Nincs kötelező # Pescara v Milan

A genovai gyomros után a Pescara ellen készülnek Montella fiai megmutatni, hogy a rock ‘n’ roll örökké éltet, legfeljebb néha megszalad a köptető szirup. Ördög és Isten útjukba nem állhat, legfeljebb Oddo meg a kancsal beadásai. Bizony írd és mondd: már 10 éve annak, hogy a téli mercatón bezsákoltuk a Lazio csékáját, a squadra házi fodrászát. Abban a félszezonban hatalmasat mentek Jankuval a két szélen, izmos és széles vállat adtak öregedő csapatunknak, minden ami ez után jött, már felejtős. (De azért hátha lesz egyszer a Buyern Munken edzője is, wáháhá.) Hajtás után valamilyen formában, mértékkel és tartalommal, de azért felvezetjük a délutáni métát.

10 fordulót követően már talán van értelme ránézni a tabellára. Azt hiszem, elégedettek lehetünk, az a 3 csapat, amely előttünk van, tényleg jobb nálunk, és bizony egyelőre voltunk olyan jók, hogy magunk mögött tartsuk az egész középmezőnyt, beleértve a Laziót, a Fiorentinát, szokásos random felülteljesítő sufnibrigádokat, a nyomorult kuzinok pedig még a kanyarban sincsenek, szerintem már ők is rájöttek, hogy komolyan a zsebükbe kell majd nyúlniuk a télen, ha be akarnak kerülni a felsőházba! No de ne legyen azért akkora a pofánk, mint a bécsi kapu, a játékunk, a keretünk, a gólkülönbségünk egyelőre teljesen középcsapatos, ez van, öröljünk, ennek is, ami van. És igen, most lehetne nézegetni a naptárat meg számolgatni, hogy mi lesz itt karácsonyra, és tessék csak, nyugodtan, apukáim, én csak azt tudom, hogy ha ki szoktuk hozni, hogy milyen fasza  a sorsolásunk, akkor rendszerint ki szokott derülni, hogy a mienknél csak a szembejövőké volt a jobb. Úgyhogy csak takarékosan, csendesen eregessük a füstöt továbbra is!

Friss hír – és elég szar is – hogy Niang gyerek belázasodott, emiatt Vince kénytelen átmachinálni azt az egyetlen egy kezdőt, amely közmegegyezés alapján képes normális játékot letenni az asztalra. Mbaye ugye az a srác, aki tényleg csak 2-3-szor csinál valamit a meccsen, de abból minimum az egyikből gól szokott lenni. Nagyjából az egyetlen játékos, aki labdával elég magas arányban képes egy az egyben megverni az ellenfelét. Nosza, akkor a Mister felküldi helyette Jacket, a középpályára meg megy Sosa. Sok opció mondjuk nem is nagyon van, esetleg a feltűnően jegelt Luiz Adriano kerülhetett volna még képbe, de őt pont azért jegelik feltűnően, hogy ne kerüljön képbe most se. Illetve, a snowboardos Paletta helyett Gustavo Gómez lesz Romagnoli párja. A padról beszállhat segíteni Gyula vagy Adriano, esetleg Pasalic, a többiek inkább ne. Arról volt még szó, hogy Matyi Feri már legalább a padra leülhet, perpill még oda se várja a Gazzetta, de azért reménykedhetünk még, ha képes ez megmozgatni akárkit. Akárhogy is, nem visszük nem visszük vágóhídra a testünk hazug ügyért.

A Pescara eddig elég tré eredményeket szállít, mondjuk ezen nem lepődött meg senki. Természetesen nem szeretnénk, hogy kibasszák szegény Oddót egy 6-0-ás alázás után. Dehogynem, én ezt akarom. Zuhanj le, és megint kelj fel! Az élet fájhat kegyetlenül. Reméljük, nem nekünk. Egyetek jó sok sütőtököt, ha már van ez a szaros Helovín, csak mossátok meg a héját! 3-kor indul a parádé, jó lenne nyerni, de emlékszünk ám mik szoktak volt ilyenkor lenni, úgyhogy szerintem készüljünk fel mindenre, azt majd meglátjuk. FORZA MILAN, Gyula, lőj egy gólt!