Bajnokok ligája: Napoli-Milan 1-1 – 16 év

Után ismét Bl-elődöntő. 20 év után pedig Madonnina is egyben. Fantastico!

Ahogy a beharangban Harkness felvezette, az egy gólos előnnyel nagyon szigorú visszavágóra volt kilátás. A Napoli jött is, mint a meszes, próbálkoztak is lelkesen, de vagy a védelem, vagy ha ők nem, a szerintem már tényleg a világ legjobb kapusa Magic Mike megoldotta. Egyszerűen valami egészen elképesztő. Az, hogy lábbal mennyire jó és ez mennyit ad hozzá a játékhoz, már az érkezésekor várható volt. De közben olyan reflexei vannak, úgy olvassa a játékot, annyira ruganyos, úgy irányítja a védelmet, hogy azt öröm nézni.

Aztán jött Giroud, de a gól nem nagyon, a tizenegyes után is volt egy óriási kimaradt ziccere. Még szerencse, hogy Leao annyira jó arc, hogy kiosztotta a szezon asszisztját. Fejedelmi.

A második félidőben tovább próbálkozott a Napoli, de ez továbbra is mezőnyfölényt és pár félhelyzeten kívül inkább optimista kísérleteket jelentett. Nem csak Osimhenen volt Tomori és Kjaer, de Krunic folyamatosan rázárt Kvarára, így Calabriával karöltve őt is duplázni tudtuk. Krunic valami egészen kegyetlenül meghajtotta, érti is a játékot, nem is ügyetlen, lassan ott vagyok, hogy nem csak rendben van, hanem igen jó is. Az egész védelem nagyon adta, Theo is fegyelmezett volt és ritkábban ment fel, a négy kieséses Bl-meccsen egy kapott gól egészen parádé.

Bennacer ismét a régi volt egy régi-új poszton, ő is elképesztően odatette magát, védekezésben-támadásban, télen-nyáron, így hát őt is celebrálom. Tonali pedig csak szokás szerint küldte egészen mesterien. Igen, ki merem mondani: Tonali nagyobb, mint Nagy Sándor. Diaz most nem lőtt gólt, vagy osztott gólpasszt, de rendesen meghajtotta. Korrekt. Helyettese Messias is hasonlóképpen cselekedett, köszönet neki is. Széles is megszaladt párszor az alatt a tíz perc alatt.

Originek úgy hallottam szülinapja volt.

Mély volt az év eleji hullámvölgy, de ezt most nagyon összerakta Pioli. Grande. Maestro.

Május közepén jöhet a Madonnina húsz év után. Idegenben lőtt gól ugyan már nem számol, de így is hatalmas lesz.

Na, akkor még egyszer, Bl-elődöntő, megint, ismét, király!