°4 Giornata: Inter – Milan

Üdv újra a fedélzeten, Kummanttársak! Szokásához híven lement a két hét uborkaszezon válogatott szünet, így ismét élvezhetjük a Calcio legpengébb meccseit. Nyilván mindenki elnézte volna még Andorra és Fehéroroszország gigászi találkozóját, vagy egy szintén nívós San Marino – Szlovéniát, de most kénytelenek vagyunk beérni egy Madonnina-val.

Ez a derbi egy ideje már nem az a derbi, amit a banter érában nyújtottak a fiúk. Itt már nem Palacio rohamait kell megállítani Adil Raminak, a túloldalon pedig nem Kuzmanovic szűri van Ginkel zsugáit (emlékszik még ezekre a nevekre valaki?!). Ott tartunk, hogy egy olyan mérkőzésnek durranunk neki, ahol az előszezon utózöngéit mindkét csapat kisujjból lehozta, mínusz Zsuzsi. Szerencsétlen srác Mou kutyái ellen elfelejtette, hogy ez nem úgy kontaktsport, mint a kézilabda. Három meccs, három győzelem, 9 punti mindkét oldalon, egyedül a gólkülönbsége jobb a satnyább milánói gárdának.

Elég jó csörtének néz ki elsőre, az oddsok azonban nem mellettünk szólnak. KisPippoék ugyan bebukták a kezdőkapusukat, kárpótlásul egy teljes Nyár érkezett hozzájuk, a favágó Skriniart pedig Pavardra csencselték, és még Frattesi is náluk kötött ki, minőségi esésről tehát szó sincs. Egyedül azt sajnálom, hogy Lókuki nem jelent számunkra plusz egy védőt, viszont kihozták a nyugdíjasklubból Cuadradot és a béta Alexist (mind tudjuk, hogy Saelemaekers a numero uno). A mi oldalunkon egy árnyalatnyival rosszabb a helyzet, ugyanis a fentebb említett oszlop bepirult a Roma ellen, Anulu pedig összeszedett valamit Pongo Pongo szigetén. A válogatott szünet pedig nem is lenne az igazi, ha a franciáknál nem fűrészelnék el valamelyik spílerünk lábát, de a jelek szerint mindenki kedvenc férfiállata beZsíroza a tizenhatost. Ami viszont előny, hogy Theo stabil, bármennyire is szívet melengető volt a látvány amikor Balogh-Tóthot Darmian egy megye II-es testcsellel elküldte szotyiért a sportbüfébe, hogy aztán visszatértében még egy büntetőt is (össze)hozzon.

A meccs képét tekintve az elmúlt nem-vagyok-hajlandó-megszámolni derbitől eltérően végre azt érzem, hogy nem letolt gatyóval és bepucsítva várjunk az ellent, hogy kezdjenek velünk valamit, és ezt remélem igazolják is a fiúk a középpályát ért ráncfelvarrás és a támadósor teljes felpimpelése után. Végre nem Rafa az egyetlen, akitől a megváltást várhatjuk, és akit a kuzinoknak ki kell venni a játékból, és Reijnders is képes forintos labdákat szórni előre. Summa summarum, bizakodó vagyok! 18:00-tól forzazzuk ki az idei év első komoly skalpját!

Stefko rotálásra ismert hajlamát tekintve talán kezdő:

            Magic Mike

Dávidka – Szék – Csáó – Theo

  Lótusz – Radó – Rénszarvas

         Puli – Zsír – Rafa

Tipp: Inter – Milan 1:2 (Ibra og.; Ibrahimovic, Zlatan)