Dortmund – Milan 0-0 / Nem elég

Felemás érzésekkel ültem neki ennek az összefoglalónak, mert idegenben a Dortmund ellen nem rossz az 1 pont (meg persze soha, hiszen #idegenbenjóazx), itt most viszont mégis kevésnek érződik. Voltak nagyon rossz teljesítmények, akadt néhány jobb is, de végsősoron leginkább az az 1-2 kimaradt nagyon nagy helyzet fog megmaradni nálam. A tovább után csapongó értékelés egy csapongó meccsről.

Azzal nem nagyon lehet vitatkozni, hogy megérdemelt eredmény volt az a döntetlen – a Dortmund dominálta a meccset többnyire és a jobb csapatnak tűnt, különösen azt volt kínos nézni elég sokszor, mennyire nem bírunk a letámadásukkal. Viszont komolyabb helyzeteink nekünk voltak, nem is akármilyenek, Giroud és Chuku a konkrét 1v1-et nem tudta megoldani, ami egy ilyen élet-halál csoportban baromi fájdalmas.

A gyenge láncszemeket szerintem mindenki ugyanúgy és egyértelműen látta, Pobega kevés ehhez a szinthez sajnos, a 48%-os passzpontosság egy középpályástól meg kriminális. Persze az egész csapatrésszel gondok voltak a hiányzók miatt, Reijnders ugyan helytállt hatosban, de eléggé kiheréltük ezzel az erényeit, Musah meg elég jól kezdett, aztán a második félidőben ő is kapott centrálisabb szerepet, és ott nem is játszott jól, sőt eléggé kilógott lefelé. Giroud volt a másik igen gyengén teljesítő, a hétvégén már leírtam részletesebben, mi vele a gondom, most csak ismételni tudnám ezt, mert ugyanazt hozta a meccsen. Mindezt még el is tudnánk viselni ilyenkor, ha 7 méterről képes lett volna gólt lőni, de ha ilyen ziccereket is kihagy, akkor tényleg az a nagy kérdés, mégis mit ad hozzá a csapat játékához. Calabria a meccs elején nézett ki nagyon rosszul, meg ahányszor lendületből tudtak rá menni – szóval szerintem be kell látni, hogy ott is elférne egy upgrade, hozzáteszem amúgy, hogy a meccs további részében ő nem lógott ki annyira, mint az előző két úriember, na meg ahogy krasnaja kolléga kiemelte a közös meccsnézésen Dávidka legalább támadásépítésben tud hasznos lenni, középre behúzódva például, ezt adom is.

Chukwuezét meg nem írnám még le, de te jó ég mi volt ez a beállás, a futball történetében egy meccsen belül ennyiszer még senki nem próbált meg teljesen felesleges cseleket a saját térfelén, aztán a kapusba rúgott helyzettel megkoronázta az egészet. Elég sok gyűlölködést olvastam most vele kapcsolatban (na nem itt), így október elején szerintem ez még korai azért.

Pozitívan Rafát tudnám kiemelni, aki megint megcsinált pár helyzetet a társaknak a semmiből, Tomori meg újabb zseni meccset hozott le, szerencsére folytatódik a jó formája. Maignan magabiztosan védett, Theo szokás szerint robogott és helyzetbe is került, és kb ennyi a száma azoknak, akikre sok panasz tényleg nem lehet.

A csapat szervezetlensége amúgy a pass mapen is jól látszik, a hétvégén hoztam ugye, hogy a Lazio ellen milyen szépen nézett ki az egész, ezért is teszem itt most be kontrasztnak, hogy mennyire csúnya ez az egész,  különösen látványos, mennyire nem töltötte be senki középen azt a helyet, valamint Giroud izoláltsága is beszédes:

Az hozzátartozik még a dologhoz, hogy ezen ami javíthatott volna talán, az egy 4-2-3-1 – ezt bb kolléga el is mondta már a meccs elején – és Stef hallgatott is rá valamennyire, mert a második félidőben Adli becserélése után volt egy kisebb váltás, Reijnders fejjebb lépett, ebből alakult ki több helyzet is.

Pioli amúgy is nehezen kritizálható az egy-két érthetetlenül favorizált játékos mellett, a gameplan többnyire működött, nem hagytunk nekik kontrákat, mi adtuk át a területet, és hát a ziccereket nem neki kell belőnie, úgyhogy nagyon nem tudom most leszólni.  Az viszont nagyon kínos, hogy 2 meccs alatt 4 feletti xG-re sikerült 0 gólt rúgnunk, oké, ez a döntetlen itt még belefér, de a Newcastle elleni hazai eldobott győzelem nagyon fájni fog. Ez egy komoly probléma ezzel a csapattal, hogy egyszerűen a teher nagyon látszik rajtuk egy-egy ilyen meccsen, előbb utóbb ezen fejleszteni kell, mert komoly millióktól fogunk elesni már akkor is, ha nem jutunk innen tovább, márpedig így baromi nehéz lesz. Ami szerintem kell az az, hogy otthon verjük a Dortmundot, és még a PSG-t is, idegenben meg minimum egy meccset kihozunk döntetlenre, akkor lenne 9 pontunk, azzal talán meglenne a dolog. Persze korai még erről beszélni, de nem tudtam nem számolgatni egy kicsit, mert akár 6 ponton is állhatnánk, ehelyett meg van 2.