Monza-Milan/ Milan vs Milan

Vendégpályán hazaiskodik a nagy Milan a kispajtások ellen. Pozitívum benne, hogy az esti bulira haza érnek a srácok Rafaello le tud menni a helyi kis klubba rappelgetni és nem kell kihagynia ezt a roppant fontos mérkőzést, mint annak idején Zlatan mesternek, mikor énekelgetni támadt kedve. Közben most fogalmazódik meg bennem, hogy nem véletlen ez Milánó szebbik fele, szétfeszíti a klubot a muzikalitás és a kultúra.

Nem illik kétszer ellőni ugyanazt a  poént, de kit érdekel…

Az eddigi hétvége telis teli volt olyan dolgokkal, (kivéve az Inter simázása) ami nekünk és a kis szívünknek nagyon jól esett és nem mellesleg még jobban fog esni, ha ma valahogy képesek lennénk nyerni. Ehhez minden esély megvan papíron és tökéletes ellenfélnek tűnik a Monza, akik veretesen vitézlenek, ha elérik a 10. pozíciót már az is nagy szám lenne tőlük. Utobbi két meccsen nem tudtak nyerni a rangadóikon és hát a sok egymás elleni mérkőzésből is, csak egyszer tudtak minket megverni a többi mérkőzést lehoztuk. Hazai pályán általában simázzuk őket, a baj az, hogy most idegenbe vagyunk, ahol szorosabb eredményekkel vertük őket. DE NINCS MITŐL FÉLNI! Hiszen a mai alkalommal Pioli mester megkoronázhatja Allegritől lenyúlt taktikáját és saját fegyverével megelőzhetjük a torinóiakat például egy csodálatos 0-1-es eredménnyel, ami telis teli izgalommal természetesen.

Érdekesség, hogy a mester rekordokat döntöget és nem csak tabukat, miközben már mindenki lélekben elüldözte és nyugtázta, hogy nyáron tuti váltás lesz a vége. Ugyanis már régebben írták, hogy alig két alkalommal szerzett a csapat több pontot a jelenleginél 24 forduló alatt, mindeközben pedig csöndesen 9 meccses veretlenségi szériában lépkedünk, amiből az utóbbi 5/4 győzelemmel zárult.  Ki tudja mi lesz még itt idén?! Tényleg megyünk a bajnoki címért…?

Ha nem a Juventus lenne előttünk, akkor pont nem izgatna, hogy 2. vagy 3. helyen tanyázunk, de így nagyon meg kell nyomni ezt az estit. A vészjósló csak az lehet, hogy ilyen szitukban mikor szinte mindenki pontokat veszít, akkor elő szoktuk venni a peches formánkat, reméljük ez ma elmarad.

Következőkben beszéljünk a Zseni mestertervéről:

Védelemben várhatóan elköszönünk a dán védelmi miniszter úrtól, legalábbis Csáó biztosan, mellette az áttörhetetlen régi-új klasszis Gabbiátor várható a főszereplő pozíciójában, aki oroszlánokat nem kímélve edződött Hispániában. A két széle várhatóan alap lesz és jó.

A két középpályás pozíciójában érdekesség, hogy a mestertől szokatlan módon felosztja a rendelkezésre álló játékosait és rotálás néven máshol elhíresült taktikai elemet próbálgatja a heti rota verseny győztesei Vegyesbolt és Bence lesznek. Előttük a terminátorral, akinek remélhetőleg megint több támadni, mint védekezni való jut és akkor minden jó lesz.

Támadóknál szintén eszünkbe juthat ez a számunkra fura taktikusság, hiszen Okafogyott lett Pulisic hajtása és pihenésre ítéltették, másik szélen a megszokott portugál Bethoven fog rohangálni.

DE, HA ÉS AMENNYIBEN MINDEN HÍR IGAZ ÉS NEM VICC, akkor a ma este abszolút győztese JóVICC.

Érdekesnek gondolom, hogy csatárposzton ezek szerint Zsirut pihenteti a megnyert liga visszavágóra, kétszer tuti nem fog viccből se kezdeni a szemfüles lesipuskás.

Mellesleg ma is mez avatás várható, hátha most már örökre a múlté lesz a szivárványos mez csodája.

Tipp:
Monza 1-3 Milan (Rafa, Jóvicc, Terminátor)

Szerintetek hányat vág a vicces csávó ma?