°25 Giornata: Milan – Sampdoria / Trükkös lehet

Folytatódik a bajnokság, önbizalommal telve, újra Scudetto reményekkel, visszatérő kulcsjátékossal, egy kiesőjelölt ellen megyünk tovább, a Sampdoria látogat a San Siroba vasárnap kora délután. Matiné, élre ugrási lehetőség, újabb Maignan bravúrok, Tonali dominancia, Leao varázslatok és szexi Giroud gólok, minden idők egyik legrosszabb Milan edzőjének San Siroba történő visszatérésével, hát mi kell még itt ebéd utánra? A 3 pont nyilván, de azért vigyázni kell, a tovább után mondom miért lehet ez egy trap game a semmiből.

Egyszerűen azért, mert van pár tipikusan rossz jel. Például jó barátunk a vasárnap déli meccs, ettől mindig félünk nem egy rossz emlék miatt, viszont az utóbbi időben talán már jobban ment a csapatnak ebben az idősávban, legutóbb pont a Venezia ellen simáztunk, egy hasonlót most is elfogadnánk. A másik, hogy nagy lehetőség előtt állunk, tegnap döntetlent játszott a Napoli és az Inter, tehát egy győzelemmel az élre ugorhatnánk (a kuzinok persze egy meccsel kevesebbel állnak jelenleg), este meg Atalanta-Juventus van, ahol nekünk gyakorlatilag nem létezik rossz eredmény. Na, ilyenkor szoktuk elcseszni, a múltkor a Spezia ellen volt hasonlóan fasza a forduló, aztán az tudjuk hogy alakult. Ennek most nem szabad megtörténnie. A harmadik ok meg persze az, hogy valószínűleg kevesen akarnak annyira megverni minket, mint a jó öreg Dzsámpi, aki ismét a Samp padját koptatja már pár hete. Kókler az öreg, de nehogy most az egyszer nyúljon bele, nem bírnám elviselni.

A ‘Doria amúgy menekül a kiesés ellen, 3 pontra vannak jelenleg a 18. helytől, és egyfajta Serie A használtáru-lerakóvá váltak szép lassan. Candreva meg Quagliarella mindenkinek ismerős tőlük, jött aztán Caputo és Gabbiadini, nemrég a padra a már említett nuovo Sacchi, a mostani téli ablakban meg egy Sensi-Giovinco duóval erősítettek be, és még Csontit is elhozták tőlünk (3 meccsen már 2 gólt vert), most mondjátok, hogy ez nem a legkomolyabb “ja ő még futballozik??” csapat a ligában, egészen parádés ez a keret a sok levezető és karrierjét újraépítő játékossal meg edzővel. Épp ezért is lehetnek veszélyesek persze, múlt héten a Sassuolot nagyon kiütötték, betalált két új szerzemény is, szóval azért ha jó napjuk van, tudnak komoly középcsapat benyomást kelteni ezekkel az arcokkal. Közülük végül Giovinco és Gabbiadini nem lesz bevethető, és a talán legtehetségesebb játékosuk, Damsgaard is hiányzik majd.

Nálunk sok kérdés nincs, Stef jól megtalálta most a csapatát, az egyetlen nagyobb gond nyilván az, hogy Theo – egyébként elképesztő menő módon – kipirosozta magát (de legalább hivatalosan is hosszabbított 2026-ig), így a Calabria/Anulu/Flo trióból kettő lesz pályán a két szélen, még kérdéses milyen leosztásban. Középen ugyan nem volt gondunk az elmúlt meccseken, de így is mindenki számára megnyugvás azt hiszem, hogy Tomori visszatér a kezdőbe, az új erőre kapó Romagnolival alkotják a betonvédelmet. Középen Tonali biztosan kezd, Kessié és Bennacer között még nem döntött Pioli, elöl meg a Brahim-Raffaello-OliG hármas helye tuti, a jobbszélen Messit tippelik a kezdőbe ezúttal. Az Inter legyőzése és a Lazio teljes dominálása után nem kérdés, hogy elég erős ez a kezdő, egy ilyen meccset papíron simázni illik otthon. Gyertek 12:30-ra, kell a forzázás, komoly bosszúra készülnek ellenünk, STOP Dzsámpi, STOP Csonti, nem engedhetjük, hogy Genovából diktáljanak, és beengedjék a ligába a már egyszer leselejtezett Serie A játékosokat!!

Előtte meg nézzétek meg ez a videót az edzésről, van rajta angol felirat, és érdekes látni Pioli módszereit, szerintem nagyon fasza insider tartalom, több ilyet szeretnék:

Tipp: Milan – Sampdoria 4-1 (Rafa, Rafa, Rafa, Rafa)