°37 Giornata: Torino – Milan / Közeleg a vége

Ti urak, ti urak, ti velsz ebek! Már nem kell sokat aludni, hogy vége legyen a szezonnak. Ennek a végjátéknak a következő, utolsó előtti felvonása következik. Hát né éljen Stefano? Dehogynem! Ő legalább eddig nem kelt ki magából, mint az ex-mister Mad Max a kupadöntőn. Adjuk meg a módját, legyen tükörsima, oda-vissza a Torino. Minden adott lenne egy újabb gálához, 0-11, legalább!

Úgy volt az réges-rég, előző év augusztusában, hogy a San Siro-ban fogadtuk az akkor még harapósabb ebnek tűnő Jurić csapatot. Mostmár tudjuk, nem ők lettek az idény meglepetés gárdája. Nem úgy sült el ez a szezon egyik csapat számára sem, mint ahogy azt előre várta volna a respektív szurkolótábor, de még mindig mi vagyunk jobb helyzetben. Messze!

Egészen durva adat, hogy a hazaiak jóval kevesebb gólt kaptak eddig (32), mint a Milan (43). Ezzel szemben persze a rúgott gólok száma teljesen más kávéház. Így azt mondom, ezen jó lenne ezen a hétvégén fordítani. Technikailag nem lehetetlen! Megfelelő mennyiségű hosszabbítással számolva 9 percenként kéne ehhez gólt szerezni. Ha meg akarja győzni a Mester a déli kanyart, hogy jó lesz ez jövőre is, hát itt a tökéletes lehetőség!

Böngészve a tabellát, nekem olybá tűnik, hogy mindkét csapat megette már a kenyere javát idénre. Van olyan matek, ami szerint a Toro még befoghatná a Nápolyt és a Violát, de valljuk be, egyrészt ez nem valószínű, másrészt meg nagyon extrém esetben sem érne a hetedik nyolcadik hely alatt már semmi sem európai szereplést ősszel. Lefelé meg szintén nem tudnak túl messze csúszni a szezon végéig.

https://fbref.com/en/comps/11/Serie-A-Stats

Ha egymás mellé tesszük az eddig 36 forduló teljesítményét, nem nagyon lehet kérdés, hogy ki lesz itt a jani. Papíron. Mégis ide biggyesztem ezt a következő kis ábrát, amin láthatjuk, hogy a Toro védelme számszerűen is biztosabb alapokon nyugszik. Vajon ez Buongiorno-nak köszönhető, akiért sorban áll a hírek szerint minden nagyobb nevű olasz csapat? Lehet. Részben biztosan. Nálunk is elférne amúgy, bár szerintem nem oldaná meg egy személyben a védelmi problémáinkat. Kéne ide egy tapasztaltabb róka, amolyan Kjaer 21/22.

A másik dolog, ami még itt látszik és érdekes lehet, az a presszing. Nagyon mélyrehatóan valószínűleg nem érdemes ezt boncolgatni, de bennem felvillan a hidegverejtékes rémkép, ahogy a meccs és/vagy mindkét félidő elején a hazaiak agresszíven letámadnak, mi fejben még az öltözőben fényesítjük a bohócot, közben meg ezek begyömöszölnek egy-két gombócot, aztán beparkolják az Ikaruszt. Ne legyen így!

https://datamb.football/

A Torino az előző meccsén 0-1-es hátrányból hozta a 3 pontot. Méghozzá részben egy ismerős névnek köszönhetően – Pietro Pellegri gurított a meccs hajrájában egy kétkapufás gólt. Nálunk anno annyira nem vált be a gyerek, de azért én szurkolok neki, hogy legalább egy szoft-Belotti kettőt alakíthasson a következő években. Jó helyen van, Jurić alatt kipallérozódhat. Ráadásul ott figyel a keretben Duvan Zapata is, akit amúgy számomra a mai napig feldolgozhatatlan módon, ingyen vittek el a nyáron az Atalantából. Emlékszünk még, hogy hányszor köszönt be ellenünk kék mezben? Emlékszünk hát. Elcserélném Origire egy az egyben, hátha ők is bedőlnek a balga belga brillnek.

Akit még ki szeretnék emelni a hazaiaktól, az Samuele Ricci. Leírtam sokszor, elmondtam illuminált állapotban őszintén a podcastban, és akkor leírom újra: azt gondolom, hogy a Milan-nak jelenleg ő, vagy egy őhozzá hasonló játékosra lenne a legnagyobb szüksége. Az, hogy ennyire kevés gólt kapott egy amúgy ennyire semmilyen, vagy inkább gyengécske csapat, mint a Torino, az bizony nem csak a sztárolt középhátvédnek köszönhető, hanem annak is, hogy VAN középpályás védekezés. Nálunk meg nincs. Meg lehet nézni az eredményét.

Ígérem, ezt idén többet nem írom le. Majd csak nyáron!

Na és mi a helyzet a Milan háza táján? Nem tudunk konkrétumokat mondani az:

  1. Edző témáról, hisz Piolinak még van egy éve, és a klub oldaláról semmiféle hivatalos kommunikáció nem érkezett azzal kapcsolatban, hogy ezt az időt ne töltené majd ki a Mister.
  2. A leendő taktikáról, és az ezzel járó potenciális érkezőkről, mert: első pont.
  3. A távozók névsoráról. Ha kapnék pénzt a cikkezésért, lehet, hogy én is nyomnám a végtelen clickbait breaking news bejegyzést Theo új hajlakkjáról, ami pont olyan, mint amit Oli Kahn használt ’97-ben, ami csak azt jelentheti, hogy ő lesz a bajorok következő kapusa Nójer után! De nem kapok, és ti sem, így szerintem ne etessük a gépet. Augusztus-szeptemberre okosabbak leszünk.

Amiről viszont tudunk, az az, hogy Oli G. elhagyja nyáron Európát. Nála nagyobb meglepetés király, mióta én az eszemet tudom, nem nagyon érkezett az AC Milan keretébe. Pláne nem ennyi pénzért. Pláne nem ennyi idősen, ilyen hozzáállással, ilyen munkamorállal. Ilyen kidolgozott felsőtesttel! Biztosan lesz majd búcsúposzt, ott majd a szerencsés szerző eldalolhat rengeteg szép emléket, így én csak két dolgot hagynék itt: egyrészt, hogy a mai napig ő a Francia nemzeti válogatott örökranglistáján a valaha legtöbb gólt rúgó játékos. Ez azért durva, ha megnézzük, kik vannak mögötte (Henry, Platini, Benzema stb.), és valószínűleg pár éven belül Babpép majd beéri, de ezt az 57 gólt senki nem fogja tőle elvenni soha!

A másik meg ez a kép, ami miatt nálam örökké nagy kedvenc marad:

 

Na, érzelgősség off. Nyomás nélkül jól néztünk ki az előző meccsen, így én valami hasonlóra számítok. Májki lehet, hogy visszabotorkál még a kapuba, a védelem többi része is hasonlóan kérdéses, Bence talán 10-esben lesz megfigyelhető, Vegyes-Rén mögötte, elől meg csak a klasszik gála. Meg kell baszni a Torot, sima liba, ráadásul 11 góllal! Tonali ajánlásával meg lehet tenni majd nálam a Pongrácz-Hős utca sarkán a meccs előtt fél órával! Jelige: Kopekin Györgyi.

A kezdőt egyébként stabilan szállító Turbó őrmestert igazán meghívhatnánk kollektíven egy Várda keserűre már! Megérdemli!

Tipp: 0-11 (Gaby x2, Dejó, Bence, Rén, Puli x3, Rafa x2, Fóka x2, Oli x9)