Szezonértékelő 23/24

 

Urak, szokásos formátum. Értékelünk, most már jó sokan! Kérdéssor megtalálható a végén, krampácsoljátok fel, és örvendeztessetek meg válaszaitokkal Ti is!!

  1. Értékeld a szezont 1-től 10-ig terjedő skálán!

bb: számomra ez egy fájó 6.5, mert az eredményeket nézve nem tragikus, hoztuk többé-kevésbé a célokat, de ha azt nézem, hogy idén mit adott érzelmileg a csapat (és mit vett el), milyen játékot láttunk sokszor, akkor ez bizony közelebb áll az 5-höz, mint a 7-hez.

alessio: Nem volt ez annyira rossz mint ahogy kinézett.Lehetett volna sokkal rosszabb is és nyilván jobb is. Viszong összességében nálam ez idén elég volt egy 7-esre.

Balage: Nálam ez egy 6-os, amiatt a tény miatt, hogy egy viszonylag összeszokott, minőségi igazolásokkal frissített kerettel sikerült inkonzisztens játékot produkálni az egész szezonban, és ezt a második hely sem menti ki nálam.

Buddy:Két részről lehet értékelni, pontszámban és helyezésben hülyeség és hatalmas elfogultság lett volna ennél többet várni, 12. Másik részről viszont a szezon második felére én is és ami a legfájóbb a játékosokat se érdekelte a szezon és így alakult a játék is, 5.Ebből 8.5 jön ki, akárhogy számolom.

Harkness:Egy 5-öst tudok adni rá mindent figyelembe véve. Az Intert meg sem tudtuk szorongatni, a többieket megelőzni meg nálam nem érdem, hanem elvárás, annyival jobb a keretünk. A BL csoportkör kiesést csak magunknak köszönhetjük, az EL-ben a Roma ellen ilyen simán kihullani baromi gáz, a Coppa meg nem érdekes, de azért ott is kaptunk egy szép pofont. A játék többnyire szar volt, új impulzusok nem jöttek, ezért nálam ennyi.

k: Nem emlékszem még egy ennyire visszásan megélt szezonra. A személyes, megélt érzések, hangulatok alapján ez legfeljebb egy hármas, de lehet, hogy csak kettő és fél. Ha az eredményeket nézzük, és kontextusba helyezzük a látottakat, akkor meg egy vérszegény 5.5. Volt egy fura és nem várt, és elég kellemetlen disszonancia, aminek az oka talán az lehetett, hogy a scudetto és az erősítések után visszapattantunk a nagycsapatos elvárásokhoz, ehhez képest pedig a pályán jobbára csak egerészés és kárminimalizálás ment. És mivel ez most nem hordozta magával a banter komikumát, még röhögni sem tudtunk rajta. De komolyan, a blogon szinte egész évben olyan volt a hangulat, mintha a 7-10. környékén dagonyáznánk, közben meg ugye…


Apátia

2. Ki volt a szezon legjobbja?

bb: Puli, aki a Dortmundos önmagát idézte az első olasz szezonjában. Csak így tovább!

alessio: Nehéz szezon legjobbját választani mivel senki sem emelkedett úgy igazán ki. Viszont ha azt nézzük hogy a jobb oldal mekkora fejlődésen ment át az előző szezonhoz képest és hogy ez kinek köszönhető akkor Pulisic nálam is.

Balage: Nálam is Puli a befutó. A csávó annyira üde színfoltja volt ennek a csapatnak, mint Reijnders az elején, de ő valahol elfogyott a felénél. Cselez, befejez, gólt rúg távolról, nálam ő az MVP.

Buddy: Pista, mert kihúzta szezon végéig.

Harkness:Pulival nem tudok vitatkozni, bár ha szigorúan teljesítményt nézek, Leao még így is több G+A-t rakott le, és hozott hasonló impactet meccsek megnyerésében, úgyhogy őt is említeni kell. Theo lenne még nálam befutó, a legtöbb percet szerintem ő játszhatta a csapatból, szokásos minőségen többnyire.

k: Én bemondom Theót, és nem azért, mert megváltotta volna a világot, hanem mert ő volt az egyetlen vezéregyéniség, aki nem kómázott be, hanem végig ott volt a szeren, és próbálta vezetni a többieket. És ebbe simán belefér az is, hogy messze volt a tökéletes teljesítménytől.

Zúzási

3. Szezon legnagyobb kutyája?

bb: Kruninho, a becstelen kebabevő kettes.

alessio? Ide mindenképpen egy hátvédet szeretnék a rengeteg kapott gólt valakin le kell verni mondjuk Tomori.

Balage: Kessié. Ugródeszkának használta a Barcát, hogy elmehessek a világ legjobb ligájába, arabisztánba.

Buddy: Pista, itt hagyott minket egy évvel hamarabb.

Harkness: Csakazértis Pobega.

k: Ez egy nagyon jó kérdés. Lehetne sokfelé kenni, de még mindig a fejétől bűzlik a hal. Úgyhogy ez te leszel, Kardinális Geri, te farok!!!

Újrafelhasznált, de nagyon jó.

4. Szezon legnagyobb pozitív meglepetése?

bb: az első félévben Adli, a másodikban Gabbia.

alessio: Reijnders nálam ezt viszi.

Balage: Csucsó, hogy a végére sikerült kihozni magából a benne rejlő focistát.

Buddy: Pista, na jó Puli. Üveglábú, sérülékeny és nincs formában ehhez képest végig játszotta  a szezont és pluszt hozott sokszor.

Harkness: Puli, egyértelmű miért, meg Adli, mert a passzjátéka európai szinten elit volt a korcsoporjában.

k: Kalitka. Srác hozott egy nagy farok energia bekk-teljesítményt, gólokkal megkoronázva. Úgy, hogy nem egyszer sütött, igazából ő van fent a pályán egyedül, a többiek csak kóvályognak.

Én mondtam, hogy legyen vézna, de nem jött össze

5. Szezon legnagyobb csalódása?

bb: a sokszor lelketlen, elképzelés nélküli játék, és a rengeteg sérülés.

alessio Maignan sokkal többet vártam volna tőle és bíztam abban is hogy vezére tud lenni ennek a védelemnek nem sikerült kár érte.

Balage: Ibra. Visszajött és nem rakott senkit bele a kukába.

Buddy: Szezon utáni, de nekem hatalmas csalódás ez az edző? választás.

Harkness: Thiaw, amennyire jónak tűnt tavaly, idén félelmetes miket hibázott és mennyire éretlenül nyomta.

k: Magic Mike. Ő egy igazi vezér volt, mentálisan nagyon erős, koncentrált, mesterien dirigálta maga előtt ezt a talán nem is világbajnok védelmet. Eddig. Idénre ez teljesen elolvadt, a kapott gólok száma pedig exponenciális növekedésbe kezdett. Én értem, hogy demotiválta és károsan hatott a teljesítményére a sok vélelmezett huzavona a jövőjével kapcsolatban, viszont, ha emlékeztek Dollárra, a srác bevédett minket a BL-be, pedig tudta, hogy nem marad.

Ez most hogy jön ide? (Főleg, mert dudákat is kértem.)

6. Mi volt számodra a szezon legemlékezetesebb momentuma, amire szívesen emlékszel majd vissza?

bb: Zsír papa a kapuban is király! Plusz az utolsó forduló után a tripla búcsúztató, mert az egészen szépre sikeredett. Pályán kívül pedig a Kispest-Soroksár különkiadás!

alessio: Az utolsó mérkőzés utáni búcsú pillanatai.Legalább az szépre sikerült. Ha már a pályán kevés ilyen volt.

Balage: OliG a kapuban nálam is core memory lett.

Buddy: Oli, ki más lehetne? Az elmúlt szezonokban korához képest teljes mértékben extrát hozott és támogatta a csapatot, a kapus teljesítményével pedig végképp bele írta magát a történelem könyvekbe.

Harkness: OliG-hez csak csatlakozni lehet, ami nekem meg talán még inkább, az a PSG elleni hazai 2-1, rég volt olyan jó kis katartikus BL meccsünk, abban minden benne volt.

k: Talán a legelső közös meccsnézést emelném ki. Játékban szétcsaptuk a Romát, bár a vége érthetetlenül szoros lett, ennek akkor nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget. Kilencen gyűltünk össze, az új szerkesztőség először, minden adottnak tűnt egy parádés szezonhoz.

Mindent elolvaszt

7. És melyik volt az abszolút mélypont, amikor minden is szarnak tűnt?

bb: amikor valahogy késő ősszel nyilvánvalóvá vált, hogy itt nem hogy nem lesz második csillag, és edzőt sem váltunk idény közben, de még az is kiderült, hogy senki sem fogja befogni az Intert.

alessio: Az a pillanat amikor az Inter mezére fel hímezték a második csillagot mi meg még mindig azon izgulhatunk hogy akkor Leaot elviszi e valaki 150 millióért.

Balage: Amikor már X-edik alkalommal verte be szárazon az Inter és pontosan tudtam, hogy az X+1-edik alkalommal is ugyanez lesz.

Buddy:Az Inter elleni “derbik” és a római alázás.

Harkness: Ebből túl sok van sajnos, ennyire szezontól csak a banter éra alatt tudtam kiégni, ott meg legalább röhögni lehetett.

k: Azt, hogy ez a Roma De Rossival ilyen ellentmondást nem tűrő módon elpakolt minket oda-vissza, ez azért mélyet ütött. Ez mutatta meg igazán, hogy mennyire rottyra kerültünk tavaszra.

Dögevő

8. Na és milyen volt végigblogolni ezt az évet?

bb: 10/10

alessio: 10/10

Balage: nem is kérdés, csatlakozom az előttem szólókhoz, 10/10

Buddy: 10/9, második félévben elvesztettem az érdeklődést a csapat meccsei iránt, csak ezért.

Harkness: Kiváló ezzel az új csapattal, tök jó dolgokat hoztunk össze és remek posztok születtek.

k: Csatlakozom, legerősebb évünket hoztuk abból a nem is kevésből már.

9. Mit fogsz csinálni az uborkaszezonban?

bb: EB + Bánk 2.0!

alessio: Nyaralás illetve minden nap azt figyelem majd az X-en hogy vajon igazoltunk e már valakit aki emelni tud ennek a csapatnak a szintjén.

Balage: Tzatzikit, meg kovászost.

Buddy: Imádkozom, a jó termésért.

Harkness: Tisztítókúra.

k: Megpróbálok írni egy tartalmasabbat, tényleg csak egyetlen egyet. Már tartozom ezzel magamnak elég régen.

10. Mondj valami bíztatót a végére!

bb: A keret van annyira jó, hogy ha az új edző nem is lesz különb Pestánál, az új impulzusok valószínűleg elegek lesznek ahhoz, hogy valami jobbnak szurkolhassunk ősztől! És talán még pár célzott igazolás is be fog esni idő közben: ST, CDM, RB posztokon.

alessio: Most itt egy újabb esély a szintlépésre. És ha ez edző tekintetében nem is feltétlen sikerül még a játékos keret kialakításával lehet ezen javítani. És jövőre elkapunk mindenkit.

Balage: 4 éve még a mocsokban dagonyáztunk Dzsámpival, most pedig ott tartunk, hogy két ezüsttel és egy Scudettoval, na meg minőségi kerettel rendelkezünk, és erre mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy bajba’ vagyunk. A csapat kvalitásai adott egy bajnoki címhez, a tűz és az akarat pedig jövőre ismét visszatérhet.

Buddy: Nem vagyok nagyon pozitív, tény az ótvar évekhez képest ez zseniális, de nagy előrelépést én nem várok ettől a mostanitól számítva és ahogy fentebb is írtam, ettől az edző dologtól én fázok, bár az is igaz, hogy nem tudok róla sokat, de nem kéne be Dzsámpizni.

Harkness: Fonseca sokkal jobb lesz annál, mint amit vár tőle a többség (még most szálljatok fel a vonatra!), lett volna jobb választás, ha nem lenne kicsinyes a vezetőség, de a keringő budget opciók közül messze-messze a legjobb.

k: Új seprű jól seper, és a csávó tényleg jó választás, ha erről a polcról választunk. Egy évet ért, vagy inkább erjedt a keret ezzel a rengeteg új arccal, ez is csak emelhet a következő éven. Plusz, nem tudjuk, milyen irányt vesznek a dolgok a szomszédban, de könnyen lehet, hogy véget ér náluk a farsang.

Gasztroblog

(A képi aláfestést különböző AI-eszközök támogatták, úgy mint a DeepAI, Pics ez az amaz meg Canva. Meg az archívum)

1. Értékeld a szezont 1-től 10-ig terjedő skálán!

2. Ki volt a szezon legjobbja?

3. Szezon legnagyobb kutyája?

4. Szezon legnagyobb pozitív meglepetése?

5. Szezon legnagyobb csalódása?

6. Mi volt számodra a szezon legemlékezetesebb momentuma, amire szívesen emlékszel majd vissza?

7. És melyik volt az abszolút mélypont, amikor minden is szarnak tűnt?

8. Na és milyen volt végigblogolni ezt az évet?

9. Mit fogsz csinálni az uborkaszezonban?

10. Mondj valami bíztatót a végére!