Egy nagyszerű újrakezdése lehetősége # Salernitana v Milan

Pajtások, akkor először is BÚÉK így utólagosan is! Másodsorban pedig észlelhetjük, hogy letelt a nagy szünet, egy hét híján már két hónapja annak, hogy egy óriásit szenvedtünk a Dózsával. A cím persze irónikus — ki hitte volna hiszen a január 4-én szerda délben szinte közmondásos jelleggel csak szopni lehet, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a Salerno pont a szopatásban jó, és ki is jöhet nekik a lépés több okból is. Nekünk meg nem, ugyanezen több okból. Hajtás után roppant vázlatosan skiccelünk valamit.

Azt indítványozom, ne is szarozzunk sokat, nézzük meg, miért sanszos, hogy nem csak kifolyik a szemünk a 90 perc alatt, hanem még el is vágjuk magunkat.

  1. Péntek
    Bár szerda van, nem biztos, hogy az exek átka csütörtököt fog mondani. A polák szupertehetségből meglett, ide-oda dobált futballipari szakmunkássá avanzsált tag ugye csatár, nyilván kezdeni fog, azt hiszem, nem is kell többet hozzátenni. A szezonban 3 gólt lőtt, ami nem teljesen szar, szóval esélyes, hogy nem dobják már most tovább. Egyébként tud élni, Berlin, aztán most Salerno, jobbnál jobb helyeken tud kikötni a faszi.
  2. Ochoa
    Ő volt talán a 2010-es vébé egyik nagy csodája, a loboncos hajú, fiatal gauchó a kapuban, aki mindig bevonzza a labdát. Valahol rokona is egyébként Sanyinak, ugyanazt a filozófiát követik — azaz, ne kelljen mozogni — csak más a technológia. Csak amíg Sanyi a Piramis, addig csávókám csak egy szerény kunhalom. Mindegy, tipikusan szopatós történetbe illő molekulapogácsa.
  3. Időzítés
    Bár nem láttam statisztikát, de a hétközi meccseken gyengék szoktunk lenni, gyengén is játszunk. A Sassol elleni keddi csodára emlékeztek? A megboldogult és méltán elfeledett kínai éra vasárnap déli ütközései is tragikusra sikerültek rendszerint. És akkor most összekeverik mindezt úgy, hogy nyakon öntik egy Epifaniával, mindenki Befanát lesi a Csizmában, kit érdekel ez most szerda délben?
  4. A tavalyi 2-2-re emlékeztek?
    A legrosszabbkor jött, február közepén, egy nettó botrány volt. Na, ott nem hittük el, hogy bajnokok leszünk év végén.
  5. Kapusokat igazolunk
    Amit nem is értek, amikor itt van nekünk Sanyi. Az új kolumbán gyerek roppant rokonszenves, hogy ennyire tanulja az olaszt, de itt és most jelentem ki, hogy bele se gondoljon, hogy jövőre megveszem a mezét. Ők voltak az eddigi kokóföldi munkavállalóink: Vergara, Yepes, Bacca, Armero és Zapata. Hmmm. Nem lepődnék meg, ha Sanyi bosszút állna, és 1-2 Péntek bólintás erejéig kikapcsolná a szenzort.

Probabile: Sanyesz — Dávid (!!!), Cafulu, Zsuzsa, Theo — BETON — Széles (!), Brahim, Rafa — Zsíros

Gyertek majd, munka alatt tartsátok nyitva a patakot!!!

Tipp: Salernitana 2-3 Milan (Péntek dupla, Rafa tripla)