Roma-Milan 1:2 / Erőlködés nélkül

Felmerültek itt bizonyos kételyek, helyesírással kapcsolatban. Meg szeretnék nyugtatni mindenkit, biztosan lesznek ebben a bejegyzésben is. Szóval ha valaki talál valami hiba félét az csak és kizárólag a véletlen műve lehet, vagy a Türkmén billentyűzet beragadt gombjai miatt történhetet. Előre is elnézést. 

Valamint megosztanék most veletek egy remek kis meditációs gyakorlatot ennek a kiküszöbölésére, nálam kiválóan működik mint látjátok. Amikor hibát véltek felfedezni eme remek kis írásban, akkor hunyjátok le a szemetek. Majd gondoljatok arra, hogy egy szépen zöldellő csodálatos hegyi legelőn rohantok pucéran, derékig érő frissen a hajnali szélben hajlongó picit a harmattól nedves fűben, ami kellemesen csiklandozza a talpatok illetve a. ÓÓÓ mekkora fügék visszhangzik a távolból ezzel el is rontva az egészet, na mindegy.

Szóval volt itt egy Római meccs nézünk ennek is utána kicsit. Ahogy azt várni lehetett a farkasok hozták a kötelezőt. Már az első perctől kezdve nekünk adták a labdát mondván kezdjünk vele amit csak szeretnénk. Mi pedig kezdtünk is vele valamit. Tavaly egyébként pont az ilyen csapatok ellen ment a szenvedés, és a rengeteg pontvesztés. Viszont most úgy tűnik ebben is sikerül változást felmutatni. Végre tudunk területet nyitni tömörülő ellenfél ellen is ez pedig újfent bizakodásra adhat majd okot a későbbiekben.     

Nézzük is a tizenegyes előtti szituációt. Giroud vissza mozog labdáért ezzel a kilépő Smalling mögött pedig óriási terület marad üresen mivel, hogy közben LLorente a labdás embert támadja. Ebbe a területbe pedig remekül indul be Loftus-Cheek és rögtön szembe is találja magát a kapuval illetve Patricioval. Nem is tud mást csinálni a derék Portugál mint összehozni egy tizenegyest. Ez pedig innentől kezdve gyerek játék ha egy bizonyos Giroud a csapatodban van, természetesen gól. 

Volt itt még Leao megindulás nem is egy, ezekből sajnos gól nem lett. Theo is elfutott egyszer de sajnos ott Smalling a helyén volt. Illetve szintén Theo beadására érkezett Pulisic aki majdnem meglőtte a negyedik gólját is a szezonban. Viszont itt Patricio közbeszólt.

Ez után olyan túl sok minden nem történt leszámítva Tomori sárgáját illetve Loftus-Cheek szintén sárgáját. Viszont az örök rejtély marad, hogy például Celiknek mégis hogyan sikerült lehoznia az első félidőt lap nélkül, a túloldalon.

Az első félidőt nagy fölénnyel sikerült lejátszani a Rómaiaknál kaput eltaláló lövés nem volt, annak ellenére hogy már a 10 perctől kezdve hátrányban voltak. 

A második félidő pedig álomszerűen kezdődött. Szinte rögtön a középkezdés után Calabria beadását Leao váltotta gólra, nem is akármilyen mozdulattal. Az pedig külön öröm, hogy mind ezt Celik mellől sikerült neki pacsi. Calabria is remekelt inkább tűnt belső középpályásnak egész meccsen mint szélső védőnek. Ezzel egyetemben pedig le is futott 12 kilométert mindenhol ott volt kapitányhoz méltó teljesítményt tett le az asztalra.

Majd érkezett egy újabb Belotti és Tomori párharc ahol megint csak az Angol húzta a rövidebbet. Repült is a második sárga Tomori pedig mehetett zuhanyozni. Reméljük nem nagyon fog hiányozni az Inter ellen, és Kalulu megoldja a dolgot.

Ez után némi zavar keletkezett Pioli meccs tervében is. Mivel csak most szóltak neki, hogy bizony a 70 perc előtt is lehet cserélni. Érkezett is Kalulu Loftus-Cheek helyére. Viszont ezzel a cserével a középpálya lett nagyon súlytalan így Giroud is távozni kényszerült idő előtt őt Pobega váltotta.  Érdemes még kiemelni Okafort is aki nagyon jól szállt be. Nem is tudtak a Rómaiak sokszor mit kezdeni vele. Ez volt az első alkalom hogy bal oldalon játszik sokkal jobban áll ez neki mint a középcsatár pozíció. Érdekes lesz ez a poszt ebben a szezonban főleg ha Leao és Okafor is a szezon nagy részében egészséges tud majd maradni. 

A szépítésre egészen a 92 percig kellett várni. ekkor már több mint 30 perce emberhátrányban játszottunk ez viszont egyáltalán nem volt érezhető. Spinazzola lövésébe Kalulu ért bele, szerencsétlenül ezzel pedig sikerült Maignan mellet a kapuba pattintani a lasztit. Kár érte. 

Összességében ez egy sima meccs volt. Persze kellett hozzá ez a Róma is és Mourinho, remélem még sokáig kitartanak egymás mellet.