°15 Giornata: Milan – Fiorentina / Szünet előtt

Eléggé elfogytunk önmagunkhoz képest a félszezon végére, most jön egy utolsó hurrá otthon az eddig felemás Viola ellen. Itt bizony nyerni kell, ha egyáltalán csak félszemmel is nézni akarjuk a VB szünet alatt a teljesen elhúzó kukásokat. Nem tudom ígérni, hogy jó lesz, de most 2 hónapig nem nézhetünk Milan meccset, úgyhogy élvezzük ki, akár szar, akár parádés.

Itt most tényleg csak annyi kell, hogy szenvedjük ki ezt a győzelmet valahogy, mert nagyon fájó lenne újabb pontvesztéssel befejezni ezt az első etapot. A Cremonese elleni meccs annyira botrány volt, hogy persze semmin nem lepődne meg az ember most, főleg hogy amilyen gyalázattal kezdte a Fiorentina a szezont, mostanra annyira feljavultak, és 3 meccses győzelmi szériájuk van. Italianoról tudjuk, hogy jó edző, az elülső négyesük meg egy nem szar Ikoné-Bonaventura-Kouamé-Jovic lesz, ezzel azért bárkinek tudnak gondot okozni egy jobb napon.

Szóval jó lenne nem hagyni komoly kérdéseket, de azért ez is meleg meccs lehet, annyira nem vagyok magabiztos az utóbbi időbeli játékunkat elnézve. Aztán persze ez a csapat rendszeresen ilyenkor szokott nagyon jó meccset hozni, már azt hinnéd nagy a baj, aztán hoppá mégsem. Legyen így most is, pihenni most már nyilván senki nem fog, úgyhogy a kezdőben ott lesz Rafa, ott lesz a Beton páros középen, visszatér Theo és Zsír az eltiltásból, Tata hozza az újabb clean sheetet. Meglepetésre Thiaw bekerülhet Tomori mellé, nézzük meg, ez most egy komoly teszt lesz neki. Elöl pedig Messi kidőlt hétközben, CDK kezdőbe rakására valamiért allergiás Stef, úgyhogy Díaz és Radó parádézhatnak jobbszélen illetve középen.

A Napoli sajnos már tényleg nagyon elhúzott, egy győzelemmel is csak -8-ra jönnénk vissza, miközben mögöttünk meg nagyon sűrű a mezőny. Jó lenne azért úgy ránézni a tabellára a januári újraindulás előtt majd, hogy ott vagyunk a második helyen.

Tipp: Milan – Fiorentina 3-1 (Zsír, Radó, CDK)