°18 Giornata: Milan – Sa(ck)ssuolo

Pajtások, remélem mindenkinél a legnagyobb szeretetben teltek az ünnepek és mindenki kifeküdte a kötelező családjárás-bejgli-pálinka Bermuda-háromszöget. Én személy szerint már a töltött káposzta gondolatától is borzongok, pedig még mindig vár néhány adag a kondérban. A szilveszteri durrogatás előtt azonban még végig kell ülni 90 percnyi Pioliballt a Sass ellen.

Mennyit változott a világ amióta 2022 május 22-én ugyanezzel a trénerrel és gyengébb kerettel a csapat bebiztosította a Scudettot egy vérfürdő keretein belül a Sassoulo otthonában. Azóta megkínáltak egy öt gólos meccsel, most pedig a Mister állása a tét. Ha van mumusa a csapatnak, akkor ez a zöld-fekete gárda az Berardi vezényletével. Transfermarkt szerint sérült, meglátjuk pályára lép-e.

Azért nem igazoltuk le sose Berardit, legyen aki nyugdíjazza a kókler edzőinket.

Ami a keretünket illeti, tovább bővült a Rehab FC, ezúttal Jóvicc íratta ki magát táppénzre. Szerencsétlen szintre hozta magát, élt a lehetőségeivel, de a kezdő közelébe se engedte a főni, most pedig le is sérült, de legalább Zsír kezdhet 687. alkalommal is. A védelem továbbra is foghíjas, az előző epizódban Zsuzsit kellett lecserélni idő előtt, így Gabika biztosan visszatér a fél év tengeralattjárózás után, Lajos pedig a kezdőben találhatja magát. Továbbá Pellegrinoról is azt csiripelik, hogy közel a felépülés, de ilyen cikkeket Caldararól is láttunk már. Mindenki legnagyobb meglepetésére a járványként terjedő „izomprobléma” diagnózis Múzsát is elérte, így ő sem lesz bevethető. Pato szelleme a mai napig átjárja Milanellot, miközben a távolban már felsejlik az AFCON képe, ami benyeli nagy valószínűséggel Csukut és Bencét is.

És dobhat egy 20 oldalú kockával is, mikor sérül le hónapokra

Ennek a meccsnek igazán csak az a tétje, hogy Pistát most menesztik, vagy még dob neki pár kegyelem meccset az élet a kövi csúfondáros szopoládéig mielőtt jön Iggy tüzet oltani. Legrosszabb esetben ő talicskázza végig a csapatot a szezonon, de már erősen rebesgetik utódjaként Mokkát, aki épp kétpofára zabálja a bolognait a tabella 4. helyén. Illúzióim nincsenek, ő is csak egy low budget megoldás, de vérfrissítésnek mindenképp jó lehet, ha Mr. Kardinális nem akarja kicsengetni farzsebből egy Conte bérét (megnézném, az öreg hogyan faragna 3-5-2-t ebből a csapatból).

Remélem, azért sikerül összedrótozni a fiúkat egy győzelemre. Bármennyire is szeretném Stefit a Foglalkoztatási Hivatalban álláskeresési járadékért folyamodni látni, a csapat 3 pontjának jobban örülnék. Nehéz félév elé nézünk, legalább a BL indulást forzázzuk ki!

Tippre kezdő: Miki; Dávid, Lajos, Szék, Theo; Lótusz-Csík, Bence, Rén; Puli, Zsír, Raffaello

Eredmény: 2-1 (Puli, Rén ill. Berardi)