°14 Giornata: Milan – Frosinone

Csáó, Uraim! Ismét megérkeztünk egy csodálatos decemberi, szombatra eső kiscsapat-alázáshoz (hogy kit értek a kiscsapat alatt, arról majd meccs végén tudok nyilatkozni). Szerencsére nem ebédidőben, hanem lefekvés előtt ugrik be Milánóba a Family Frostinone, dél körül nagyobb eséllyel ülik meg a hasakat ezek az ínyenc gárdák.

Az van, hogy ezzel az ocsortány fostömlő, vakság iránti vágyat fokozó játékkal a 3. helyen állunk az Inter és a Juve mögött. A rabok mondjuk egyel többet játszottak, az este végén tőlük csak 4 puntival lehetünk lemaradva, a kuzinok viszont helyből ötöt vernek ránk. Ez a dobogón csücsülés egyfelől rettenetesen hitvány az év eleji játékot és a keretbeli minőségi ugrást figyelembe véve, másfelől összetehetjük érte a két kezünket az elmúlt hetek teljesítménye után, mert vastagon benne van, hogy lesz ez még így se! A Napoli elleni X-et követően ment a prognosztizálás, hogy itt majd a csúcsig megyünk, papíron könnyebb csapatok jönnek, letudtuk a rangadókat, a riválisok viszont még nem, majd a Kiszebrák és a Lencse teljesen máshogy gondolta az előmenetelünket. Szívem szerint a Fiort is ide venném, de ott legalább bemakkoltuk a győzelmet.

Milan szurkerek az utóbbi meccseken

Ha nem lenne elég Pistabá’ ötlettelen labdatologatása taktika címkével, az amúgy is combos kórházi lista, megkaptuk azt is, hogy a 6 középső védőből 5(!!!) oszlop kidőlt, egyedül Zsuzsa bevethető, ki tudja meddig. Az utóbbi 15 tétmeccsünkön (ide nem számolva a válogatott meccseit) 13 alkalommal dolgozott le 90 percet. Egyedül a PSG ellen cserélték le a 89.-ben, és a Farkasok ellen szállt ki a 60.-ban 2 sárgával. Hogy miként fogja a Mister betömni ezt a Toroczkai Vereckei-hágó méretű rést a kapu előtt, erre több forgatókönyvet is látni. Az egyik és legegyértelműbb az Isteni Krunyó átképzése, de vagyok annyira naiv, hogy rémelem, nem látok 9 év távlatából ismét Allegri-szörnyet Milan mezben. A másik, amit a Sky jósol, valamint Pioli is ezt gyakoroltatta, hogy Theo behúzódik középre és Bartesaghi lesz a balbunkó. Természetesen mi sem tűnik jobb ötletnek, mint az amúgy is impotens és Rappertelenített támadójátékunkat még jobban kiherélni a bal oldalon. A 3. opció a Gazetta tollából, hogy Simic beugrik a mélybe. Vérmesebb szurkolótársak kapásból a Dario keresztnevet társítanák ide és követelnék Favallit is a kezdőbe, de a srác 2005-ben született és Jan-Carlonak hívják.

Pioli CB-t farag Radóból

A középpálya már egy fokkal jobban néz ki, itt szerencsére elérhető a Múzsa-Rén-Lótusz tengely, elől pedig Zsír a kényszerpihenőjét tölti a piros bödönben, Jóvicc ismét alkalmat kap a bizonyításra, miért is nem kellett volna idehozni, a két széle pedig Puli és Csubakka. Nem számítok sok jóra, de okozzanak csalódást! 20:45-kor mindenki a képernyő elé!!!

Az a bizonyos piros zsírosbödön


Talán kezdő: Storari; Montelongo, Favalli, Simic, Didac Vilá; Vogel, Strasser, Emerson; Amoroso, MATRI, Adiyiah

Tipp: Milan – Frosinone 5-0 (Emanuelson 5x)