Minden másról, csak nem a meccsről # Milan – Empoli

Elvihetné Peftát is egy körre

Pajtások,nagyüzem van, csak röpke órák kérdése, és kezdődik a következő próbatétel! Még mielőtt, ha esetleg lemaradt volna valaki, nos, a Szerkesztőség Jon Dahl Tomassona, az utolsó pillanatban megint kivágta a rezet, és kicsapta a hőseposzt a Praha leigázásáról. Szóval, Balage kolléga műve itt olvasható. 

Szóval, itt van ez a csodaszép felhős vasárnap délelőtt, ül az ember a konyhában, és próbálja összeszedni a gondolatokat, de persze asszonypajtás feszt szóval tartja az embert, minden nagyon fontos, és azonnal meg kell beszélni, a világ legégetőbb kérdése, hova kerüljön a gyárból kapott modell traktor, inkább kaptam volna egy igazit, már leparkoltam volna a tanya végébe, mennyivel könnyebb lenne az élet. Na, mindegy is, kinyitottam a törzsanyagot — ez a szó 2012-ben futott be nagy karriert, valószínűleg azért ugrott most be, mert tegnap este valahogy előkerült a Rákóczi-induló, és ilyenkor mindig bevillan anyám nagyszerű, szocialista időkből származó átirata:

„Vak Pali, Vak Pali
Mindent lát,
Szemüvegen át
Kutya halad át.”

Ha indulót kellene ennek a mi idei csapatunknak választani, akkor sokkal találóbb szöveget keresve sem találhatnánk. Elnézést kérek azért, mert maga a meccs ténye különösebben nem mozgat meg, és csak ürügyül használom, hogy felelevenítsek egy-két sztorit.

Davide Nicola például egy óriási csóka, a Torino, a Crotone, a Salernitana után az Empoli lesz a negyedik csapata, amelyet szétesve, kieső helyen vesz át, és bravúrral bent tart az A-ban. A legkisebb toszkánok idén tragikusan néztek ki, az első négy forduló után 0-12-es gk-val, pont annyi ponttal álltak, nem lehetett nem búcsút mondani Paolo Zanettinek. A helyére kinevezett Aurelio Andreazzoli azért összekapart 14 meccsen 13 pontot, de ez is csak arra volt elég, hogy feljöjjenek a 19. helyre, és mínusz ötön fázzanak az uccsó bentmaradó helyről. Itt érkezett meg Nicola, és 7 meccs alatt 12 pontot gyűjtve egészen a 15. helyig repítette az Ementálit. Megnyugodni még nincs lehetőségük, de én biztosan nem fogadnék ellenük. Persze, ha jótékony kedvükben találják a mi fiainkat, akkor egy fontos lépést tehetnek a bentmaradás felé a San Siróban. Azt nem is tudtam, hogy a legendás biciklitúra B-pontja nem azért lett Torino, hogy lepaccsizzon Maxival, hanem mert szegénynek ott halt meg a 14 éves fia egy balesetben, 3 évvel előtte.

Gyanúsan sűrű sörény

Igen, Niang mester visszatér. Még csak 29 éves, és már több országban fellépett, mint egy obsitos vándorcigányzenész. Itt amúgy eddig 3/3 a mérlege, a végén még visszahozzuk 😉

Ami a mi oldalunkat illeti, egyrészt megterhelő volt a csütörtök este, másrészt vár ránk a visszavágó is jövő héten — egyébként a Szkórba tervezzük, gyertek!!! — szóval optimizálni kell. Mivel a bajnokságban a Bologna fenyegetésén kívül az egyetlen motiváció a 2. hely megszerzése lenne, valahogy nem szöknek szárba az indulatok, legalábbis nálam, édesmindegy, ki vezeti majd a vert mezőnyt 160 pont lemaradással a Sinter mögött. De persze, ha meccs van, akkor azért jó lenne nyerni!

Lesz némi rotáció, de nem elég, Miklósunkat én bizony már leültetném a picsába a padra, fújjon ott szappanbuborékokat. Elvileg visszatér a kezdőbe Zsuzsi és Ahoj, lesz Rén és Bence is, Fóka úgyszintén, de az eltiltott Rafkovics nem, viszont Jóvicc esélyt kaphat már az első perctől, reméljük, nem sokall be az albán pékektől.

Óriási FORZA amúgy, nézzétek, én jó eséllyel még a gödöllői arborétum ösvényeit fogom koptatni 3 óra tájt, de pörgetem majd a kummantokat!!!

Figyeljétek a hivatalos kezdőt Turbó mester tollából!!!

Milan 4-3 ‘Poli (két öngól, 3 piros)