Coppa Italia / Milan – Torino 0-1 / Baljós árnyak

Nem szokhattuk hozzá az utóbbi években a jelenlegi hullámvölgyhöz, aggasztóan teljesít a csapat, ez a kupakiesés is intő jel volt. Oké, ezt a sorozatot azért mindenki el tudja engedni viszonylag könnyen szerintem, de nem egy ilyen megalázó vereséggel. Van baj sajnos, a következő hetek és hónapok komoly tesztet fognak jelenteni, miközben a tulajdonosok szándékaival kapcsolatban is sok a kérdőjel. Komor helyzetértékelés a tovább után.

Igazából csak azért nem írtunk a Roma elleniről összefoglalót, mert így most mehet egy jó kis kettő az egyben, “hát ez mi a fasz volt?” kategóriában. Nagyon rövid lesz, mert magamat és titeket sem akarlak kínozni ezeknek a visszaidézésével. Lesz ez jobb szerintem, de beszélni kell arról, mekkora gondok vannak jelenleg.

Pozitívumot most nehéz kiemelni, elmondhatnám, hogy a Roma ellen 80 percig azért szépen domináltunk, de őszintén kit érdekel, ha ilyen szétesés a vége egy ennyire szarul játszó ellenféllel szemben. Attól féltem, hogy mentálisan ez komoly hatással lesz a csapatra, és egyelőre sajnos úgy tűnik, ez tényleg így is van és lesz.

A kupameccsre meg tényleg szinte karaktert is felesleges pazarolni, megszokhattuk, hogy ezek rendszeresen langyos szar meccsek, amit általában azért behúzunk, és megyünk tovább, ez valami új szintű borzalom volt. És önmagában nem is a vereség a gond, hanem a hogyan, emberelőnyben játszva 50 percig, a legnagyobb sztárokat behozva hazai pályán nem sikerült egy nyamvadt gólt sem begyötörni egy középcsapat ellen, kínos.

Nagyon még nem kell kongatni a vészharangokat, de egyértelműen baj van. A csapat nem teljesít jól, egy-két klasszison múlnak a jó meccsek. Nyilván Leao elsősorban, Bennacer viszont legalább annyira fontos, a Roma ellen is az ő lejövetelével esett szét a játékunk. Maignan meg elképesztően hiányzik hátulról, nem lehet azt mondani, hogy Sanyi benne lenne annyira a kapott gólokban, csak a plusz hiányzik. Mike szervezi a védelmet, jobban állítja fel pontrúgásoknál, kommunikál folyamatosan, dinamikus, ez most látjuk mennyi gólt előzhet meg, nem csak a látványos bravúrok számítanak ám. A vezetőség pedig láthatóan nem kap pénzt egyáltalán az új tulajtól, ez pedig nagyon aggasztó a jövőre nézve. Nem tudom mi lesz, azt gondolom a BL helyet azért semmiképp nem fogjuk elbukni, leszünk ennél jobbak is, de a jelen teljesítménnyel és bukdácsolással nem lehet bajnoki címről beszélni. Főleg, hogy ahogy írom a posztot a Napoli épp agyonveri a sitteseket, ezt idén nem nagyon lehet majd elvenni tőlük, nincs rá méltó ellenfél jelenleg.

Legalább egy ilyen jó hír jutott a hétre, ezt senki nem bánja szerintem, zárjuk pozitívan a posztot: