Milan – Rennes 3-0 / Csak a gálakópé

Mit ne mondjak csodás volt ez a tegnap este, ahogy annak lennie kell a kutya ligában ilyen tájt. A tanulságokról röviden annyit, hogy a a pitpull(terrier) csak csivava és Sántamária sem fedezte fel kolombuszon belovagolva a spanyol viaszt, ellenben elvesztek, mint csepp abban a bizonyos tengerben. Volt cserébe Rafa ficánkolás és gól is végre és tetszetős játék néha, de inkább csak magabiztos győzelem.  

A kutya ligában kutyaütő ellenfél ellen, lehetett volna ez is a cím. Nem volt kétséges az elejétől fogva, hogy ezt sokkal kell, nyerjük, hogy a mester rotálhasson felküldhesse legközelebb is a gála kezdőt. Az írás előtt meg akartam nézni még az összefoglalót, annak ellenére, hogy láttam a meccset, de miután nyolc perces összefoglalót találtam, amiből három perc az első fél óra volt, ahol (semmi?) sok minden nem történt, mondtam, hogy kösz szépen. Ez az időszak úgy nézett ki, volt egy focizni nyílván valóan nem akaró kinézetre másodosztályú ellenfél és voltak a mi főként baloldali próbálkozás féléink. Majd mikor mindenki elhitte, hogy jön a beadogatós eredménytelen taktika, akkor jön Flórián elvtárs, aki bebizonyította, hogyan is kéne ezt játszani. Lótusz mester pedig köszönte szépen, így hozhatta a jobbik meccseit. Az eddigieket elnézve és azt a tényt, hogy ha nehezen is, de sikerült bebrüsztölni az elsőt ilyen hamar, egyértelművé vált, hogy innentől jöhet a gála, mert a hely meglesz elől. A portugál ezt élvezte is rendesen, hozzá teszem ezen és az egyel ezelőtti meccsen nem lehet tőle elvenni, hogy akart is.

Ha valakiben ennek ellenére, mégis megfordult valószínűleg jogosan, hogy majd itt nagycsapat módjára lehozunk 1,5 meccset egy góllal és nulla kapottal, az ma boldogságban úszhatott, mert a fiúk szögletből egyből megnyomatták, amit meg kellett. A dán fejesét még bravurral védte a veterán francia-afrikai kapus csoda, de ott volt a szemfüles Pippo Lótusz és csodás csuka mozdulattal, mint ahogy az Ironlady rugaszkodik el a rajtkőről vágta be fejjel a lasztit a kapuba. És itt még nem ért véget.

A sok ficánkolásnak Rafaelló nindzsa rapper részéről is meg lett az eredménye. Valami varázslatos mozdulattal sután sarkazva adta ki szélre a labdát az ikertestvérének, aki vissza adva, gólpasszt adott a portugálnak.

Aki tegnap este nem vonta le amit le kell, ahelyett itt megteszem. Jó ez a liga, értelmezhetetlen, milyen gyenge ellenfél jött szembe és reméljük még a kövi fordulóban is ez várható, aztán meg jöhet a liverpuli a döntőben egyszer csak. Kár, hogy nem négyel nyertünk, mert akkor el se kellett volna menni francia honba, hanem 4-3-al hozzuk a párharcot… Érdekes, hogy Zsír, aki próbálkozott ma is, de látszik rajta, hogy elkoptak a csapágyai végig pályán volt ezek után felettébb kíváncsi leszek a hétvégén és a vissza vágón mi lesz. Ha igazi gangxsta lenne a mester, akkor játszana a bajnokin is 75 percet minimum és a francia idegenlégióban is egy 60-at. Mert hát elég nekünk egy csatár egy szezonra. Másik részről magabiztos győzelem ide vagy oda, a két gólunk nem igazán kidolgozott helyzetből jött és nem láthattunk tiki takát se a meccsen, szóval még mielőtt bárki elájulna, egy gyenge ellenfél ellen nem kiemelkedően hoztuk a kötelezőt. Ennek ellenére jó volt ez, csak ki nézi meg a vissza vágót? Mégis jobb lett volna az 1-0, hogy izgulhassunk.

Gabbiator

Néhány szó játékosokról:
Mike: 2x cleansheet egymás után lepke nélkül, bravó

Flórián: Jó játék, gólpassz. Még mindig jó az öreg a háznál és nem sír, hogy nem sokat játszik

Gabika: Brillírozott a másod osztályú ellen is, csak így tovább lesz ebből még Romagnoli is akár.

Puliszka: Összességében sok beindulása és tetszetős mozdulatai voltak, de most nem jött össze ezekből semmi.

Lótusz: Hétvégén nem tudta hol van, most jó volt, a bajnokin megint félhetünk. Egyébként érdekes módon úgy tűnik akkor jó a csávó, ha támadni/rombolni kell előre a kiscsapatok ellen, ha védekezésre kényszerül elvesztünk.

Rafa/Theo: Még mindig jó az a bal oldal na, két meccs, két gól tőlük. Igazi szimbiózisban élnek, még egymás lélegzetvételére is ráhangolódnak. Lehet esténként együtt meditálnak.