Vár állott, most kőhalom # Palermo v Milan

A katasztrófaturizmus kategóriájába tartozik ez a szicíliai látogatás, kedves Olvasók, de még így sem kötelező a három pont, bármennyire is ultra cefet hullaszar jelenleg ez a Palermo. Valóban, a Rosanero ebben a szezonban nem csak simán gyalázatosan ótvar, hanem abszolút szinten kegyetlenül siralmasan szánalmas: eddigi öt hazai meccsüket kivétel nélkül elveszítették, két rúgott gól mellé 12-t nyeltek be csak úgy lazán. Zamparini papát valószínűleg utolérte az öregség, hogy nem rúgta még ki páros lábbal De Zerbit, de a Barbera népét sem értem, már rég úgy el kellett volna picsázniuk vizes törölközőkkel ezt a kutyütő bandát, hogy karácsonyig még a leülésnek a gondolatától is fejhangon visítsanak. Hajtás után megágyazó gondolatok.

Persze mindebből még nem következik, hogy itt és most a Milan majd lesöpri a pályáról a hazaiakat, és minden kudarc, ami legalább nem kétgólos győzelem. De szerencsére Montella is ebben a szellemben készül a találkozóra, és ha visszaemlékezünk, mekkorát fogott Gigio múlt héten a hosszabbításban, akkor egyértelmű kell legyen, hogy még mindig nincs hova arcoskodni, ide maximális alázat kell minden meccsen, különben úgy járunk, mint Genoában. 

Bacca góltalanságáról elég sokat cikkezik a sajtó, én viszont örülök neki, hogy nem abból áll a játékunk, hogy elképzelés nélkül várjuk, hogy majd a kolumbán megoldja. Ha meg sokat primadonnáskodik Carlitos, a Mister szó nélkül le fogja ültetni ismét a padra, hogy okuljon belőle, efelől kétségünk sem lehet. Sokkal fontosabb, hogy Susóval, Nianggal, Locatellivel,  Jackkel, de még Kuckával is van egy, ha nem is túl látványosan, de azért elég hatékonyan működő A-tervünk, Bacca pedig nem Ibrahimovic, hogy mindenki alá dolgozzon, de Locatelli sem Muntari, hogy ne is legyen más opciója.

Nem is szaporítom tovább a szót, gyerünk akkor tovább az aktualitásokkal! Niang most már elvileg tényleg annyira beinfluenzásodott, hogy ne játsszon a mai nap, de ezzel a sztorival már a múlt héte is bevittek az erdőbe a firkászok. Mindegy, ha tényleg nem játszik, akkor nem Sosa, de még csak nem is a felépült Matyi Feri fog bekerülni a csapatba, hanem Jack feltolásával az ifjú Pasalic kap lehetőséget a kezdőben. Teljesen rendben van a dolog, nagyon fiatal, horvát, középpályás, ez egy bitang erős kombináció a mai futballban. Sokat eddig nem láttunk belőle, de Vince jobban ismeri, ha igazak a híresztelések, közölte a vezetőséggel (de kivel vajon?), hogy érdemes lenne véglegesíteni a drávántúlit. Hátha lesz belőle egy Modric. Egy biztos, a legújabb árrobanás után kész, befutott játékosokért minimum 40-50 milliókat kell dobálni, és semmi sem garantálja, hogy egy összevásárolt fancy keretből tényleg csapat lesz, lásd az elrettentő példákat.

Lényeg a lényeg, ma délután háromkor nekiveselkednek a fiúk, hogy a dobogóról várhassuk a kuzinokat, szurkoljuk ki nekik! FORZA MILAN!!!