Milan – Roma 0-1 / Torokra vettük a farkast

7 meccses győzelmi sorozat ide vagy oda, amikor jött egy tényleg téttel bíró meccs, akkor kártyavárként omlott össze a masszívnak tűnő csapatunk, és lehoztuk az idei év egyik legrosszabb teljesítményét. Európa Liga ide vagy oda, a San Siroban európai kupameccsen ilyen szánalmas teljesítményt nyújtani elég kínos, és sok mentség nincsen rá –  főleg hogy a blog történetének első élő közvetítését sikerült így cserben hagyni. Legalább lesz egy visszavágó, a párharc még a vereség ellenére is nyitott maradt.

Leszerepelt itt tegnap mindenki, köztük Stef, akinek a taktikáját a szinte tök újonc edző De Rossi szedte szét tökéletesen. Valószínűleg megnézett egy-két derbyt az utóbbi időkből, mert gyakorlatilag kottára ugyanazt csinálta, amit az Inter szokott. Kompakt védekezés, ahol különösen a bal oldalunkat nem hagyták élni, aztán meg gyors kontrákat próbáltak vezetni, elég sikeresen. Már az első 10 percben látszott, hogy ebből komoly baj lehet, aztán igazából az első félidő végén örülhettünk, hogy megúsztuk 1 kapott góllal. Volt persze két nagyon necces bírói ítélet a meccsen, a Roma gólja előtti talán les, illetve Abraham kezezése a vége felé – lehetett volna mindkettőnél a javunkra ítélni, de igazából azért is nem érdekel, mert ilyen szar játékkal nem érdemeltünk semmit, na meg nem volt megtiltva, hogy normálisan védekezzünk a szögletnél.

Az edzői felelősség mellett ugyanannyira hibásak nálam a játékosok is, lófasz teljesítményeket láthattunk. Leao a legrosszabb meccsét hozta 2024-ben, Theo mintha pályán sem lett volna, Bennacer és Pulisic teljesen súlytalan volt, Giroud meg pont olyan, mint sajnos a legtöbbször nálunk a fontos európai meccseken (nem jó), és még folytathatnám. Talán Reijnders hozott egyedül jobb teljesítményt, de még tőle is emlékszem egy-két fejvakarós megoldásra, illetve Csucsu, aki a padról beállva egy 15 perc alatt többet hozott, mint a teljes támadósor. Ha elkezdeném felsorolni, idén milyen nagy rangadókon sültünk be elég durván, akkor az sajnos hosszú lista lenne, ez meg azért mindennél beszédesebb.

Az este pozitívuma (vagy negatívuma, ha valakit nagyon idegesítettünk, nézőpont kérdése), hogy lezajlott az első Diavoli Live show, ahol bb és Balage kollégákkal egy jó hangulatú meccsnézést nyomtunk le Youtube-on, 19 fős maximális és 14-15 fős átlag nézőszámmal. Nagyon köszönjük mindenkinek a részvételt, a chat aktív volt, mi nagyon jól éreztük magunkat, az unalmasabb perceket –  amikből volt bőven – átvészeltük kis banter éra felidézéssel, valamint k kolléga kiváló trivia kérdéseivel, reméljük ti hasonlóan élveztétek az egészet. Technikailag meglepően zökkenőmentesen ment minden, ami Balage kolléga érdeme, ugyan a  hangminőség nem volt az igazi, mivel egyelőre az ultimate fapados megoldással laptop mikrofonról nyomtuk, de a szünetben igyekeztünk javítani a setupon, aztán egy év múlva ilyenkor meg már lehet profi mikrofonnal és kamerával streamelünk majd a többszáz fős nézőseregnek.

Ki gondolta volna ezt 3-4 éve, hogy idáig jut a romokban heverő blog! Lent az este igazi sztárja Teodor (Theodor?) feje is látszik, aki a mieinknél sokkal nagyobb sikerrel kergette a saját labdáit.

Egyáltalán nem kizárt, hogy lesz még ilyen alkalom, de erre tőletek is várjuk a visszajelzéseket, mi abszolút nyitottak vagyunk rá, bármilyen fejlesztési ötletet szívesen veszünk! Itt lehet belehallgatni a minőségi szakértésbe amúgy, ha valaki lemaradt volna:
https://www.youtube.com/watch?v=SlYqyV-NBUA 

Ami pedig a párharcot illeti –  a továbbjutás persze bőven meg lehet még az Olimpicoban, mert a második félidőben a Roma sem mutatott sokat, és összességében azt gondolom még mindig mi vagyunk a jobb csapat. De nem vagyunk esélyesek innentől, mert ők képesek lesznek megtartani ezt az előnyt, főleg hogy a clean sheetet ott sem látom magunkban. Szerencsére csak 1 hetet kell várni, és kiderül.