semmi gond, egyértelműen Puliszkának kell ejteni. Szóval az első gól valami zseniális volt, hatalmas összjáték Puliszka-Tidzsi-OliG között. Így kell ezt csinálni. Felüdülés volt azt látni, hogy minőségi támadások mentek jobb oldalt, véleményem szerint az amcsi migráns majdnem olyan jó lehet, mint Széle, talán kicsit jobb is… 😉 Hiányozni fogsz Széle, isten veled, kösz azt az egy szólót… Utána az előbb említett úriember megrázta még egyszer magát. Emberek emlékszünk olyanra, hogy valaki 16-oson kívülről egyáltalán kaput talált volna nálunk? Néha talán Rafa, de abból ritkán lett ilyen gól. Imádni való a faszi. Ez után még volt egy két helyzetünk a félidőben, de azok nem jöttek ki és a kommentátor hiába próbálta szóban felhúzni a haza játékot, ebben a félidőben nem igazán veszélyeztettek.

A félidei „öltözői” beszéd után a második félidő is mondhatni álomszerű volt, 2-0 után nyilván PioliBall. Vagyis nem baj, hogy veszélyes az eredmény, álljunk vissza és hagyjuk az ellenfelet labdázni, abban nem fáradunk el. Ettől függetlenül a csapat többnyire állta a sarat és kevés izgalommal, de gól nélküli 1-es xg-re tornáztuk fel csak az ellenfél átlagát.

Szakértelmetlen szakvélemény:

A felállás 4-3-3 volt, ez támadásban sokszor egy rohadt merész 2-5-3-nak tűnt. Mindkét szélső védőnk fenn volt. Mágikus Mike fantasztikus jól irányította védelmet. A védelem többnyire helytálló volt, bár nekem Tomorival vannak gondjaim, tegnap is volt, hogy lemaradt az emberéről, Csáó szerintem rendben volt. Kövezzetek meg, de Kalulu is jobban tetszett mindig mikor belső védő volt, de tegnap jól hozta a maradék időt. Calabria többnyire rendben volt és Theonak is volt egy két fasza váltása és megindulása. Az isteni Krunicnak sok évébe került és kellett hozzá pár sérült és eladás, de bejátszotta magát egyedüli 6-osba. Sajnos. Mikor tavaly Bence vagy Sandro mellett játszott akkor mindig rendben volt a teljesítménye az esetek többségében, de így egyedül védekező középpályásnak kevéske sajnos, de legyünk pozitívak, hogy már „csak” ő az igazi balansz nem holmi Széle vagy Messi, igaz elég fontos pozícióban. Jöjjön Tidzsi vagy TJ. Már az elmúlt években is mintha középpályás buzi lettem volna, mindig innen került ki a kedvenc, ez idén se lesz másképp. Ennyi után is mondhatni zseni a csávó, engem megnyert. Nagyon jó indításai és meglátásai vannak a pályán és a statisztikája se vallott szégyent… LótuszCsík már kevésbé. Játszott egyáltalán? Ennél tuti tud majd többet is. Puliszka: Istencsászár kár ragozni. Most már jöttek a cselei is nem úgy, mint a Monza ellen és tud lőni is. ZsírÚr szintén király volt tegnap, nagyon hasznos volt, amit csinált, szinte az összes labdát megtartotta és tovább passzolta, fontos láncszeme az építkezésnek és rengeteget futott is. Rafa meg hát Rafa, nem értek egyet akik savanyú szájízűek voltak vele kapcsolatba, nem kell mindig mindenkinek klasszisnak lenni és uram bocsá, ő már azt is engedhesse meg magának, hogy a 90. percbe el önzőzzön egy kapufát sima 2-0-nál. Lesz ennél jobb, nála tudjuk mire képes s, ha majd fontos lesz tuti, hogy megvillan. Az újaknak, akik csereként jöttek be, még nagyon kell a hozzá szoktatás. Összességében sima meccs volt egy nagyon gyengének tűnő csapat ellen. Ettől még ne jelentkezzünk be a Scudettoért, de jól nézett ki a támadó játék. A Torino már nehezebben szokott menni, most majd meglátjuk ilyen támadósorral simább lesz e, mint szokott. Utána meg jöhet a derbi daráló. Azért ez a védelem megingatható szerintem és kicsit aggodalomra adhat okot, főleg a nem létező középpályás védekezés miatt. Viszont most örüljünk és így tovább. Grat a csapatnak!