Nem nekünk fekvő vidék # Chelsea v Milan

Pajtások, bajban vagyok egy kicsit ezzel a poszttal, mert a modern világfutballt nem követem. A minap is mutatta a kollégám, hogy kiket vett meg Fantasyban, mondom, jó vagy, de nincsenek odaírva a nevek, mit csináljak ezzel. A saját csapatom meccseit nézem, mert azoknál nincs jobb. Nekem is csak 24 órából áll a napom, slussz. Nyilván egy-két dolgot hajlandó vagyok megguglizni, ha valaki tényleg nagyon jó, mint például Henry, akkor róla azért előbb-utóbb én is hallok, de ennyi. Annyi biztos, hogy Anglia nagyon durván nem a mi terepünk, oda mi nem nyerni járunk. És az is, Sándor akkora Báró ebben az új szerelésben, hogy lehullik a szeplő az összes szigetországi széplányról. És persze, tele van képtelenségekkel a világ, ha román vendégmunkás vagy Angliában, akkor vissza kell húzz a sátortáborba, ha az EU-ban akarsz lenni, hát gondoltuk mi ezt ’96-ban Causescu alatt, amikor csak a falu egyetlen tévéjében láttunk sima női lábat? Szavad ne feledd, a kukások 3 meccs után +11-es gólkülivel menőznek a halálcsoportjukban, a kuzinok pedig a görényvitéz góljával ütik a Bárkát. Hajtás után óriási szagmai meglátások.

Na elvtársak, mikor nyertünk utoljára Angliában? Igen, ilyen régi dolgok már nincsenek benne Bíborbanszületett Konstantin krónikájában sem, nem is elég Tacitusig vagy Hérodotoszig visszamenni, ide tényleg a radiokarbonos kórmeghatározás kell, meg egy millió évek pontosságú becslés, mikor bukkantak fel a cipzáras fitymájú mammutharcsák a Panthalassa háborgó vizeiben. Ne is keressétek, mondom, 2005, a Unitedet vertük Crespo lesipuskás góljával 1-0-ra a nyolcaddöntőben. Ez még az a kor, amikor Seedorfnak van haja és tud futni, Pirlo még nem esett Csipkerózsika-álomba, a Gattuso az intellektuális eposzát megelőző fujtató vadkan avagy hörgő rottweiler korszakát éli, Kaká pedig még sokkal közelebb az ígérethez, mint a beteljesüléshez. De a két edző, Carlo és Sir Alex pont úgy néz ki most is, ők tényleg benne vannak a periódusos rendszerben, csak lefizették Mengyelejevet, hogy hagyja ki őket belőle. CicaRonci viszont egy önbizalomhiányos 12 éves, aki az osztálydélutánra lenyúlt a nyolcadikos bátyjától fél kiló kocsonya jellegű hajzselét, és már előre húzkodja be a nyakát a sallerek elől. Nem most volt ez, na.

És akkor miért most lenne újra? Vagy miért is ne? A Chelsea végtére is kellemes ellenfél, ha már angol nagycsapat jön szembe, olyan demó jellegű. Eszméletlen sok pénzből orbitális káoszt építenek, de néha kihúzzák a Christiania-kártyát, és akkor sebezhetetlenek lesznek, mint amikor SuperMarioról lepattan minden szakadék, láncfűrészes csiga meg gerillagomba a Nintendóban, és akkor nyernek egy BL-t. Na, ez már leolvadt róluk, viszont közben léptek, és behúzták tesitanárnak Fazakas Gergelyt, akiről eddig nem is hallottam, dehogynem, a BCE Pénzügy tanszékről, aki szimpatikus figura lehet egyébként, Bielsa-irányzatú és nagy reformátor, nevelő, közösségépítő. A várható kezdőjükből ismerem természetesen Thiago Silvát, nagy bajnokunkat, eltékozolt legendánkat, Aubemeyangot, nagy bajnokunkat, nagy legendánkat a lá Gál Jani bácsi, meg Kovacicot, aki nagy bajnok volt a nyolcadik helyezett Interekben. Sterlingről hallottam, meg fizettem is vele a napokban, na, az nem ízlett. Legyen elég ennyi a témában.

Miért is nehéz itt? A baloldali közlekedés miatt az egész pálya a feje tetejére áll, a cipőket fordítva kell felvenni, a mezeket pedig kifordítva, az oldalvonal az alapvonal és fordítva, a kezdőkörben csak az óramutató járásával megegyezően lehet futni, a balhátvéd csak jobb oldali indiánszögdelésben mehet előre, és fordítva, azaz a keresztény konzervatív indián játékosok csak a bal heréjüket védhetik pajzzsal. Mindezt tetézi, hogy a francos pintes sörökkel nem lehet leöblíteni a baked beansbe már úgyis beleragadt olajkút fish and chipseket. Ugye megkímélhetek mindenkit, és nem kell tovább részletezzem, miért a lehetetlent karcolja annak az esélye, hogy sikerül csettintésre lekövetni ezt a sok oblákságot?

Ami a mieinket illeti, sok a sérült, de aki számít, az ott lesz, gondolok itt Sanyira, R-Adóra és egy kicsit Raffaellóra is. Ha visszanézitek a 2005-ös meccset, akkor elnézőbbek lesztek Zsuzsival meg Anuluval. A két szélén nem röhögni, mert erre olyan nagyság is ráfaragott már, mint az Mpoli. Akik szintén kékek, ki hitte volna. Szóval Célállomás és Bivaly-Fúró. Előttük Tonhal és Bence, az egy szint, amikor már Harkness kolléga is megfeddi őket, annál csak jobbat. Elől faszás, az újjászületett és tavaly Angilában nagymester Antal csibészkedik, De Kameron pikánskodik, Raffaelló pedig Laokoón-szoborcsoportot farag belőlük. Zsír pedig már tényleg csak azért kell, hogy jobban csússzon.

Nem ártana megszabadulni a rontástól, amit minimum a Keletiben tettek ránk, olyan erős. De ha választanom kéne, akkor természetesen a Juventust aprítsuk fel a hétvégén, innen meg jöhet egy népi barátságos döntetlen, idegenben jó, ha fejbebaszod a német császárt egy csontkürttel jeligére.

Forzázni, bajnokok, ne legyetek restek!!!

Tipp: Chelsea 2-7 Milan (Sanyi megint huncut lesz, de aztán kibújunk a vizes lepedőből, és Rafa tarthatatlanságát kihasználva sorra lőjjük a dugókat az átlépős szabadrúgás-kombinációkból. A végén Fajsz elkapja az ellenfélfigyelőbe kilátogató Allegrit, bekenik Julcsa dédi legédesebb bodzalekvárjával a kopasz fejbőrét jó vastagon, és bezárják a VAR-szobába egy csíkos szatyor felajzott lódarázzsal)