A szegény bolonyai zabáló, szimpatikusnak nem nevezhető kupec délutáni nyöszörgései

Ez már megint nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna. Kicsit inkább úgy, ahogy vártuk, és még inkább úgy, ahogy megérdemeltük az elmúlt hetek, hónapok sorozatos bénázásai alapján. Csak most még szerencsénk sem volt. Egy kivételesen kevésbé vidám összefoglaló következik a hajtás után.

Néhány költői kérdéssel indítanám ezt a rövid szösszenetet:

  1. Ki lehet hagyni két tizenegyest egy meccsen büntetlenül?
  2. Nincs semmiféle felelőssége Pioli papának, hiszen nem ő rúgta a kapus kezébe / kapufára a büntetőket?
  3. Be lehet szopni Allegri mézás-mázas gúnyolódását, amikor arról beszél, hogy a Milan is ott van a bajnokesélyesek között?

Az evidens válaszok helyett még a klasszisnak számító játékosainkra térnék ki egy hangyányit:

  1. Májki fejben valahol máshol jár szerintem hetek óta, és én a nyári vezéráldozat körvonalazódására tudok gondolni. Ha összehasonlítjuk az idei évet megelőző produkcióit, tisztán látszik,  hogy ez az ember képességeit tekintve elit, mentalitását tekintve viszont nagyon mélyre csúszott. Sorozatban kap védhetőnek tűnő gólokat, bizonytalan a lövéseknél, a beíveléseknél. És valójában még így is örülhetünk, hogy ő véd Miranda helyett.
  2. Theo nem tud hozni egy stabilan jó szintet. Kiemelkedő a támadó játéka, ezt tudjuk, és voltak nagyon stabil meccsei a védelem közepén is, de valami fejben nála sem stimmel. Nem arra gondolok, hogy ő a legélesebb kés a fiókban, de nálam ez a francia gyerek testesíti meg a Milan szívet a keretből, és amikor klappolnak a dolgok, a posztján nem nagyon van nála jobb. De mostanában ő is oszlopos tagja a piros-fekete Benny Hill tánccsoportnak.
  3. Leao frizurája, a görcsölt tincsű, szőkeraszta kukászsáktető egész szépen jelöli már messziről, hogy idén is a reppelés lesz a fősodor. A portugál tényleg világklasszis megmozdulásokra képest, papíron, az ára és a fizetése is ezzel van párhuzamban. Általában bizony villan meccsenként párat, amire rajta kívül más nem képes a keretben, de még a liga mezőnyében sem sokan – ettől függetlenül felőlem villanhatna máshol heti rendszerességgel, mert nettó emberhátrány, amit a meccsek 80%-ában művel. Megint azt gondolom, hogy fejben nem oké valami, mert a képességei alapján neki 20 pluszos (kanadai) idényeket illene hoznia.

Ez csak három játékos, akik kiemelkedőnek lennének mondhatóak a Milan keretében, és az egész olasz ligát tekintve. Ők kellene, hogy jelentsék azt a bizonyos különbséget. Stabilan. Ez a három ember szerintem legalábbis képes lenne elvinni a hátán a csapatot, ha mentálisan erősek lennének, mert a képességük, és a körülöttük épp pályára lépő társak adottak. Lennének. Elvileg.  De valami elfáradt már ebben a keretben. Én azt mondom, ez bizony az edző és az edzői stáb körül keresendő probléma.

Vérfrissítésre lenne szükség. Egy ideje tisztán látszik, hogy Júniusnál előbb itt semmi nem fog változni. Azt remélem, hogy addigra a háttérben minden el lesz simítva, és az idény lezárását követően napokon belül látni fogjuk az új irányt. Új tulajok? Új stadion? Csak edzőváltás?

Motta? Conte? Klopp? Valaki más? Szinte mindegy. A keret adott lenne ennél jóval többre is.

Pláne, ha ezt a hollandus Fellaini imitátort el tudnánk valahogy szipkázni nyáron. Nekem nagyon tetszett tegnap.

Meg mondjuk Lótusz is király volt.

Ha valakinek még van bármi értelmes meglátása a látottakkal kapcsolatban, hajrá a kummant szekcióban!

Én kifogytam az ötletekből.