°17 Giornata: Milan – Roma / Csak úgy, ahogy szoktuk

A szerdai könnyed győzelmet követően egy rangadóval folytatjuk a San Siroban, egy az utóbbi időben nekünk jól álló ellenféllel szemben, nagyon elbízni magunkat azonban nem szabad. Főleg, hogy a teher adott, mert nyerni kellene mindenképpen, tapadni a Napolira, visszaelőzni a Juventust, kihasználni az Inter pontvesztését, leszakítani a Romát – csak ilyen egyszerű a képlet.

Nagyon fura ez a Roma – nyilván, hiszen Mourinho csapat – mert papíron pofás támadósoruk van, xG-t nézve sem állnak rosszul, sőt, viszont csalóka nagyon a dolog, mert mindőssze 19 lőtt góljuk van – abból 8 rögzített szituációból –  ami egészen durván kevés, ezt még egy-egy alsóházi csapat is túlteljesíti. Oda kell azért figyelni, A Zaniolo-Dybala-Abraham trió nagyon veszélyes lehet, az argentin különösen szeret ellenünk játszani ugye, fűződik hozzá pár rossz emlék. Kapott gólokban nem rosszak, nyilván José stílusa miatt is, az a védelem azért könnyen zavarba hozható komolyabb játékosokkal.

Az utúbbi években amúgy is kellemes ellenfélnek számítanak, többnyire elég magabiztos játékkal verjük őket, a tavalyi hazai meccs kifejezetten stílusos győzelem volt. Ma is ez várható el igazából, ki tudnunk állni a mondhatni alapcsapattal, nyilván Maignan borzasztóan hiányzik a kapuból, de valamiért most már Pioli szerint megtippelni sem lehet, mikor térhet vissza, ez elképesztően gáz helyzetté vált. Ha épphogy lecsúszunk idén valami komolyabb dologról, itt fel fognak kérdések vetődni, hogy egy kapus mégis egy elsőre 1-2 hónaposnak diagnosztizált sérüléssel hogyan hagyhatott ki végül 3, esetleg 4, vagy bele se gondoljunk, de 5 vagy 6 hónapot? Az orvosi csapattal mindenképp sürgősen kezdeni kell valamit, addig is sajnos azt kell mondani, a közeljövőben még a jelenlegiek szerint fog kinézni az alapcsapat.

Ami marad is a Salernitana elleni, semmi meglepetés, Sanyi szemei reméljük kipihentek és mindent mellétolnak, Széle hozhatja a joga bonitot a jobboldalon, Díazról 5 perc után tudni fogjuk, hogy esetleg az egyik remek meccse jön, vagy gyakorlatilag semmit nem fog csinálni, a győzelem kulcsa pedig természetesen ezúttal is a BETON középen, valamint Rafaello elöl, aki a hírek szerint egyre közelebb áll a szerződés hosszabbításhoz, ahogy Bennacer is. CDK a múltkor jól szállt be, adnám, ha végre ezen a meccsen egy győztes góllal szakadna át a gát nála. Giroud meg tudjuk mennyire szereti a rangadókat, itt az újabb esély egy fontos gólra tőle.

Klasszikus vasárnap 20:45-ös kezdés, gyertek, forzázzuk ki, tapadjunk a kukásokra!

Tipp: Milan – Roma 2-0 (Karcsi, Széle + garantált Mourinho piros)