°7 Giornata: Atalanta – Milan / Már megint ezek

Jön az a forduló, amelyik mindig az egyik legkellemetlenebb az évben, idegenben Gasperini bandája ellen, kölcsönös gyűlölettel, most is elég fizikális és pikáns meccs várható. A válogatott szünet és a kis szusszannás előtt tehát egy utolsó nagy teszt következik, még a szép májusi emlékekkel élénken a fejünkben, ‘mindössze’ azt kéne reprodukálni, és nagyon elégedetten távozhatnánk. És persze ne feledjük a nap másik eseményét sem, Zlatan betölti a 40-et, letagadhatna jó pár évet, buon compleanno ezúton is!

A hétközi meccs nekem egy kicsit még mindig fáj, igazából nem baj, ha ez így van a játékosoknál is, inkább motiválja mint megtöri őket szerintem. Az nagyon fontos, hogy ugyanolyan mentalitással és energiával menjen neki a meccsnek a csapat, mint az Atletico ellen, mert a Spezia elleni egy héttel ezelőtti teljesítmény kevés lenne, és biztosan nem úsznánk meg olyan könnyen, mint akkor. De ezt Pioli is tudja persze, és itt nagyobb faktor lesz a fizikális állapot, nyilván kedden a brutálisan megnyomott első fél óra, aztán meg a 10 emberrel lejátszott egy órányi játék sokat kivett a pályán lévőkből, talán azért a lecserélt emberek, mint Brahim és Leao ki tudták magukat pihenni. Plusz az Atalantának eggyel kevesebb nap pihenője volt, és ők is azért viszonylag kemény 90 percet nyomtak, ráadásul az ottani kezdőjükből 10 ember maradni fog a csapatban. Beszarni nem fogunk tőlük az biztos, ezt már májusban is megmutattuk az elmúlt évek egyik legfontosabb meccsén, az meg ahogy a BL-ben is nekimentünk a sokkal nagyobb nevű ellenfélnek mutatja, helyén van az önbizalom.

Sérültek terén egyre jobban állunk (csak ne kiabáljam el), jó hír, hogy Brahim hiába bicegett lefelé a pályáról hétközben, teljesen jól van, semennyit nem kellett kihagynia. Florenzit műteni kellett, így ő most több időre kiesik, de hát valljuk be, az eddigi játéka alapján ez talán nem akkora veszteség. Főleg, hogy a brazil Messi elvileg készen áll a bemutatkozásra, a héten már a csapattal edzett (ne kérdezzétek, hogyhogy még csak most), ott lesz a keretben, kezdeni persze nem fog, de egy 20 percre akár jó is lehet majd, hozhat némi kreativitást a csapatba, ha arra lesz szükség, akár a jobbszélen, akár középen a 10-es szerepkörben. Szék is felépült, és visszatér Zsuzsi mellé rögtön.

Várható kezdő a Sky szerint (4-2-3-1): Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez – Tonali, Bennacer – Saelemaekers, Díaz, Leao – Rebic.

Az talán meglepő, hogy Keszi annak ellenére nem lesz ott a pályán, hogy csak 29 percet játszott a BL meccsen, és nem sérülés van a háttérben, úgy tűnik Stef egyértelmű jelet küld neki, fel kell javulnia. Giroud padozik, róla kiderült, hogy a hátsérülése még valóban zavarja kicsit, csak a válogatott szünet után lesz 100%-os.

Az Atalanta nem kezdte jól a szezont, mondhatjuk ez arrafelé szinte hagyomány, engem nem vernek át. Különösen a támadójátékuk nem a megszokott, eddig csak 8 gólt rúgtak a bajnokságban, és volt két egész mákos győzelmük a Torino meg a Salernitana ellen. A múlt héten az Inter ellen azért már villantottak valamit, különösen Malinovsky, akire nagyon oda kell majd figyelnie a védelmünknek. Két nagy hiányzójuk van, az ő játékukban rendkívül fontos wingbackek Hateboer és Gosens, a széleken előnyt lehet majd szerezni, főleg a baloldalon szokás szerint.
Náluk tehát 3-4-1-2-ben ez a tizenegy várható: Musso – Djimsiti, Demiral, Palomino – Zappacosta, De Roon, Freuler, Maehle –  Pessina – Malinovskyi, Zapata

Alapvetően ez egy olyan meccs, ahol én simán kiegyeznék az egy ponttal is, viszont a győzelem lehetne igazi üzenet a ligának, és már tényleg komoly bejelentkezés a bajnoki címért. Forza!

Tipp: Atalanta – Milan 3-3 (Keszi, Keszi, Keszi Tonhal, Tonhal, Tonhal)