Most mutasd meg, Józsi gyerek! # Milan v Udinese

Urak, jó estét kívánok. Én csak a gólokat láttam a bécsi fellépésről, ezért nem biztos, hogy olyan sokat kéne adni a véleményre, talán még annyit se, mint egyébként. Mindegy, azok alapján, amit láttam, cseppet sem győződtem meg arról, hogy itt a formációváltás meg néhány csere akkorát dobott volna rajtunk. Az Austria részéről nem tudom, mi volt az elképzelés, most lehetne azt mondani, hogy zemanos, de nem,  mert a vén cseh csapatai azért nem ilyen vérszegény támadásokat szoktak vezetni. Szóval ezek a szerencsétlenek rúgattak maguknak egy halom könnyű gólt. Köszönjük, ezt szerintem zárjuk is le. Következik a valóban kihívást jelentő, a megreformált összeállításról és hadrendről – aktuális állapot alapján! – sokkal többet elmondó olasz első osztályú bajnoki mérkőzés az Udinese ellen, mi pedig hajtás után be is harangozzuk, ahogy a rendje és a módja.Ha emlékszik még valaki a népsportos régmúltra, akkor talán felrémlik neki, hogy annak idején volt egy halom retró beharangunk. Nagyon szerettem azokat az időket, főleg, mert akkor még nem dolgoztam, és volt életem is. Na mindegy. Ha most nem is megyünk el az akkori séma szerint, most így belegondolva csak én látom úgy, hogy régebben az Udinese egy színes, karakteres, fickós, erős középcsapat volt, most meg egy sótlan, noname szirszar az egész? A – teljesség igénye nélkül – a következő arcok fordultak meg a Friuliban az elmúlt 10-15 évben: Stephen Appiah, Martin Jorgensen, Stefano Fiore, David Pizarro, Morgan De Sanctis, Dino Fava Passaro, Carsten Jancker, Marek Jankulovski, Sulley Ali Muntari, Roberto Baronio. És igen, tudom, hogy kihagytam Totót meg még egy vékonyabb telefonkönyvet. Pár éve kitalálták, hogy inkább valami utánpótlásnevelde vagy mi a rák lesznek, de annyira nem jött be a dolog, legalábbis a pályán, stabil alsóházi gárda lett belőlük. Persze ettől még héba-hóba arcul csaptak minket az elmúlt években.

A mostani Udinese egy rakás szarnak tűnik, amit még Delneri bácsi ottléte is tetéz. Mondjuk az előző fordulóban pont meg tudták szerezni idei első pontjaikat, ugyanis lenyomták a Genoát, de szerintem küldhetnek egy üveg jó bort Bertóknak, nélküle nem biztos, hogy le tudták volna hozni. Szó se róla egyébként, vannak náluk olyan játékosok, akik lehet, hogy jók lesznek, és 3 év múlva megveszi őket a Juventus, egyelőre azonban olyan Pro Evolution Soccer random név generátor szaga van a keretüknek. Plusz Maxi Lopez. Mire számíthatunk tőlük? Semmire, de azt nagyon biztosan fogják hozni. És akkor ehhez még képesek voltak hozzácsapni a Delneri papát. A sztoikus elveszi a nihilistát, egészségükre. 

Mi várható tehát ezektől? Semmi. Beállnak védekezni, végigvisznek majd egy pár kontrát, lesz néhány pontrúgásuk. Persze ebből is lehet 1-2-3 gólt kapni, de szerintem nem kéne. Mi leszünk azok, akiknek villantaniuk kell valamit. A sógorokat lezúzó csapatnak most már sokkal nehezebb dolga lesz, mert egészen más típusú dolgokban kellene pengék lennünk, mint csütörtökön. Felállt védelem ellen támadni. Gyorsan visszarendeződni támadásból védekezésbe. Minimalizálni a szarvashibákat hátul. Tessék, itt és itt várjuk az előrelépést. Persze, ha most nem látunk ebből sokat, az is egy dolog, én azért még nem követelném Vince fejét. Mondjuk Herczeg Bandi bácsi nagyon szépen összekaparta a DVSC-t, rajta azért elgondolkoznék.

Mindenfelől azt lehet hallani, hogy Vince – engedelmeskedve a nép követelésének – újra három védővel küldi fel a brigádot. Jó, legyen, lássuk, hogy néz egy így ki, mennyivel jobb ez nekünk. Bár erősen kétlem, hogy ez önmagában bármit képes lenne megoldani. Vince is azt mondta egyébként, hogy fejben kell erősödnünk első sorban, nem a hadrend a lényeg. Ez lesz a kezdő, legjobb tudásunk szerint:

Giggio – Musacchio, Bonucci, Romagnoli – Iggy, Kessie, Biglia, RR – Calhanoglu, Suso – Kalinic

Szerintem nyerni fogunk, ez a tippem:

Milan 3-0 Udinese

FORZA!!!