Milan – Fiorentina 1-0 / Még eggyel közelebb

Ezt is behúztuk, valahogy, ami lassan a szezon jelszava lehetne. Valahogy nyerünk, valahogy ott vagyunk az első helyen, immáron 3 fordulóval a vége előtt. Érdemtelenségről most persze koránt sem volt szó, teljesen jogos eredmény született, rengeteg helyzetet rontottunk el, nagyon fájó döntetlen lett volna. Valamilyen szinten ez is egy mérföldkő, mert egy ilyen meccsen, ekkora teherrel is volt lélekjelenléte a csapatnak az utolsó percekig. 7 pont kell még, és biztosan célba érünk, a vasárnap délután alapján ez mindenképpen lehetséges.

Gondoltam az eddigiek alapján, hogy a teltházas San Siro egy ilyen meccsen túl nagy nyomást jelenthet ennek a csapatnak, volt már erre példa bőven idén. Aztán lehet ez is épp egy szintlépés volt, mert végre nem igazán érződött így a dolog, nem azt mondom, hogy a szezon teljesítményét raktuk le, de kontrolláltunk a meccset nagyrészt, ahogy kell, és hát azt sem lehet mondani, hogy ne dolgoztunk volna ki helyzeteket. Érdekes az xG mennyire nem adja vissza ezt, 1,3-1,7 között lőttek be minket mindenhol, közben meg én most így kapásból 4 elképesztően nagy ziccer tudnék mondani, Giroud ugye 1v1-ben a kapussal, Leao 11 méterről szemben a kapuval, Theo meg kétszer is kiváló pozícióban volt, ott az elsőnél igaz jobb lett volna, ha bepasszolja középre, és üres kapus helyzet van.

Szóval ja, lényeg a lényeg, bőven bennünk volt a gól, aztán mégis egy hatalmas Terracciano hiba kellett hozzá. Hozzátartozik persze, hogy a múlt heti Lazio elleni gólhoz hasonlóan jól helyeztünk nyomást az ellenfélre, pontosabban Rebic és Ibra tette ismét, utóbbi megint pont annyira vágta el okosan a passzsávot, hogy más opció nagyon nem volt, előre kellett volna rúgnia a kapusnak, hogy miért nem tette, az jó kérdés, de mindegy is nekünk, Leao higgadt maradt, kihasználta, ki más is lőne egy ilyen fontos gólt tőlünk.

És persze ki kell emelni szokásosan a védelmet is, Kalulu és Tomori most már nyugodtan mondhatni, hogy a szokásosat hozták, Theonál azt hiszem már mindenki látja, hogy mennyit fejlődött védekezésben, pedig Nico Gonzalez még az egyik legjobb szélső a bajnokságban, sikerült leszednie őt. És akkor Maignan, aki pedig bemutatott megint egy elképesztő bravúrt Cabral fejesénél, az ott a szezon végét jelentette volna gyakorlatilag, szerencsére ekkora kapusunk van, magasan a legjobb a ligában, és nemsokára a világon is top 5 környékén fogják emlegetni. Beton ez a védelem na, 2022-ben 8 kapott gól összesen bajnokikon (amiből viccesen 4 a Spezia és Salernitana ellen), ennél csak a Liverpool jobb Európában.

Végül még a padról a Krunic-Rebic duó is kapjon egy kis dicséretet, nagyot mentek mindketten, harciasságban főleg, Radó lehet sikeresen itt tartja magát, elférne cserének, az biztos. Igazi csapatsiker volt tehát ez is, a bajnoki cím is az lenne, nincs egy 25 gólos csatárunk, jobbszélsőben és 10-es poszton még mindig messze nem vagyunk elég minőségiek, annyi sérülésünk volt ősszel, hogy tényleg a legutolsó emberek is pályára kerültek és hozzájárultak (Tata!!!), és még sorolhatnám, nyilván nem ez lenne minden idők legerősebb bajnoka, kit érdekel, kurvára megérdemelnénk, főleg Pioli.

Nincs nagyon mit ragozni itt már, csak jöjjenek a meccsek, haladjunk tovább. Vasárnap Verona, meleg lesz az is, de nem is akarnánk máshogy!