Milan – Verona 1:0

Hát ez a produkció ismét kellemesen langyos fosra sikeredett. A szükséges három ponton túlmenően az 1:0 meglehetősen sovány még a 15 órás kezdéssel is, még felázot gyeppel is, még felforgatott kerettel is, még formációváltással is, kiváltképp egy Verona ellen. Győzelmet persze nem szokás magyarázni. Tovább után rövid értekezés.

Az a helyzet, hogy momentumaink voltak, koncepciónk pedig nem. Sokat elárul, hogy az egyetlen szottyadt gólunk is Veronkáék balfaszkodásából jött össze. Puli szépen ment utána, Zsír gyönyörűen továbbította, a két sárga madár fergetegesen tartotta szemmel Rafát a leshatáron bőven belül, aki tanárian fejezte be. Mikor megindult vele a kapu felé kétségem sem volt, hogy ebbű’ gól lesz, de itt vége is a topcsapatra hajazó pillanatok felsorolásának.

Szeretném azt hinni, hogy a gól után nem is akartunk hengerelni, de a valóság inkább az, hogy ismét nem tudtunk feltörni egy kiscsapatot, ráadásul meg is kaptak minden teret, hogy megpróbáljanak focizni. Szomorú ez így is, úgy is.

Sporttárs a kapuban védett egy szépet, de dolga igazán nem volt, 2/2 clean sheet, kiteheti a vitrinbe. A védelemből Szék volt nagyon atom, rég láttam ennyi jó közbelépést bármelyik másik játékosunktól. Flóri a baloson sem jön zavarba, biztosította a középpálya rá eső részét is. A másikon Musah rendkívül biztató, kicsit Keszire emlékeztet, csak wingbacket ne faragjunk belőle. Küzd, hajt, gyötör, jó lehet ő még. Rénszarvas ismét hozta a jó passzokat, egész okésan mozgatta ezt a foghíjas gárdát. Radó szegényem meg annyit tudott kb hozzátenni, hogy összeszedett egy sérülést, főhet a Mister kugli kobakja, hogy most kiből férceljen össze egy registát, mert hogy Aldi még most sem fog lehetőséget kapni, arra házat macskát asszonyt rátennék. Nem volt rossz egyébként a bosnyák, de ő tényleg ennyi, egy nem rossz játékos. Elöl Rafának jár a pacsi a gólért, de ezen kívül takaréklángon égett, ahogy Zsír is, bár nála ez már a fáradtság inkább, Puli pedig még másik időzónában van mentálisan, de ez nem az a játékos, aki az első 3 fordulóban brillírozott. Okafor jól szállt be, ígéretes, de egyelőre semmi több, Jovic idegen testként mozog, bár Musahnak tett egy gyönyörű lasztit, Bodega pedig zavarba jött a labdától, meg hogy ebbe most neki bele kell rúgni.

Ezt a meccset nem lehet nem fénysebesen elfelejteni, szerdán Szardínia, haladjunk.