Milan – Verona 1-1 // Nincs mentség

A Carpi elleni vereséggel felérő döntetlent, még úgy ahogy kilehet(ett) magyarázni, de a tegnapi erőtlen, gyáva teljesítményre nincs magyarázat, se mentség. Mihajlovic hiába kelt ki, egyébként jogosan, a bírók ellen, ezt a meccset így is, úgy is, simán, erőből be kellett volna húzni, még 10 emberrel is. A Hellas egyetlen számottevő kaput eltaláló lövése épp Toni tizenegyese volt, ezen kívül csak vergődtek, az idei bajnokság leggyengébb csapatának sikerült hazai pályán 1 pontot ajándékozni. Így nem lesz jövőre Európa.

„Eddig azt mondhattuk, hogy Mihajlovics döntései többnyire ülnek…”– írta Pálka a beharangozójában, a tegnap délután viszont ezek nagyon nem jöttek be. De Jong lehetséges kezdetését már a hétközben sem értettük, a holland szeptember vége óta egy percet sem játszott. Azóta többnyire Kucka volt Montolivo társa, és nem vallott kudarcot, a meccsek zömén a legjobb volt, rengeteget szerelt, és a támadásokat is segítette. Ezzel szemben, De Jong a tegnap pályán töltött 56 percében kb. semmit se csinált, a statisztikái gyengébbek, mint Donnarummaé. A hollandnak 25 passza volt, 88%-os hatékonysággal, 1/1 hosszú labdája, 0 szerelése, 2 közbelépése, 1 felszabadítása, és egy pirosat és tizenegyest érő faultja volt. Mondanunk sem kell, hogy ez borzasztóan gyenge teljesítmény egy olyan fontos poszton, mint az övé.

Viszont még így is meglehetett volna a három pont, ha határozottabbak, és pontosabbak vagyunk, na meg ha a partjelző nem vak. A védelmünk végre tényleg jól működik, igaz elég egy kisebb megingás, és egyből bukjuk a pontok nagyrészét. Ha a támadójátékunk úgy muzsikálna, ahogy azt elvárjuk, Toni gólja maximum szépítés lett volna, legjobb esetben nem is érkezett volna. Nem tudunk élni a kínálkozó lehetőségekkel, nem tudjuk eldönteni a meccseket, nem tudjuk kiszolgálni az amúgy nagyon jó csatárainkat. Ezek mind-mind pszichikai, és nem képességbeli hiányosságok. Mihajlovic kb. az összes valamit érő támadóját felpakolta, egy eléggé 4-2-4-nek tűnő 4-4-2be és várta a sült galambot. De a Hellas annyira nem hitvány, hogy kis segítséggel ne tudjon egy terv nélkül, zsigerből támadó Milant kivédekezni.

Rengeteg munka, és pénz kell még ebbe a csapatba, hogy tényleg azokért a célokért tudjon küzdeni amiket egy-két zsírosabb igazolás után a vezetőség kitűz. Mert hiába vannak elől fasza lovaink, ha a szekér dereka elrothadt, és csak egy hátsó kerekünk van.  Csütörtökön megyünk a Sampdoriahoz, kupameccset játszani, aztán vasárnap a Frosinone vendégeinként zárjuk az őszt. Mindkét meccset illene behúzni, hogy némiképp feledni tudjuk ezeket a „kudarcot”, de nincs az a lukas garas amit ráraknék erre a két sikerre.

Osztályozás:

Donnarumma 6: ez nem róla szólt.
Abate 6,5: ment előre rendesen, de ennyi.
Alex 6,5: fejjel, lábbal hibátlan.
Romagnoli 7: már most vezér.
DS 6: begyógyszerezett bokával lehet jobb, mint egészségesen.
Niang 5,5: a szélen elhal a játéka.
Montolivo 6,5: nem volt jogos a fütty.
De Jong 3: irány a Leicester!
Bonaventura 8: a meccs legjobbja, kár, hogy csak 1 pont lett belőle.
Luiz Adriano 6: nagy luxus padoztatni.
Bacca 7: semmi gond nincs a formájával, csak a kiszolgálásával.
Mihajlovic 5

Kucka 6,5: ha Ő kezd, valszeg nyerünk.
Bertolacci 6: valahogy maradjon egyben.
Cerci N/A