Lelankadva # Hellas v Milan

Nagyszerű  hangulatban, a lehető legjobb körülmények között várhatjuk a Hellas elleni csörtét, minden fasza. Pálka sporttárs nagyon találóan mondta, hogy ‘kár bármiért’, és tényleg kár lenne kiakadni akár a  hétfő délután 5-ös kezdés, a tabellán elfoglalt helyezés, a csapat formája vagy akár a kellemetlen időjárás miatt. És ne feledjük, mindig van lejjebb, én például kabát nélkül hozom le a mai napot, és egyelőre szárazon megúsztam a dolgot. Úgyhogy csak lazán, vegyük csak könnyedén ezt a bohóckodást, de akár le is szarhatjuk nyugodtan. Hajtás után néhány kedv-nem-csináló sorocska.

Visszatérve az előző meccshez – és ezzel együtt a fallikus hasonlatok világához is – olyanok lehettünk mi a Carpival, mint Daphnisz és Chloé, akik bárhogyan is forgatták a másikat, nem tudták fellelni a gyönyör forrását, hogy sokkal konkrétabb ennél ne legyek. Hát igen, bárhogy is gyömöszöltük a vendégeket, nem sikerült keresztülhatolni a falon. Sőt, a végén még a csalafinta kismalacok akartak bejutni a valagunkba, ami azért nagyon ciki lett volna egy igazi Brocchinak. Hála azonban a csapat testén az erényöv szerepét betöltő Donnarummának, legalább ez a csúfság elmaradt. És mi lenne a tanulság ezek után? Tanulság nincs, legfeljebb annyi, hogy maradjunk pesszimisták, engedjünk el mindent, és akkor nagy baj már nem lehet. 

Bár már sokszor leírtuk, muszáj most is leírni, hogy totális kupleráj van a klub háza táján, semmi értelme bármi komolyat várni ettől a bagázstól, és akkor itt gondolok a vezetőségre, a szakmai stábra, meg a játékosokra egyaránt. Ez itt egy kibaszott nagy nulla, kár lenne ragozni. De még mindig ott vagyunk a 6. helyen, amely EL-helyezést ér. Esetleg elveszi a Sassuolo, de nem hiszem, hogy ez olyan nagy gáz lenne, sőt. De még mindig jobbak vagyunk, mint tavaly, amikor szezon végén pont annyi pontunk volt, mint amennyi most van így négy fordulóval a vége előtt. Mi ez, ha nem előrelépés? Sőt, ha két partit is be tudnánk húzni ebből a vérszegény leosztásból, akkor 3 év legjobb eredményét érnénk el, kérem szépen!

Rátérve a meccsre, lehet, hogy nem tudjátok, de a Hellas tökutolsó a ligában, és ki fognak esni a francba. Szóval, ha lehet, akkor még egy fokkal reménytelenebb foscsapat, mint amilyen a Carpi volt. Node ne nagyon szálljunk el magunktól, hiszen decemberben sem voltak semmivel sem jobbak, és még akkor sem tudtuk megverni őket, még a nagytudású Mihajloviccsal sem, a San Siróban. De majd most hátha beakasztunk nekik, azt a  teremburáját neki! Na mindegy, lesz, ami lesz, alapvetően le van szarva az egész. A kaput Donnarumma védi, valamiért Mexes lesz Romagnoli párja, a két széle Abate és De Sciglio lesznek. A középpályán kezdeni fog Mauri gyerek, meg Kucka és Montolivo is. Honda lesz a tízesek szégyene. Menez újra esélyt kaphat, ahogyan Bacca is, aki tényleg nem rossz játékos, Ancelotti Milanjaiban egy halom gólt rúghatott volna a padról beszállva. A túloldalon is lesznek tesók, gondolok itt mindenki kedvenc Pazzójára vagy az örök ígéret Albertazzira. Biztos nagyon jó lesz, nézzétek! FORZA MILAN!