°11 Giornata: Milan-Pescara 1-0 – Nincs kötelező, csak győzelem

Krasnaja azzal vezette fel a meccset, hogy most nincs kötelező, ebben pedig mélységsesen egyetértek vele. Ennek megfelelően ez az 1-0 is bőven jó volt, pláne, hogy így ismét a dobogón vagyunk. Jack gólja okos volt, Donna ismét nagyot ment, így az is belefért, hogy Bacca és Niang is kihagyott sokat a kapufájuk mellett.

Niang belázasodott a meccs előtt, kérdés volt, hogy játszhat-e, fel is merült, hogy Jack megy fel a helyére balszélre, középen pedig Sosa kezd. Ehelyett Niang kapott egy órát, Sosa pedig Kuco helyén kezdett, ha már várható volt, hogy a Pescara eléggé vissza fog állni. Ha kicsit lassan is indult, de idővel jöttek a helyzetek is. Az más kérdés, hogy Bacca hihetetlen hatékonysága nem ezen a meccsen jött ki, ahogy Niang is jó pár nagyot hagyott ki. Még szerencse, hogy a második félidő elején Jack elrakta a sorfalat alatt a győzteset. Szép volt, jó volt, okos volt.

Pláne, hogy nemcsak mi támadtunk rendesen, de jött a Pescara is. Eléggé rendben vannak, Caprari penge, Oddo pedig egészen Maestrósnak nézett ki. Eléggé úgy néz ki, hogy a karrierje szempontjából jobban járt azzal, hogy kiscsapatnál bizonyít először, Seedorffal és Pippóval ellentétben. Mindenesetre riszpekt neki, jól küldte. Mert volt rendesen helyzete a Pescarának. Még jó, hogy Donnarumma most is nagyon érezte, volt két kimondottan komoly védése és olyan nyugalommal és magabiztosággal küldi, ami valami egészen elképesztő egy 17 évestől. 11-ből meccsen 5 clean sheetet hozott. És ennél csak egyre jobb lesz. Belegondolni is egész szívetmelengető. Ahogy Locatelli is végigjátszotta a meccset és teljesen korrekt volt, osztogatott, harcolt, ami kell egy középpályástól. Az pedig külön szép volt, hogy Montella Sosa helyére küldte be Kucót, Manuelt pedig végig a pályán hagyta. Királyság.

Eddig egészen szürreális az idei szezon. Sok a fiatal, sok az olasz, jobban jönnek az eredmények, mint ahogy azt várni lehetett, Juve-verés, dobogó, meccsek majdnem felén clean sheet. A hétvégén Palermóba megyünk, utána pedig jöhet a válogatott szünet, majd a Derby, de hogy ki lesz akkor az Inter edzője, még nem tudjuk, csak, hogy ennyivel is izgalmasabb legyen a felvezetés.