Bez peněz do hospody nelez # Milan v Slavia

Pajtások, itt van nekünk ez a kiváló Európa Liga nyolcaddöntő, rögtön egy izgalmas párosítással. Prága közel van, és imádott hely, nem hiába játszottunk el a gondolattal, hogy kilátogatunk a kinti meccsre, tényleg csak a 400 € közeli effektív jegyár tántorította el a galerit. Pedig mekkora lett volna kivonatozni, és egy kocsmából megnézni a meccset, tettlegességig is fajulva a helyi keménymaggal szemben. Ez nem most lesz, jövőre viszont összehúznak a Partizannal, megyünk is, felszabadítjuk a Vajdaságot, és mindenkinek megtanítjuk, hogy azt a várost Nándorfehérvárnak hívják. Hajtás után Erdély jön -> na jó, nem.

Túl van már a legszebb napjain a cseh futball, nem záporoznak az ellenállhatatlan nevek, ha a legértékesebb bohémok listáját lapozgatjuk. Első helyre a mindenes Soucek kerül a Nyugati Sonkásoktól, 31 milcsire becsülve. Mögötte két leverkuseni, a középpályás Hlozek és a hazai vizekről is emlékezett Schick, 17 illetve 14 millióval. Itt jegyezném meg, hogy 2001 nyarán akkori áron 45 milcsit perkáltak a sittesek a Coccolinónak az amatőr felnőttfilmes Nedvedért, hja, akkoriban még voltak mecénások, akik értették az igaz művészetet.

Nem sokkal kedvezőbb az sem, ha a Slaviára keresünk rá, keretük összértéke konkrétan tizedannyi a mienknek. Legfelkapottabb vitézük Oscar, nem a Csúzliból, hanem Libéria országából, 5 miskáért. Van nekik még egy Zafeiris elnevezésű norvég-görög korprodukciójuk, szintén ötért, csak sérült, illetve Zima a Torkóból, 4-esért. Nem egy veretes névsor, nem is véletlen, hogy 4 ponttal állnak a nagy rivális Sparta mögött a cseh bajnokságban, Velük össze is kerültek nemrég, kétszer is,  Egyszer ikszre hoztak csak emberelőnyben, aztán emberhátrányban a kupát is bukták. Nem előnyös, na.

Viszont, ősszel káprázatosan meneteltek, a csoportkörben egyedül a Romától kaptak rgy kettest, a többi meccset hozták.

Közös metszetünk, a jóvágású Jankulovski szerint inkább előre jók, mint hátrafelé, és minden meccsen megpróbának támadólag fellépni.

Meglátjuk, mire lesz ez elég,

Az egy gólos sikert nem ünnepelném túl, a kétgólos korrekt lenne ., három meg az már ünnepelni való.

A kezdővel majd jön Turbó.

Milan 5-2 Slavia