Milan 5-1 Cagliari

Gálamérkőzés, gálakezdő nélkül, gálacserékkel. Gála második hely, gála taktikai újítások, Pioli gála s’gálakopé. Nem is értem Harkness kolléga hangvételét a beharangban, egy csodálatos szombaton egy csodálatos csapat csodálatos estét varázsolt. Következőkben megpróbálom komolyan is venni a feladatot szóval értékelje a díszes nép, meg persze nem is és iróniával megfűszerezve tálalni ezt a remek visszatérést.

Az úgy volt, hogy ki tudja hány meccs óta nyeretlenül vágtunk neki ennek a kis csörtének, voltak kételkedők főleg azután, hogy az exmester utoljára még bemutatott valamiféle mélyen megbúvó taktikai szikrát és lecserélte a meccsek óta megfakult gála kezdőt. Én nem kételkedtem, mikor én írom az öfit akkor Pioli mindig valami nagy húzással behúzza az ilyen meccseket, mindezt nyílván csak azért, hogy ecsetelhessem itt a zsenialitását. Mivel most nem felejtettem el, hogy nekem kéne eme nemes 90 percről valami regét megkomponálni így sokadik kihagyott meccs után leültem a blog kedvéért a tévéképernyő eléje. Megérte (volna, ha hittem volna abban, hogy nem egy szenvedés lesz az egész és az első 45 után nem váltok át, így egy élvezetes 20-ast azért sikerült kihagynom vagy kitudja mennyit, hogy aztán a két maradék gála találatra visszaérjek)

Első félidőről összességében elmondható, hogy nagyon szépen (és hatalmas mákkal, mert akkora balfasz ez a Kágliári) védekeztük le a kontráikat. Itt azt hiszem az volt a cél, hogy lefárasszuk őket a sok felesleges szaladgálással. A kezdőre vissza térve én csak egyet nem értek nagyon, hogy a gála 9-esünk, ha már úgy is elmegy és egyébként is nagyon megfáradt a szezon végére akkor mi fenének nem játszott helyette, mondjuk Fókakölyök? Na mindegy, befejeztem jöhet a dicshimnusz. Meg persze imádom amúgy a francia csókát és hatalmas jelenség volt, köszi mindent. Aztán volt egy gól még a sok fárasztás után, de eskü nem is emlékezek rá, biztos aludtam, gyorsan megnézem az összefoglalót. Jah igen, meg is van, egy ilyen pattogós izé volt. Nagyszerűen meg volt játszva, ahogy pattogott Puliszka és Csukó között, aztán néha azt se tudták hol a labda. Aztán Bence anyukája bevágta, a félisten Zsiru pedig felrakta a kezét a vezető találat után, mert ő tudta, ő adta az energiát bele. Ja amúgy Csukóról se tudom eldönteni, hogy van e benne valami, olyan ritkán villantja meg egy-egy meccsre, de valószínűleg meglátjuk majd, mert kétlem, hogy jobb szélben fogunk erősíteni.

Viszlát

A második felesben a mester meghúzta a ma esti taktikának a második lépcsőfokát az ellenfél kontrákkal való lefárasztása után, úgy vélte ideje hozni egy kicsit a gálát. Behozta a 11-es király Tomorit, mert Gabbiator nem volt ereje teljében, a gyorsasága miatt a kontrák elleni védekezés nem is az ő játéka ezt bizonyította is egy sárga lapos esettel. Jött még Leao és Fókasrác. Aminek meg is lett a következménye Rafa egyből vágott egy bődületes kapufát, majd később leküzdhetetlenül osztott ki egy csodás kiugratást az amcsi haverjának. Már komolyan úgy voltam egyébként, hogy a mai meccsen már én is erősen bele fogok állni ebbe a portugál rapper csávó jelenségbe, pedig én általában védtem őt. De most egy ilyen meccs után megint, hogyan álljak bele? Pedig lehetne, mert a statisztikái nem rosszak, de az a fránya nyegleség és nem törődömség. Közben meg, ha igazságos akarok lenni, akkor azt is el kell mondani, hogy az a taktika, hogy basszátok fel neki, majd megoldja és ha nem, akkor is lefoglal folyamat minimum 2 embert, csak hát ezt az ügyes társak a kitalálatlan taktikával nem nagyon tudják kihasználni. Úgyhogy zárjuk le annyival, hogy ma jó volt a srác.

Jött még egy szokásos Rén bomba, aminél Theo fel van tüntetve, mint gólpassz adó, nadehát kéremszépen. Tényleg szokásos, van, hogy végig cselezi magát 2-3 emberen és már nem tudja befejezni jó lövéssel, de cserébe ezek a távoliakat nagyon érzi. Aztán egy csodálatos Bence indítás után most már Rafaello sem olvadt el és lezárta a dolgokat, majd a végén az amcsi különítmény vágott egy végső gálát, hogy jó szájízzel menjenek haza a tiltakozó nem szurkolók is. Persze kimaradt közben egy pattogós szánalmas Cagliari szépítő gól, ami még neccessé is tehette volna a helyzetet, de szerencsére nem így lett, meg amúgy is minősíthetetlen volt, úgyhogy kár róla beszélni.

Ez volt mára, jöhet a népéjenzés a posztért és, hogy majdnem megnéztem teljes egészében egy Milan meccset. Én már csak abban bízok, hogy nem a nyár végéig kell várni egy végleges névért a kispadra, hanem mondjuk az utolsó meccs környékén vagy azután még májusba bejelentik…, hogy marad Pioli…