Milan – Cremonese 1-1 / Kínos

Nem is csak kínos, hanem elképesztően szar is. Már meg sem lepődünk, de újabb kiscsapat a San Siroban, és újabb 90 perces unalmas gyömöszölés – ezúttal még majdnem az 1 pont sem lett meg, úgy 15-ször láttuk már ezt csak ebben a szezonban, mindenki tudta valószínűleg 20 perc után, hogy mi lesz a végkifejlet.  A bajnokságban teljesen értékelhetetlen a szezon második fele (ne feledjük, úgy mentünk neki az új évnek, hogy -5-re feljöttünk a Napolihoz képest, most 22 ponttal vannak előttünk), úgy néz ki BL szereplés sem lesz ebből, az meg egy komolyabb dominót is elindíthat. Pedig ez a mezőny nem olyan ám, hogy itt ne lehetett volna kényelmesen másodiknak lenni, szóval bőven lesz kinek felelősséget vállalnia. Tovább után még rövid feszültséglevezetés.

Ez a meccs igazából nem érdemel komoly posztot, olvasni ki akarná, meg írni sem lenne álom. Az a helyzet, hogy ezzel a meccsel gyakorlatilag elúszott a BL-re való esély, még ha matematikailag ott is van, nem fogunk tudni 5 forduló alatt visszajönni a Lazio-Juventus-Inter trióra. Nem is érdemeljük meg amúgy, ráadásul a hátralévő meccseken 4 esetben is gyakorlatilag garantált, hogy a Titanicot fogják beparkolni a kapujuk elé az ellenfelek, ha meg a 19. Cremonese ellen hazai pályán nem tudtuk ezt a feladatot megoldani, akkor képzeljük csak el, mi lesz majd Allegriék ellen. Lehet az xG-vel takarózni ezeken a meccseken, de az is egy összetettebb mutató, hiába raktunk le most 1,65-öt, ez 18 lövésből történt, tehát átlagban borzasztó minőségű helyzeteket alakítottunk ki. Oké, itt legalább volt 1-2 valóban ziccer (Brahim mi a faszt csinált 6 méterről), de a múltkor Empoli ellen meccsen például 2,1 xG-t hoztunk 23 lövésből, az nem túl jó, az az igazság.

A fentiekhez azért vegyétek hozzá, hogy úgy írtam meg ezt a posztot, hogy az első félidőről lemaradtam, ilyenkor normál esetben pótolni szoktam utólag, és az alapján látok hozzá az összefoglalóhoz, de ezt most egyszerűen nem vette be a gyomrom. Úgyhogy csak CDK bénázását, Széle lesgólját láttam, lehet ezen kívül brillíroztunk, de valahogy úgy érzem nem ez volt a helyzet, kommentekben jöhetnek a kövek, ha valójában Eredet 5 percenként Messi szólógólokat nyomott, csak a VAR elvette mindet.

Holnap lehet javítani a Lazio ellen – innentől minden meccs kötelező, hogy legyen még bármilyen esély. Aztán meg jöhet a BL, a formába lendülő Inter ellen, nem néz ki jól a szezonzárás sajnos. Az új bajnoknak mindenesetre gratuláció, nagyot mentek, teljesen megérdemelt a győzelem, az ember jobban el is tudja ezt viselni, mintha a rabruhások vagy a kuzinok nyernének.